معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۱۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۷

اخبار اقتصادی اتریش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اتریش در هفته دوم فروردین 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

تورم در ماه مارس؛ پایین ترین سطح از ژوئن 2022

بر اساس محاسبات اولیه اداره آمار اتریش، احتمالاً نرخ تورم به 9.1 درصد کاهش یافته و در نتیجه به کمترین مقدار از ژوئن 2022 رسیده است. تورم در ماه فوریه 10.9 درصد و در ژانویه 11.2 درصد بوده است. عناصر اصلی ایجاد تورم در ماه‌های اخیر، سوخت و نفت گرمایشی بودند که قیمت آنها در آغاز جنگ اوکراین به شدت افزایش یافته بود، اما از آن زمان دوباره کاهش یافته است و اکنون در مقایسه سال به سال اثر کاهشی بر تورم دارد. توبیاس توماس، مدیر کل آمار اتریش گفت که روند قیمت مواد غذایی نیز در حال تضعیف و پائین آمدن است.

https://kurier.at/wirtschaft

انتظار کاهش نرخ تورم در سال‌های آتی

بانک مرکزی اتریش در آخرین گزارش خود در مورد پیش‌بینی‌ها در سال 2024 تخمین زد که نرخ تورم در این کشور به حدود 4 درصد کاهش یابد. این روند گویا تا سال پس از آن نیز ادامه می‌یابد و در سال 2025 نرخ تورم به حدود 3.1 درصد می‌رسد. میانگین تورم برای سال جاری نیز 6.9 درصد پیش‌بینی شده است. در این گزارش عامل اصلی افزایش نرخ تورم در سال گذشته و سال جاری، افزایش نرخ سوخت عنوان شده است. در این گزارش همچنین آمده که میزان تورم در دو ماه اول سال جاری در اتریش حدود 11 درصد بود که سه درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپاست. یکی از عوامل اصلی تورم نیز افزایش قیمت مواد غذایی عنوان شده است.

https://www.derstandard.at/story/2000145008274/inflation-liegt-2023-bei-6-9-prozent-auch-danach-bleibt

پیش بینی افزایش اجاره بها در اتریش

موسسه تحقیقات اقتصادی اتریش پیش‌بینی کرد که نرخ تورم در اتریش که در سال آینده نیز همچنان بالا خواهد بود می‌تواند تاثیری منفی بر نرخ اجاره بهای مسکن ایفا کند. این نهاد با اشاره به تورم بالا و نرخ سود بالای وام‌های مسکن به این نکته اشاره داشت که خرید خانه اکنون سخت‌تر شده و این موضوع می‌تواند افزایش نرخ اجاره بها تا 8.6 درصد را به همراه داشته باشد.

https://kurier.at/wirtschaft/wifo-richtwertmietenerhoehung-verschaerft-lage-am-mietenmarkt/402385595

ادامه چالش‌های مرتبط با کار نیمه‌وقت در اتریش

در حالی که وزیر اقتصاد اتریش عنوان کرده بود که خدمات اجتماعی افرادی که بدون دلیل از کار تمام‌وقت اجتناب کرده و فقط کار نیمه‌وقت را ترجیح می‌دهند کاهش خواهد یافت، تحقیقات از تمایل به کار نیمه‌وقت حکایت دارد. براساس تحقیقاتی که موسسه آمار اتریش تهیه کرده، 86 درصد افرادی که کار نیمه‌وقت دارند اعلام کرده‌اند که قصد تبدیل آن به کار تمام‌وقت را ندارند. وزیر اقتصاد عدم تمایل به کار تمام‌وقت را به معنی نیاز به نیروی کار بیشتر و هزینه‌های چند برابری برای بودجه عمومی عنوان کرده است.

علاوه بر این، نتایج یک نظرسنجی بین‌المللی که در آن بیش از هزار شاغل از اتریش نیز شرکت کرده‌اند، موارد جالبی را نشان می‌دهد. در این نظرسنجی بیش از 42 درصد به این پرسش که در صورت تطبیق زمان کاری با وضعیت زندگی، آیا خواستار کاهش زمان کار می‌باشند، پاسخ مثبت داده‌اند. بیش از یک سوم پاسخ دهندگان نیز اظهار نموده‌اند که تمایل دارند بیکار بمانند تا در محیط کار، ناراضی و غیر خرسند باشند. همچنین حدود 50 درصد نیز بر این عقیده بودند که اگر شغل آن‌ها مانع از لذت‌های زندگی شود، استعفاء می‌دهند. این گزارش که روزنامه استاندارد آن را تهیه کرده، نتیجه گرفته است که برنامه‌های دولت در ایجاد مانع برای مشاغل پاره‌وقت و تشویق شاغلین به کار تمام‌وقت با موانع جدی اجرایی روبروست و امیدی برای به سرانجام رسیدن آن در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

https://www.derstandard.at/story/2000144481630/86-prozent-der-teilzeitbeschaeftigten-wollen-stunden-nicht-aufstocken

https://www.derstandard.at/story/2000144879727/ein-drittelwaeren-lieber-arbeitslos-als-ungluecklich-im-beruf

حجم مبادلات تجاری ج. ا. ایران با اتریش و اتحادیه اروپا در سال 2022

بر اساس گزارش مرکز آمار اتحادیه اروپایی (Eurostat)، حجم تبادلات تجاری بین ایران و اتحادیه اروپا در سال 2022 به 5.2 میلیارد یورو رسید. میزان صادرات ایران به 27 کشور اتحادیه اروپایی در سال 2022 به 1.05 میلیارد یورو رسید که نشان از افزایش 14.6 درصدی نسبت به سال 2021 دارد. در مقابل، میزان واردات ایران از اتحادیه اروپا 4.18 میلیارد یورو بود که تنها رشد 6.4 درصدی را به ثبت رساند. داده‌های جدید منتشر شده توسط یورو استات نشان می‌دهد که آلمان در این دوره، برترین شریک تجاری ایران و پس از آن ایتالیا در رتبه بعدی قرار دارد. همچنین کشورهای هلند، اسپانیا و کرواسی دیگر کشورهای اروپایی می‌باشند که تجارت نسبتا خوبی در سال گذشته با ایران داشته‌اند.

حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و اتریش در سال 2022 نیز در مجموع 178 میلیون و 39 هزار یورو بوده است. واردات اتریش از ایران 20 میلیون و 599 هزار یورو و صادرات اتریش به ایران 157 میلیون و 440 هزار یورو بوده است.

افزایش مشاوره‌های شرکت‌ها و سازمان‌های تجاری در اتریش

اتاق بازرگانی اتریش اعلام کرد که نتایج یک نظرسنجی در سطح اروپا پیرامون مشاوره‌های اقتصادی و سازمان‌های تجاری نشان می‌دهد که اتریش بالاتر از میانگین اروپا قرار دارد. در این گزارش میانگین وجود ردیف شغلی «مشاور اقتصادی» در سازمان‌ها و شرکت‌های تجاری در سطح اروپا 8.9 درصد بوده ولی برای اتریش 11.9 درصد ثبت گردیده است. در این گزارش چنین مواردی نشان دهنده موفقیت تجاری در این کشور برای پیشرفت و پشت سر گذاشتن بحران‌های اقتصادی معرفی شده است.

https://news.wko.at/news/oesterreich/europa-umfrage-zeigt-wachstum-bei-oesterreichischen-Unter.html

تشکیل صندوق مالی حمایت از استارت آپ‌ها (کمک نوآور)

وزارت اقتصاد اتریش اعلام کرد که در راستای حمایت این کشور از شرکت‌های کمک نوآور صندوقی با 72 میلیون یورو تشکیل شده است. مارتین کوخر وزیر اقتصاد در کنفرانسی خبری، این بخش را در اتریش نیازمند پشتیبانی مالی و حقوقی دانست و افزود که دولت در بازه 2013 تا 2022 حدود 60 میلیون یورو سرمایه‌گذاری کرده و این موضوع باعث جذب 500 میلیون یورو سرمایه خصوصی نیز گردیده است.

https://orf.at/stories/3310534

کمبود نیروی انسانی در بنگاه‌های تجاری کوچک

روزنامه کوریر در گزارشی به نقل از گزارش‌های مربوطه از اداره کار و اتاق بازرگانی اتریش اعلام کرد که بنگاه‌های تجاری کوچک در این کشور نیاز به 22 هزار نیروی کار دارند. یکی از عوامل این موضوع کاهش اجباری نیروهای کار در دوران همه‌گیری کرونا بود و پس از آن نیز نیروهای تعدیل شده در بخش‌های دیگر جذب شده‌اند. این در حالیست که این بنگاه‌های تجاری در سال گذشته در مقایسه با سال پیش از آن 15.3 درصد سود بیشتری کسب کرده‌اند که آن نیز به صورت عمده به دلیل کاهش محدودیت‌های کرونایی بوده است.

https://kurier.at/wirtschaft/handel-zu-wenig-personal-und-kuerzere-oeffnungszeiten/402382736

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما