معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۰۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۲

بازگشت نیروگاه‌های ذغال‌سنگ به آلمان

آلمان به دلیل نگرانی از کمبود احتمالی ذخایر گاز طبیعی، تعداد دیگری از نیروگاه‌های ذغال‌سنگ خود را قبل از فصل زمستان سال جاری به مدار تولید باز گرداند.

وزارت اقتصاد و امور اقلیمی آلمان اعلام نمود دولت این کشور به منظور صرفه‌جویی در مصرف گاز و جلوگیری از کمبود عرضه برای مصاف گرمایشی در فصل زمستان سال جاری، مجوز فعال‌سازی مجدد تعداد دیگری از واحدهای متعلق به شرکت‌های تولید برق RWE AG و LEAG که با سوخت ذغال‌سنگ کار می‌کنند را تصویب نموده است. بدین ترتیب آلمان به دلیل نگرانی از کمبود احتمالی ذخایر گاز طبیعی، تعداد دیگری از نیروگاه‌های ذغال‌سنگ خود را قبل از فصل زمستان سال جاری به مدار تولید باز گرداند؛ این درحالی است که دولت آقای شولتس و حزب سبز آلمان، نیروگاه‌های ذغال‌سنگ و اتمی آلمان را با عنوان «گذار انرژی از سوخت فسیلی» تعطیل کرده بودند، ولی جنگ اوکراین و کاهش عرضۀ گاز از مسکو و تامین انرژی برق از نیروگاه‌های هسته‌ای توسط فرانسه، باعث شد برلین تصمیم بگیرد 1.9 گیگاوات انرژی ذغال‌سنگ قهوه‌ای را در مدار نگه دارد. لازم به ذکر است ذغال‌سنگ قهوه‌ای پایین‌ترین درجه ذغال‌سنگ است. دولت آلمان اعلام کرده که نیروگاه‌های ذغال‌سنگ قهوه‌ای را تا پایان مارس 2024 در حالت آماده‌باش نگه می‌دارد و انتظار دارد از طریق صرفه‌جویی در مصرف گاز برای تولید برق، کمبود گاز طبیعی در طول فصل زمستان جهت مصارف گرمایشی منازل را جبران نموده و با بازگشت نیروگاه‌های ذغال‌سنگ، قیمت برق را حدود 0.4 یورو در هر مگاوات ساعت کاهش دهد و به 2.8 یورو در هر مگاوات ساعت برساند.

دولت آلمان علی‌رغم تصمیم فوق اعلام نموده بر تعهد خود مبنی بر حذف تدریجی نیروگاه‌های ذغال‌سنگ تا سال 2030 و کاهش کربن تا سال 2045 پایبند است؛ این در حالی است که آلمان در حال حاضر 45 گیگاوات نیروگاه ذغال‌سنگ دارد. لازم به ذکر است دولت آلمان در اوایل سال 2023 آخرین راکتورهای هسته‌ای باقی‌مانده خود را تعطیل نمود که این موضوع در کنار قطع گاز روسیه به آلمان باعث شد منبع تولید انرژی برق این کشور با چالش‌های جدید مواجه شود. سایر کشورهای اروپایی نیز در سال‌های گذشته برنامه‌هایی را برای کاهش ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای خود دنبال می‌کردند. ولی پیامد جنگ اوکراین و بحران انرژی باعث شد بسیاری از این کشورها (از جمله فرانسه) به دلیل افزایش هزینه‌های انرژی، موضع متفاوتی در قبال انرژی هسته‌ای اتخاذ کنند.

آلمان درحال حاضر به دنبال جبران کمبود انرژی خود با ساخت تاسیسات LNG است. این کشور همچنین قصد دارد نیروگاه‌های گازسوز بسازد که بعدا می‌توانند به هیدروژن تبدیل شوند. این کشور در سه ماهه اول سال 2023، به میزان 22.2 تراوات ساعت انرژی از ذغال‌سنگ تولید کرد، در حالی که 8 سال پیش، در مدت مشابه، 60 تراوات ساعت انرژی از ذغال‌سنگ تولید کرده بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما