معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۹/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۹۲

تلاش دولت زیمبابوه برای بهره برداری بیشتر از ذخایر لیتیوم

پس از اجلاس اقلیمی‌گلاسکو و تعهد کشورها به کاهش حجم گازهای گلخانه ای و استفاده از انرژی‌های سبز، تمایل به استفاده از لیتیوم دو چندان شده است. زیمبابوه نیز به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین ذخایر لیتیوم را در جهان دارد، در تلاش است که با سرمایه گذاری هر چه بیشتر، امکان بهره برداری از این فلز را که به طلای سفید مشهور شده، فراهم آورد.

در حال حاضر معدن بیکیتا در استان ماسوینگو واقع در جنوب غربی زیمبابوه بزرگ ترین ذخایر شناخته شده فلزات قلیایی شامل لیتیوم، سدیم، پتاسیم و... در جهان با حدود 11 میلیون تن ظرفیت است. براساس گزارشات منتشره زیمبابوه در تولید سنگ معدن لیتیوم جایگاه چهارم را در جهان دارد. دولت زیمبابوه در حال حاضر به دنبال افزایش تقاضا در سراسر جهان برای این عنصر مهم، در تلاش است تا با عرضه این ماده معدنی، برنامه‌های رشد اقتصادی خود را تسریع کند.

 استخراج سنگ معدن لیتیوم در زیمبابوه طی سال های اخیر به شدت افزایش یافته است. در حالی که در سال 2005 تنها هزار و 100 تن سنگ معدن لیتیوم استخراج می‌شد، این آمار در سال 2019 به 50 هزار تن رسیده و پیش بینی می‌شود که در سال جاری میلادی نیز به میزان 65 هزار تن افزایش یابد. راهبردهای اتخاذ شده در اجلاس تغییرات اقلیمی در گلاسکو اسکاتلند که در آن از رهبران جهان درخواست شد تا فناوری‌هایی که می‌تواند تولید انرژی پاک را تقویت کند، در اولویت قرار دهند، توجه بخش معدن در زیمبابوه را به خود جلب کرده است.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که معدن آرکادیا در زیمبابوه نیز از ذخایر غنی لیتیوم برخوردار است و حجم قابل توجه این ذخایر می‌تواند، زیمبابوه را به جایگاه مهمی در عرضه جهانی این عنصر سوق دهد. با این حال زیمبابوه فاقد امکانات فنی مهندسی لازم برای استخراج گسترده لیتیوم است. این مشکلی است که در سایر حوزه‌های معدن نیز وجود دارد و معادنی نظیر پلاتین، طلا و الماس نیز به رغم غنی بودن، با مشکل فقدان امکانات مهندسی لازم برای استخراج مواجه هستند. ضمن آنکه در حال حاضر زیمبابوه امکان صادرات محصولات معدنی فرآوری شده را ندارد و تقریبا همه حجم صادرات این کشور به صورت خام است که باعث کاهش صرفه اقتصادی این تجارت برای زیمبابوه می‌گردد. با این حال بسیاری بر این باورند که چین نقش بسیار موثری در استخراج معادن در زیمبابوه دارد و از طریق سرمایه گذاری‌های هنگفت در این بخش اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما