اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد
اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم آذر ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
ملاقات استاندار ننگرهار با رئیس منابع طبیعی وزارت زراعت
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، حاجی ملا محمد نعیم آخند استاندار ننگرهار طی نشستی که مولوی عزیز الله مصطفی معاون این استان نیز حضور داشت با مولوی باز محمد فیضان، رئیس منابع طبیعی وزارت زراعت بهمنظور جلوگیری از قطع جنگلها و محافظت از جنگلها ملاقات کرد و در این ملاقات رئیس منابع طبیعی خواهان همکار در بخش قاچاق چوب و جلوگیری از قطع درختان جنگلها شد. در ادامه این مطلب آمده است که استاندار ننگرهار در بخش جلوگیری از قطع درختان، محافظت از جنگلها گزارشی را با رئیس منابع طبیعی وزارت زراعت شریک ساخته و از ادامه همکار مقام استان ننگرهار در این بخشها اطمینان داد.
https://t.me/nmic96/120110
افزایش شمار گردشگران داخلی و خارجی در استان نورستان
روزنامه باختر در مطلبی نوشته است، شماری گردشگران داخلی و خارجی در نورستان در نسبت با سال گذشته دو برابر شده است. مولوی سمیع الحق حقپرست، رئیس اطلاعات و فرهنگ نورستان، گفت در جریان سال روان 300 هزار گردشگر داخلی و خارجی از مناظر طبیعی و مکانهای تاریخی نورستان دیدن کردهاند که از این جمله 100 نفر آنان گردشگران خارجی بودند. وی افزود در سال گذشته 150 هزار و 50 گردشگر از نورستان دیدن کرده بودند که از این جمله 50 نفر آنان گردشگران خارجی بودند و این آمار نشان میدهد که در نسبت با سال گذشته شماری گردشگران 2 برابر افزایشیافته است.
به گفته حقپرست، برای گردشگران هتلها و مکانهای مناسب با امکانات لازم در نورستان فراهمشده است تا سفر آنان راحت و خاطرهانگیزتر باشد. وی تأکید کرد که هنوز هم شماری گردشگران برای دیدن مکانهای تاریخی و زیباییهای طبیعی نورستان در حال افزایش است و به نظر میرسد که طبیعت و فرهنگ نورستان زمینه را برای پیشرفت این استان فراهم کرده است.
https://www.bakhtarnews.af/dr/شمار-گردشگران-داخلی-و-خارجی-در-نورستان/
احداث هشت کیلومتر جاده در شلتن از توابع استان کنر
روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، کار ساخت ۸ کیلومتر جاده در شهرستان شلتن کنر آغاز شد. یکی از مسئول ریاست احیا و توسعهای دهات کنر گفته است، این جاده با حمایت مالی سازمان جهانی غذا در منطقه بیر شهرستان شلتن این استان ساخته میشود. وی افزود که با تکمیل کار این جاده، مشکلات تردد ساکنان منطقه مذکور حل خواهد شد.
https://www.bakhtarnews.af/dr/هشت-کیلو-متر-سرک-در-کنر-ساخته-می-شود/
اجرای پروژههای زراعتی با هزینه بیش از ۲۱ میلیون دلار در ۴ استان کشور
دفتر مطبوعاتی وزارت زراعت، آبرسانی و دامپروری با ارسال خبرنامهای به خبرگزاری آوا، از دیدار مولوی عبدالغفور، رئیس عمومی طرح و هماهنگی برنامههای این وزارت با معاون موسسه بینالمللی افغان آید در افغانستان و کارشناسان زراعت این موسسه خبر داده است. این وزارت میگوید در این جلسه، طرفین دستاوردهای پروژههای بشردوستانهای که طی سه سال گذشته در افغانستان اجراشده را بررسی و روی آنها گفتگو کردهاند. در خبرنامه آمده که مولوی عبدالغفور از تلاشهای موسسه افغان آید قدردانی کرده و بر ادامه همکاریها برای توسعه زراعتی کشور تأکید داشته است. معاون موسسه مذکور گفته که پروژههای را به ارزش بیش از ۲۱ میلیون دلار، با کمک مالی اتحادیه اروپا در بخشهای مختلف زراعتی استانهای غور، غزنی، ننگرهار و نورستان تا ماه آوریل سال ۲۰۲۸ میلادی اجرای میکند. به نقل از خبرنامه این پروژه شامل برنامههای بهبود زیرساختها و توسعه زراعتی میباشد. گفتنی است که موسسه مذکور قبل از این نیز پروژههای مختلف توسعهای را در کشور اجرای کرده است.
https://www.avapress.com/fa/news/301749/
ملاقات استاندار ننگرهار با نماینده اتحادیه اروپا
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته حاجی ملا محمد نعیم آخند استاندار ننگرهار طی نشستی که مولوی فضل الهادی احمد، رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در منطقه مشرقی و قاری قاضی ملا عادل سخنگوی استاندار ننگرهار نیز حضور داشتند باخانم اورنیکا، نماینده اتحادیه اروپا ملاقات کردند. در ادامه این مطلب آمده است که خانم اورنیکا، گفت آنها در ننگرهار در زمینههای آموزش پرورش، زراعت، کمکهای بشردوستانه و سایر زمینهها فعالیت میکنند و هدف از سفرش به استان ننگرهار نظارت بر پروژههای آنها و شنیدن پیشنهادهای مقامات این استان میباشد. حاجی ملا محمد نعیم آخند استاندار ننگرهار از نماینده اتحادیه اروپا برای خدمت به مردم افغانستان تشکر کرد و به آنها اطمینان داد که در همه موارد قانونی با آنها همکاری و هماهنگی خواهد بودند، استاندار ننگرهار مشکلات و درخواستهای خود را در بهداشت، زراعت، آبرسانی، آموزش پرورش، فرصتهای کاری و برخی دیگر از موارد را با نماینده اتحادیه اروپا در میان گذاشت که از سوی نماینده اتحادیه اروپا اطمینان همکاری داده شد.
https://t.me/nmic96/120113
نشست هماهنگی معاون استاندار ننگرهار با مسئولین برنامههای توسعهای سازمان ملل متحد
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار، مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار بهمنظور هماهنگی و همکاری با آناتولی بالینیو، رئیس برنامه توسعهای سازمان ملل متحد منطقه مشرقی و همکارانش ملاقات کرد. معاون استاندار ننگرهار به خاطر اجرای پروژههای اساسی و همکاری خوب وی قدردانی کرد و همچنین خواستار همکاری در احداث دو پل کابلی در زیری بابا شهرستان کوز کنر و شهرستان مومندری ننگرهار شد. در جریان این دیدار، مولوی عطاء الرحمن فاتح، رئیس اقتصاد و مولوی قسمت الله مبارز، رئیس احیاء و توسعهای دهات استان ننگرهار نیز حضور داشتند. خانم آناتولی، رئیس منطقی برنامههای توسعهای سازمان ملل متحد، به معاون این استاندار در اجرای این پروژهها پیشنهادی اطمینان همکاری داده و همچنین از همکاری مسئولین استان ننگرهار در به خاطر هماهنگی و همکاری خوبی از آنها تشکری کرد.
https://t.me/nmic96/120117
فراهم شدن فرصت شغلی برای بیش از صدها جوان
مسئولین اداره کار و امور اجتماعی استان ننگرهار میگویند، طی سه سال گذشته بیش از چهار هزار نفر از جوانان افغان، آموزشهای حرفهای کسب کردهاند. مولوی فریدالله حقانی، رئیس کار و امور اجتماعی استان ننگرهار در نشستی تحت نام معرفی برنامه توانمندسازی مشترک که از طرف وزارت امور اقوام و قبایل راهاندازی گردیده بود، گفت، طی سه سال گذشته برای بیش از چهار هزار نفر از جوانان زمینه فراگیری آموزشهای حرفهی را فراهم نموده که اکنون این جوانان با استفاده از وسایلی که برای آنان دادهشده به میدان کار رفته و در حل مشکلات اقتصادی خانوادههای شان سهیم شدهاند. رئیس کار و امور اجتماعی استان ننگرهار افزود، در این مدت همچنین برای نزدیک به سه هزار نفر از جوانان فارغالتحصیل دانشگاههای دولتی و خصوصی مجوزهای کار در ادارات دولتی و خصوصی فراهمشده است.
https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i266000
اجرای دهها پروژه توسعهای با هزینه بیش از ۵۳ میلیون دلار در استان لغمان
مسئولین محلی استان لغمان، از اجرای ۱۸۱ پروژه توسعهای بزرگ و کوچک با هزینه بیش از ۵۳ میلیون دلار در طی سال جاری در این استان خبر داده است. دفتر مطبوعاتی ریاست اقتصاد با انتشار خبرنامهای گفته مولوی جان محمد حامد، رئیس اقتصاد لغمان میگوید از آغاز سال جاری تاکنون یکصد و هشتادویک پروژه بزرگ و کوچک، به کمک مؤسسات و دولت در این استان اجراشده است. این پروژهها به هزینه پنجاهوسه میلیون دلار و یکصد و نودویک میلیون افغانی شامل کانالها، سدها، دیوارهای حفاظتی در برابر سیل، بازسازی راهها، کوچهها و شبکههای تأمین آب و برق خواندهشده است. قبل از این نیز در برخی از استان پروژههای توسعهای کوچک با هزینه مالی مؤسسات بینالمللی اجرای شده بود.
https://www.avapress.com/fa/news/301953
نظارت معاون استاندار ننگرهار بر امور جاده دوم جلال آباد-کابل
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است مولوی عزیز الله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار که مولوی امینالله شریف رئیس بهداشت استان ننگرهار و شهردار خوگیانی وی را همراهی میکردند از روند کاری جاده دوم جلال آباد-کابل در شهرستان خوگیانی و برخی مناطق دیگر نظارت میکردند. معاون استان ننگرهار به ارزیابی امور جاری جاده مذکور پرداخت و به مسئولین خواست تا در اجرا امور خود توجه جدی داشته باشند.
https://t.me/nmic96/120191
اهدا ۵ جریب زمین جهت ساخت یک بیمارستان در استان نورستان
دفتر رسانههای استان نورستان در مطلبی نوشته است که ساکنین شهرستان کانتیوا ۵ جریب زمین را جهت ساخت یک بیمارستان دولتی به مسئولین این استان اهدا نمودند، در ادامه این مطلب آمده است که قاری زینالعابدین عابد، استاندار ننگرهار طی سفر کاری به شهرستان مذکور رفته و از سوی ساکنین محل به خاطر ساخت یک بیمارستان ۵ جریب زمین اهداء شد. ساکنین محل به خاطر اقدام ساخت بیمارستان از استاندار و مسئولین ریاست بهداشت نورستان تشکری کردند و اظهار داشت که با ساخت این بیمارستان مشکلات بهداشتی آنها نیز حل خواهد شد.
در پایان این مطلب آمده است که قاری زینالعابدین عابد، استاندار نورستان ضمن تشکر از اهدا زمین، از این کار بهعنوان فداکاری بزرگ برای مردم یادکرد و اطمینان داد که مقام استان نورستان هرگز این محبت آنها را فراموش نخواهد کرد. لازم به ذکر است که به تلاش استاندار و ریاست بهداشت نورستان، مراکز بهداشتی برای شهرستانهای این استان منظور شده که پس از مشخص شدن زمین کار ساخت آن عملاً آغاز میشود.
https://www.facebook.com/share/p/1AgQNHhsrC/
آموزش در زمینه کاشت گندم به 18800 کشاورز در استان ننگرهار
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، درنتیجه سعی و تلاش ریاست زراعت ننگرهار، موسسه ودان افغانستان به 18800 کشاورز در 12 شهرستان ننگرهار درزمینه کشت گندم، روشهای زراعتی، آبرسانی، استفاده از خاک و سایر موارد آموزش داده است. مولوی محمدولی محسن رئیس زراعت هدف از این موسسه مذکور به خاطر برگزاری این دوره آموزش جهت افزایش محصولات و امنیت غذایی تشکر کرد.
https://t.me/nmic96/120198