معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۹/۰۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۵۰

اخبار اقتصادی هنگ کنگ چین

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی منطقه ویژه اداری هنگ کنگ چین در هفته‌ چهارم آبان ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این منطقه به شرح زیر ارائه می‌گردد:

واکنش مدیران تجاری و بانکی به مقررات قرنطینه هنگ کنگ

نوئل کوئین مدیر اجرایی بانک HSBC  این هفته در مصاحبه با شبکه بلومبرگ ضمن حمایت از رویکرد دولت هنگ کنگ در مقابله با ویروس کرونا گفت از هرگونه اقدامی‌که موجب به خطر افتادن تلاش های هنگ کنگ برای بازگشایی مرز با سرزمین اصلی چین شود اجتناب خواهد کرد. این در حالی است که طی هفته جاری رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در هنگ کنگ این هفته گفت با توجه به اینکه نمی‌تواند از دولت هنگ کنگ بخواهد که مقررات قرنطینه را تسهیل کند و خودش هم باید هنگام بازگشت به هنگ کنگ به قرنطینه برود از سمتش کناره گیری می‌کند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که این هفته جیمی دیمو، رئیس بانک جی پی مورگان آمریکا در هنگ کنگ هنگام بازگشت به این شهر از سپری کردن قرنطینه 21 روزه در هتل معاف شد. وی گفته محدودیت های قرنطینه سبب شده تا حفظ افراد با استعداد در هنگ کنگ برای این بانک دشوارتر شود. علیرغم اعتراضات گسترده تجار و بانکداران بین المللی، دولت هنگ کنگ با هدف متقاعد کردن چین به بازگشایی مرز، مقررات قرنطینه سختگیرانه برای مسافران ورودی از کشورهای مختلف جهان را همچنان حفظ کرده است.

رشد سرمایه گذاری خارجی در چین

وزارت بازرگانی چین این هفته اعلام کرد، در صورت تداوم روند فعلی، حجم کل سرمایه گذاری خارجی در چین در سال 2021 میلادی احتمالا نسبت به سال گذشته شاهد رشد دو رقمی خواهد بود. به گفته شو جوتینگ سخنگوی این وزارتخانه سرمایه گذاری خارجی در چین به دلیل تلاش های بخش های مختلف دولتی در سطح مرکزی و محلی رشدی سریعتر از انتظار را شاهد بوده است.

کاهش نرخ بیکاری در هنگ کنگ

آمارهای جدید نشان می دهد نرخ بیکاری در هنگ کنگ در بازه زمانی آگوست تا اکتبر با 0.2 درصد کاهش نسبت به بازه سه ماهه قبلی به 4.3 درصد رسیده که پایین ترین نرخ بیکاری از بازه زمانی ژانویه -مارس 2020 تاکنون است. تعداد جمعیت بیکار هنگ کنگ با حدود 8800 نفر کاهش به 171 هزار و 800 نفر رسیده است.  به گفته وزیر کار و رفاه هنگ کنگ روند بهبود وضعیت بازار کار ادامه خواهد داشت اما میزان بهبود بستگی به روند ترمیم اقتصادی خواهد داشت. وی همچنین گفت، انتظار می رود دستمزد کارگران در هنگ کنگ سال آینده بدون احتساب تورم 3.2 درصد افزایش یابد.

آمریکا دومین تامین کننده بزرگ گاز چین

در حالی که در جریان گفتگوی تصویری روسای جمهور آمریکا و چین، شی جینپینگ خواستار گسترش همکاری‌ها بین دو کشور در حوزه گاز طبیعی و انرژی‌های نو شده است، بر اساس اطلاعات بلومبرگ، از ابتدای سال جاری تاکنون آمریکا با پیشی گرفتن از قطر به دومین تامین کننده بزرگ گاز چین پس از استرالیا تبدیل شده و با توجه به نیاز فزاینده چین به انرژی‌های پاک نظیر ال ان جی، انتظار می رود میزان صادرات گاز آمریکا به چین بیش از پیش افزایش یابد.

پرداخت یارانه نقدی به شهروندان دائمی ماکائو

دولت ماکائو برای پانزدهمین سال متوالی قصد دارد امسال نیز به شهروندان دائمی این منطقه مبلغ 10 هزار پاتاکا معادل حدود 9700 دلار هنگ کنگ یارانه نقدی پرداخت نماید. همچنین شهروندان غیردائمی نیز 6000 پاتاکا یارانه دریافت خواهند کرد.

چین مقام اول کسب ثروت  در جهان

نتایج بررسی‌های موسسه مک کینزی نشان می دهد چین برای اولین بار  طی 2 دهه گذشته در سال 2020 میلادی با پیشی گرفتن از آمریکا در زمینه کسب ثروت مقام اول جهان را به خود اختصاص داده است. میزان ثروت چین از 7 تریلیون دلار در سال 2000 میلادی به 120 تریلیون دلار در سال گذشته رسیده است.

پدیده فرار مغزها در هنگ کنگ

در حالی که بانکداران و کارشناسان حوزه آی تی و فن آوری‌های مالی در جستجو برای یافتن فرصت های شغلی بهتر در حال مهاجرت از هنگ کنگ هستند، به عقیده برخی کارشناسان فرار مغزها جایگاه هنگ کنگ به عنوان یک قطب مالی بین المللی و رقابت پذیری این منطقه با قطب های دیگر منطقه همچون سنگاپور را تهدید می‌کند. آمارهای جدید نشان می دهد در یک ساله منتهی به ماه ژوئن بیش از 89 هزار نفر از هنگ کنگ مهاجرت کرده اند و جمعیت این منطقه با کاهش 1.2 درصدی به 7.39 میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که در سال 2020 میلادی نیز 100 هزار نفر از هنگ کنگ به کشورهای دیگر مهاجرت کرده بودند. از زمان اجرایی شدن قانون امنیت ملی کشورهای غربی به ویژه انگلیس، کانادا و استرالیا مشوق هایی را برای جذب مهاجران هنگ کنگی ارائه نموده اند. هرچند دولت هنگ کنگ معتقد است ورود و خروج شهروندان از هنگ کنگ امری معمول و اجتناب ناپذیر است، اما به گفته مدیر یک بانک هنگ کنگی، وضعیت به گونه ای است که حتی خروج تعداد کوچکی از نیروهای متخصص می‌تواند پیدا کردن نیروی کار زبده در برخی از زمینه‌ها را دشوارتر سازد. وی می افزاید، این وضعیت سبب شده تا کارشناسان حوزه فن آوری‌های مالی بهانه جوتر شده و درخواست افزایش 20 تا 50 درصدی دستمزدها را مطرح سازند. در نتیجه شرکت ها برای استخدام کارشناسان حوزه فن آوری‌های مالی و متخصصان داده و فن آوری با 8 سال سابقه کار ناگزیرند دستمزدهای بیشتری را پیشنهاد دهند و میزان دریافتی ماهانه این کارشناسان به 90 هزار دلار هنگ کنگ می رسد. به عقیده مدیر عامل اتاق بازرگانی عمومی هنگ کنگ، پس از محدودیت های مسافرتی ناشی از قرنطینه و اقدامات فاصله گذاری اجتماعی، فرار مغزها سومین مشکل بزرگ کسب و کارهای هنگ کنگ به شمار می رود. از طرفی بدلیل مقررات سختگیرانه قرنطینه جذب نیروهای متخصص از کشورهای دیگر برای هنگ کنگ دشوار شده است.  منطقه Greater Bay چین در مجاورت هنگ کنگ نیز برای جذب نخبگان و نیروی متخصص در حال رقابت با هنگ کنگ است و کارشناسان فن آوری اطلاعات در این منطقه دستمزدهای بالاتری دریافت می‌کنند در حالی که هزینه‌های زندگی در این منطقه به مراتب پایین تر از هنگ کنگ است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما