معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۱/۰۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۸۰

خروج زیمبابوه از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی

گروه ویژه اقدام مالی موسوم به اف ای تی اف، زیمبابوه را از فهرست خاکستری خود حذف کرد که این موضوع موفقیت بزرگی برای دولت زیمبابوه محسوب می‌شود.

حذف زیمبابوه از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی، که روز 4 مارس اعلام شد موفقیت بزرگی برای اقتصاد این کشور تلقی شده است. امتولی نووه، وزیر دارایی و توسعه اقتصادی این کشور، طی بیانیه ای حذف زیمبابوه از فهرست خاکستری اف ای تی اف را رأی اعتماد دیگری از سوی جامعه بین المللی دانست که دست آوردهای دولت آقای منانگاگوا در جمهوری دوم را به رسمیت می‌شناسد. وزیر دارایی و توسعه اقتصادی زیمبابوه، از گروه ویژه اقدام مالی و بخش هایی که در خارج شدن این کشور از فهرست خاکستری دخیل بوده اند، تقدیر و تشکر نمود.

آقای نووه اظهار داشت: پیروی و تبعیت از استانداردهای سختگیرانه AML/CFT تنها یک الزام و اجبار نیست بلکه موضوعی فراتر از آن محسوب می‌شود و سبب می‌گردد که وجهه کشور به عنوان مقصدی برای سرمایه گذاری و تجارت ارتقاء یابد. همچنین این موضوع به تقویت بخش مالی داخلی نیز کمک کرده و اعتماد جامعه جهانی و سرمایه گذاران به زیمبابوه را به عنوان عضوی متعهد و مسولیت پذیر در سیستم مالی جهانی تقویت می‌کند. لذا مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از نظر ما کماکان یک فرایند در حال اجراست که با خروج کشور از فهرست خاکستری اف ای تی اف، متوقف نخواهد شد و همچنان این فرایند در کشور پیگیری می‌شود.

زیمبابوه در اکتبر سال 2019 و در پی فرایند ارزیابی گروه ویژه اقدام مالی که معتقد به وجود کاستی‌هایی در خصوص استانداردهای مرتبط با AML/CFT بود، در فهرست خاکستری این سازمان قرار گرفت. خروج زیمبابوه از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی، در شرایطی است که این کشور کماکان تحت تحریم های غرب قرار دارد و ایالات متحده و اتحادیه اروپا اخیرا، تحریم های اعمالی خود علیه زیمبابوه را به مدت یکسال دیگر تمدید کرده اند. لذا در خصوص این موضوع که اقتصاد زیمبابوه با وجود این تحریم ها و محدودیت های بانکی ناشی از آن، تا چه میزان می‌تواند بابت خروج از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی منتفع شود، مشخص نیست.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما