معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۱۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۷

تاثیر کاهش نیمه رسانا ها بر زنجیره تولید در ژاپن

کاهش تولید قطعات نیمه رسانا که با همه گیری کرونا در کشورهای عمده تولید کننده ایجاد گردید، ژاپن را در تولیدات صنعتی خود با مشکل روبرو کرده است.

نیمه‌هادی‌ها، موادی هستند که در عین نارسانا بودن اجازه جریان الکتریکی را نیز می دهند. از این رو در رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند، صنایع خودرو سازی و نظامی از ارزش بسیار بالایی برخوردار می‌باشند. در حال حاضر صنایع خودرو، رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند از عمده ترین مصرف کنندگان نیمه‌هادی‌ها هستند. با کاهش تولید این قطعات که با همه گیری کرونا در کشورهای عمده تولید کننده شامل چین، کره جنوبی و تایوان ایجاد گردید، کشورهای مصرف کننده از جمله ژاپن با مشکلات جدی در تولیدات صنعتی خود روبرو شده اند.

شرکت های تولید کننده تراشه معتقدند با گسترش کرونا فشار مضاعفی بر شرکت های تولیدی ایجاد شده است. گسترش دورکاری، افزایش تقاضا برای کامپیوتر و لوازم جانبی، گوشی‌های هوشمند، کنسول های بازی‌های کامپیوتری و تلویزیون‌های هوشمند موجب افزایش سفارشات و فشار بر تولید کنندگان شده است. این در حالی است که کارخانه‌های تولید کننده نیز به دلیل همه گیری کرونا با کاهش ساعات کاری و کاهش تولید مواجه بوده اند. این موضوع موجب نگرانی جدی خودرو سازان در آسیا و اروپا گردیده است.

تویوتا به دلیل کمبود جهانی نیمه‌هادی‌ها، تولید وانت بزرگ Tundra  را کاهش داده است. این شرکت انتظار دارد تولید مدل Tundra را که در سان آنتونیو تولید می‌شود،  تا 40 درصد کاهش یابد.  تویوتا همچنین به دلیل کمبود قطعات، خطوط کارخانه خود را در گوانگجو متوقف کرده است. این کارخانه در سالهای اخیر سالانه 300,000 دستگاه خودرو از جمله کمری تولید کرده است. هوندا نیز در میان اولین خودروسازهای جهانی بود که نسبت به کمبود تراشه هشدار داد و از توقف دو روزه تولید در کارخانه خود در انگلیس در تاریخ 5 و 6 ژانویه خبر داد.

کمبود جهانی نیمه‌هادی‌ها علاوه بر خودرو بر بسیاری از تولیدات صنعتی و بازارهای بین المللی نیز تاثیر گذاشته و موجب کاهش در زنجیره تولید کالاهای صنعتی گردیده است. یکی از حوزه‌های متاثر از این کمبود تولید پنل های خورشیدی و قطعات جانبی آن بوده است. پاناسونیک به دلیل بحران جهانی ایجاد شده در عرضه نیمه‌هادی‌ها مجبور به متوقف نمودن تولید برخی از قطعات در سلول های خورشیدی شده است. در اواخر ماه ژوئن 2021 ، پاناسونیک اخطاریه برای مشتریان خود ارسال نموده و تأخیر در ارائه تجهیزات مربوط به تامین ولتاژ (Power conditioner) که در سیستم های خورشیدی ساختمان‌های مسکونی کاربرد دارد را اطلاع رسانی نمود. یکی از دلایلی که در خصوص کاهش نیمه‌هادی‌ها مطرح شده است آتش سوزی در یک کارخانه تراشه سازی است در ماه مارس است که توسط شرکت Renesas Electronics  اداره می‌شود.

پیش بینی مقامات ژاپنی حاکی از آن است که تولید دستگاه‌ها تا ژانویه 2022 به حالت عادی برگردد، اما در حال حاضر تا جبران این کمبود بازار با کاهش 20 تا 30 درصد روبرو خواهد بود. در سال گذشته در داخل ژاپن 6.8 گیگا وات برق از طریق پنل های خورشیدی به بازار عرضه شده است. این کاهش اگر چه بر میزان تولید و مصرف انرژی در این کشور تاثیری نخواهد داشت اما کمبود نیمه‌هادی‌ها ضربه سنگینی به صنایع نوین در این کشور خواهد بود. پاناسونیک  30 درصد سهم بازار  انرژی خورشیدی در مصارف خانگی در ژاپن را در اختیار دارد و پس از آن شرکت های امرون و تابوچی الکتریک قرار دارند.

 نماینده شرکت تابوچی در این کشور اعلام نموده است که جایگزینی برای تولید قطعات و نیمه‌هادی‌ها برای این شرکت سخت خواهد بود و این شرکت با توجه به موجودی خود تا کنون توانسته است به تولید خود ادامه دهد. این شرکت نیز به مشتریان خود اعلام نموده است که احتمال کاهش تولید و یا تاخیر در ارسال تولیدات وجود دارد. شرکت اومرون ژاپن نیز بدون ذکر جزئیات بر اثرات کاهش جهانی نیمه‌هادی بر تولیدات خود تاکید نموده است.

ارزیابی‌ها نشان می دهد که افزایش رقابت در تامین نیمه‌هادی‌ها موجب افزایش هزینه تولید برای شرکت ها خواهد شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما