معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۵

اخبار اقتصادی آلمان- فرانکفورت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی فرانکفورت در هفته دوم بهمن 1400 مندرج در رسانه‌های این حوزه به شرح زیر ارائه می‌گردد:

صادرات تسلیحات آلمان به مصر

https://www.deutschlandfunk.de/roll-swp-unsere-grundsaetze-fuer-ruestungsexporte-funktionieren-nicht-100.html

مصر در سال 2021بزرگترین واردکننده تسلیحات از آلمان بوده است. سهم مصر با 4.34 میلیارد یورو، بیش از نیمی ازکل صادرات تسلیحات آلمان در سال 2021 را به خود اختصاص داد. «اشتفان رول»، رئیس بخش اندیشکده علم و سیاست در برلین در مصاحبه با رادیو آلمان اظهار داشت که مصر از سال 2013 به صورت فزاینده واردات تسلیحات خود را به شکلی تصاعدی افزایش داده است و در سال های اخیر در مقام سوم بزرگترین واردکنندگان تسلیحات بوده است.

استفاده از «اینترنت اشیا» در آلمان بیش از متوسط اتحادیه اروپا

به گزارش فرانکفوتر آلگماینه سایتونگ بیش یک سوم شرکت های آلمانی از دستگاه‌ها و یا سیستم های هدایت از راه دور استفاده می‌کنند. اما توسعه باندپهن در آلمان به کندی پیش می رود  و این مسئله روند استفاده از «اینترنت اشیا» را بویژه در مناطق غیرشهری با مشکل مواجه ساخته است. طبق گزارش اداره فدرال آمار آلمان، 36 درصد از شرکت های آلمانی دارای حداقل 10 نفر شاغل، از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند. این فناوری که در آن جهان واقعی و مجازی با یکدیگر تلفیق شده اند، در آلمان بیش از متوسط اتحادیه اروپا مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. متوسط استفاده از آن در اتحادیه اروپا 29 درصد است. بیشترین استفاده از اینترنت اشیا در اتریش (51 درصد)، اسلونی (49)، فنلاند  و سوئد (40) صورت می‌پذیرد.

موضوع اصلی اینرنت اشیا سیستم ها و دستگاه‌هایی است با یکدیگر در ارتباط هستند و عمدتاً هوشمند (smart  و intelligent) خوانده می‌شوند. آنها اطلاعات را جمع آوری و با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و می‌توانند از طریق اینترنت و از راه دور تحت کنترل قرار گیرند. سیستم های هشدار هوشمند، آشکارسازهای دود، قفل درها و دوربین‌های امنیتی از جمله مواردی هستند در آلمان از طریق اینترنت اشیا هدایت می‌شوند. در زمینه مدیریت انرژی و همچنین نیاز به تعمیرو نگهداری دستگاه‌ها و ماشین آلات نیز کاربرد اینترنت اشیا در آلمان و اتحادیه اروپا به ترتیب 11 در مقابل 9 و 9 در مقابل 6 درصد است. نبود اتصالات اینترنت در اندازه گیگا بایت در برخی نقاط آلمان استفاده از اینترنت اشیا را برای بسیاری از شرکت های کوچک و متوسط دشوار کرده است.

منبع:

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/deutsche-unternehmen-immer-mehr-nutzen-ferngesteuerte-geraete-17752856.html

افزایش شاخص خوشبینی به میزان صادرات در آلمان

خوشبینی شرکت های آلمانی نسبت به آینده صادرات محصولاتشان در ابتدای سال 2022 افزایش خوبی داشته و حال و هوای کسب و کار آنها بهتر از گذشته است. شاخص خوشبینی مؤسسه ifo (مؤسسه لایپنیتس تحقیقات اقتصادی) از 12.9 در دسامبر 2021 به  17.4 در ژانویه 2022 رسیده است. این خوشبینی تقریبا در همه حوزه‌های اقتصادی دیده می‌شود. تنها حوزه نساجی و تولیدکنندگان البسه و همچنین صنایع مواد غذایی انتظار کاهش گردش مالی دارند.

صنایع الکترنیک و تولید کنندگان ماشین آلات بیشترین انتظار افزایش تولیدات و صادرات را دارا هستند. در حوزه صنایع شیمی نیز پس از سه دوره کاهش شاخص، رقم انتظار صادرات بالا رفته است. طبق گزارش مؤسسه ifo، خوشبینی در حوزه صنایع فولاد نیز در خصوص تجارت بین الملل افزایش یافته است.

منبع: مؤسسه ifo

https://www.ifo.de/node/67685

پروژه نوسازی ناوگان و ساخت مشترک بالگرد «تایگر» توسط فرانسه و آلمان

در سال 2017، آلمان و فرانسه در خصوص توسعه هلیکوپتر تهاجمی تایگر آمادگی خود را اعلام داشتند. این پروژه بخشی از یک ابتکار بزرگتر فرانسه و آلمان در راستای تأکید بر تعهد مشترک آنها به تقویت قابلیت های نظامی اروپا است. اواخر دسامبر 2021، فرانسه و اسپانیا در مورد توسعه مشترک این بالگرد توافق کردند و از آلمان دعوت کردند تا با همان شرایط تا اواسط سال 2022 به آن بپیوندد. این تصمیم نشان می دهد که فرانسه اکنون آماده پیشبرد پروژه‌های تسلیحاتی بدون آلمان است و این مسئله فشار بر دولت فدرال را افزایش داده است. اگر برلین بخواهد از پروژه خارج شود، این مسئله می‌تواند بر کل همکاری تسلیحاتی فرانسه و آلمان تأثیری منفی بگذارد. طبق تحلیل سون آرنولد و فلوریان فلوریان شونه، کارشناسان «بنیاد علم و سیاست» در برلین، سه واکنش ممکن از سوی آلمان قابل تصور است: الحاق به پروژه و در نتیجه شروع مدرنیزه کردن بالگرد، خرید بالگردهای آمریکایی و تجهیز با بالگردهای مدل Airbus H145M و H160M  به عنوان یک راه حل موقت در جهت تقویت تولید اروپایی و خدشه دار نشدن روابط سیاسی با فرانسه. به گفته کارشناسان این اندیشکده، دولت فدرال جدید باید به سرعت تصمیم بگیرد که اولویت ها بین اهداف سیاسی، چالش های مالی و منافع صنعتی کدامند.

منبع:

https://www.swp-berlin.org/publikation/der-deutsche-kampfhubschrauber-tiger-steht-vor-dem-aus

وزیر اقتصاد واقلیم آلمان در بروکسل: مخالف پایدار دانستن انرژی هسته ای هستیم و از توسعه فناوری‌های هیدروژن حمایت می‌کنیم.

به گزارش فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، ماه‌هاست که در اتحادیه اروپا در خصوص «منبع انرژی پایدار» دانستنِ «انرژی هسته ای» بحث و جدل وجود دارد. کمیسیون اتحادیه اروپا قرار است بزودی طبقه بندی به روز شده خود را در خصوص منابع مختلف انرژی و میزان سازگاری آنها با محیط زیست ارائه دهد. «انرژی هسته ای» و «گاز» علی رغم مخالف کشورهایی نظیر آلمان و اتریش در زمره منابع انرژی پایدار معرفی خواهند شد.

حوادث و تهدیدات ناشی از نشت هسته ای به محیط زیست، گران تمان شدن قیمت انرژی هسته ای و مسئله دفع زباله‌های هسته ای دلایل اصلی مخالفت آلمان هستند. آلمان اگر چه در قبال گاز نیز موضعی منتقدانه دارد ولی پذیرفته است که این منبع انرژی میتواند تحت الزامات خاص به عنوان پل ارتباطی برای رسیدن به گذار انرژی و ورود به مرحله انرژی‌های تجدید پذیر استفاده شود.

طبقه بندی اتحادیه اروپا در خصوص منابع انرژی موسوم به Taxonomie بیانگر این است که کدامیک از حوزه‌های اقتصادی سازگار با محیط زیست هستند. کشورهای اتحادیه اروپائی تا جمعه هفته گذشته فرصت داشتند که موضع رسمی خود را اعلام کنند. وزارت محیط زیست و وزارت اقتصاد و اقلیم آلمان در یادداشتی رسمی مخالفت خود را با پایداراعلام کردن انرژی هسته ای اعلام کرده اند. این در حالی است که فرانسه یکی از مهمترین مدافعان این تصمیم کمسیسیون اتحادیه اروپاست.

وزیر اقتصاد و انرژی این هفته در سفر به بروکسل ضمن تأکید بر عدم همراهی آلمان دراین طبقه بندی جدید خواهان ایجاد اصلاحات در Taxonomie جدید شد. وی در ملاقات با رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بر لزوم اقدامات و همکاری بیشتر بیشتر کشورهای عصو در زمینه توسعه فناوری‌های هیدروژن تأکید کرد.

منبع:

 https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/taxonomie-oekolabel-fuer-atomkraft-kaum-noch-zu-stoppen-17746981.html

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما