معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۳/۰۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۴۰۴

اثرات کرونا بر اقتصاد اتریش

همه گیری کرونا کاهشی تاریخی در تولید ناخالص داخلی اتریش را موجب شده است. دلیل اصلی آن تعطیلی همه بخش های اقتصاد بر اساس دستور دولت بوده است.

 با شیوع ویروس کرونا، اتریش زندگی عمومی را در لایه‌های گوناگونی محدود کرد. بر اساس شاخص لاک دان دانشگاه آکسفورد ( از 0 تا 100 )، اتریش هفته‌ها در ماه آوریل 2020 و همچنین در فصل بهار سال 2021،  نمره بالاتر از 80 را کسب کرده است. بین این دو دوره شرایط اقتصادی کمی‌بهبود پیدا کرد. با این وجود ارزش افزوده تولیدی در اقتصاد داخلی اتریش  در در سال 2020 با 20 میلیارد یورو کاهش 5 درصد با آمار 2019 فاصله دارد.

 

 

تغییرات در هر حوزه متفاوت است

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که تغییرات و نوسانات در بخش های گوناگون خدمات و کالا بسیار متفاوت بوده است. به گفته کارشناس موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش؛ اشتفان ادرر، حوزه صنایع و ساخت و ساز تقریبا به شرایط پیش بحران بازگشته اند. در مقابل صنعت هتل داری و گردشگری  که با زیان جدی تری روبرو بوده است. به طور میانگین در سال 2020 و تا میانه فصل بهار 2021 میزان درآمد ها با کاهش ارزش افزوده ای تا 60 درصد نسبت به دوران پیش از بحران روبروست.

همچنین این کاهش در مصرف خصوصی نیز به وضوح دیده می‌شود که در حالت عادی سهمی‌پنجاه درصدی از رشد اقتصاد اتریش را بر عهده دارد. مصرف داخلی در سال گذشته حدود ده درصد یا 18 میلیارد یورو نسبت به سال 2019 کاهش داشته است .

همچنین در سه ماهه نخست سال 2021 افت بالای نسبتا مشابهی قابل مشاهده می‌باشد. الگوی مصرف و خرید تغییر کرده است. زیرا به دلیل تعطیل بودن مغازه‌ها و رستوران‌ها امکان خرید وجود نداشت و در اصل میزان سفرها نیز به شدت کاهش داشته است. تمهیدات و اقدامات پرهزینه دولت نیز نمی‌تواند تغییری محسوس در این روند ایجاد نماید، حتی اگر شرکت هایی که کمک های دولتی دریافت کرده بتوانند از این شرایط خارج شوند و آمار بیکاری را نیز کاهش دهند. 

 

مصرف شخصی، با اختلال بیشتری روبرو است.

باز شدن فروشگاه‌ها، بدون شک اثر جبران کننده ای خواهد داشت، زیرا میزان خرید افراد و سفرها افزایش می یابد. با این وجود مصرف شخصی همچنان تحت تاثیر شرایط همه گیری خواهد بود و ما شرایط مانند پیش از بحران را تا قبل از 2024 نمی‌توانیم متصور باشیم. این مساله از یک سو به دلیل عدم تمایل از سوی مصرف کنندگان و از سوی دیگر به دلیل میزان بالای بیکاری می‌باشد. 

در سال گذشته، تولید ناخالص داخلی اتریش 6.6درصد کاهش داشته است. در سال جاری نیز اگر چه در سه ماهه اول کاهشی 6 درصدی نسبت به سه ماهه آخر سال 2019 شاهد هستیم، اما روند رشد قابل پیش بینی می‌باشد. پیش بینی‌های اخیر حاکی از بهبودی اقتصاد در سال جاری  با نرخی بین 2.5 تا 4 درصد  می‌باشد. اتریش نسبت به آلمان و یا سوئیس آسیب بیشتری از همه گیری دیده است. از نظر کارشناسان این مساله به دلیل وابستگی زیاد اقتصاد اتریش به صنعت گردشگری و بازارهای صادراتی و همچنین ضعف در دیجیتال سازی می‌باشد. دلیل دیگر نیز سخت تر بودن دوره‌های تعطیلی در اتریش نسبت به دیگر کشورها مانند سوئیس ذکر شده است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما