معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۰

" برنامه ریزی برای از سرگیری مذاکرات و تمهیدات در خصوص بدهی‌های خارجی زیمبابوه "

اعضای وام دهندگان مستقر در غرب انتظار دارند با توجه به انتخاب مجدد امرسون منانگاگوا، بعنوان رئیس جمهور زیمبابوه برای دوره دوم ، مذاکراتی را با دولت زیمبابوه در مورد تدوین و چگونگی تمهیدات لازم برای تنظیم برنامه باز پرداخت بالغ بر 18 میلیارد دلار بدهی این کشور را از سر بگیرند.

  امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور80 ساله زیمبابوه، سال گذشته از آکین وومی آدسینا، رئیس بانک توسعه آفریقا، و یوآخیم کیسانو، رهبر سابق موزامبیک، برای مشارکت و رهبری مذاکرات در مورد سازماندهی مجدد بدهی‌های قزاینده این کشور استفاده کرد. در همین رابطه جیم هاجز، رئیس مرکز منطقه ای وام دهندگان برای جنوب آفریقا و اقیانوس هند عنوان داشت بانک سرمایه گذاری اروپا ( EIB) در این مذاکرات و گفتگوهای همه جانبه شرکت خواهد کرد.

 وی در پاسخ به سوالات ایمیلی بیان داشت "مشارکت بانک سرمایه گذاری اروپا ( EIB) در مذاکرات با هدف بازیابی بدهی‌های خارجی معوق است و تایید هیچ دولتی نیست."  از آنجایی که دولت زیمبابوه در موضع ضعف بوده و درحال تلاش است تا موضوعات مذکور حل و فصل شود، بانک سرمایه گذاری اروپا ( EIB) در حال حاضر حمایت مالی از هیچ پروژه بخش دولتی دراین کشور را دنبال نمی‌کند.

 در همین ارتباط بانک جهانی نیز که بیش از 1.5 میلیارد دلار از زیمبابوه طلبکار است، اعلام کرد که در هشت ماه گذشته در مذاکرات و گفتگو های مذکور شرکت کرده و در حال کمک ارائه انواع مشاوره‌های در حوزه‌های پولی، بانکی و اقتصادی است.  همچنین سخنگوی وام دهندگان مستقر در واشنگتن از طریق ایمیل اعلام کرد «برای پیش بینی رسیدن به نتیجه این تعاملات هنوز خیلی زود است.

 سایر طلبکاران خارجی زیمبابوه شامل بانک جهانی، باشگاه پاریس و بانک توسعه آفریقا(  AfDB) هستند. بانک توسعه آفریقا و وزارت خزانه داری زیمبابوه هر دو هشدار داده بودند که هرگونه توافق برای بازسازی برای باز پرداخت بدهی‌های خارجی معوقه مشروط به آزاد و عادلانه بودن انتخابات است، اما ناظران بین المللی دریافتند که این روند عمیقاً ناقص است و مخالفان نتیجه را به عنوان "ساختگی" رد کردند و خواستار برگزاری مجدد شده بودند. 

 صندوق بین‌المللی پول در پاسخ ایمیلی به سؤالات متعدد اعلام داشت «انتظار می‌رود بحث‌های فنی برای آماده‌سازی مرکز منطقه ای وام دهندگان( SMP) در زمان مناسب آغاز شود و از اظهار نظرات بیشتر درباره موضوعات مختلف شامل اصلاحات مورد انتظارسیاسی و اقتصادی، مالی و سیاست داخلی زیمبابوه یا انتخابات خودداری کرد. همچنین بانک توسعه آفریقا (  AfDB) نیز به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

 وزارتخانه‌های خزانه داری و دارایی و توسعه اقتصادی زیمبابوه پیشنهاد داده اند که این کشور جنوب آفریقا به عنوان یک کشور فقیر با بدهی‌های سنگین و بدهی‌های معوقه آن با استفاده از ترکیبی از منابع خود کشور و تامین مالی از شرکای توسعه دوجانبه یا وام های اعطایی تسویه شوند.

 جیمزهاجز رئیس مرکز منطقه ای وام دهندگان اظهار داشت دولت تنها زمانی قادر به دسترسی مجدد به تسهیلات اعتباری بین المللی خواهد بود که طبق پیشنهاد پذیرفته شده توسط طلبکاران، بدهی‌های موجود را به طور کامل یا جزئی بازپرداخت کند.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما