معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۱/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۴۶

اخبار اقتصادی هنگ کنگ چین (هفته سوم فروردین ماه 1400)

مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی منطقه ویژه اداری هنگ کنگ چین که در هفته سوم فروردین ماه 1400 در رسانه‌های این منطقه منتشر شده به شرح زیر بوده است:

انتصاب رئیس جدید آژانس بین المللی همکاری‌های توسعه ای چین

روزنامه چاینادیلی چاپ هنگ کنگ در شماره روز 9 آوریل 2021 خود نوشت، لو ژائوهویی، معاون سابق وزیر امور خارجه چین به عنوان رئیس آژانس بین المللی همکاری‌های توسعه ای چین منصوب شده است. وی که سابقه فعالیت در سفارتخانه‌های چین در کشورهای آمریکا، سنگاپور، پاکستان و کانادا (در مورد آخر به عنوان سفیر) را در کارنامه دارد، جایگزین وانگ شیائوتائو رئیس قبلی این نهاد بین المللی مهم دولت چین شده است. وظیفه آژانس بین المللی همکاری‌های توسعه ای چین که در سال 2018 ایجاد شده، طراحی راهبردها، طرح ها و سیاست های استراتژیک برای کمک های خارجی، هماهنگی و ارائه مشاوره در زمینه کمک های عمده خارجی، شناسایی برنامه‌های مهم و نظارت و ارزیابی بر حسن اجرای آنهاست. این آژانس به منظور تقویت کمک های خارجی چین به عنوان ابزاری مهم در دیپلماسی این کشور و به ثمر رساندن پروژه کمربند و راه تاسیس گردیده است.

اجرای پروژه مهم گاز طبیعی در جنوب غربی چین

روزنامه چاینادیلی چاپ هنگ کنگ در شماره روز 8 آوریل 2021 خود نوشت، یک پروژه مهم گاز طبیعی در حال اجرا در جنوب غرب چین تلاش های این کشور برای به سقف رساندن آلاینده‌های کربنی تا سال 2030 و دستیابی به سطح کربن خنثی تا سال 2060 را تسهیل خواهد کرد. این پروژه با سرمایه ای بالغ بر 710 میلیارد یوان در استان سیچوان اجرا می‌شود و ظرفیت تولید گاز چین را تا سال 2035 میلادی به میزان 100 میلیارد متر مکعب افزایش خواهد داد.

بسته حمایتی انگلیس برای تسهیل مهاجرت شهروندان هنگ کنگی

دولت انگلیس یک بسته حمایتی 43 میلیون پوندی برای کمک به تسهیل مهاجرت شهروندان هنگ کنگی دارنده گذرنامه BNO به این کشور اعلام کرده که بر اساس آن به خانواده‌های هنگ کنگی مهاجر جهت یافتن مسکن مناسب، اشتغال و آموزش زبان انگلیسی کمک خواهد شد. این بسته شامل اختصاص 800 پوند به هر نفر بابت شرکت در کلاس های زبان انگلیسی و 2720 پوند جهت حمایت از افراد نیازمند جهت تهیه مسکن است. همچنین قرار است اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نیز بسته‌های حمایتی مشابهی به مبلغ 5.8 میلیون پوند اعلام نمایند. در بخش آموزش، قرار است به طور اختصاصی مواد درسی در مورد ارتباطات تاریخی بریتانیا و هنگ کنگ و نیز تعهدات آن نسبت به هنگ کنگ تدریس شود. همچنین مدارس بریتانیا نیز برنامه ویژه ای برای شهروندان هنگ کنگی که در میانه سال تحصیلی وارد این کشور می‌شوند طراحی کرده اند تا روند تحصیلی دانش آموزان با وقفه مواجه نشود. دولت بریتانیا انتظار دارد در یک سال اول اجرای این برنامه بین 123 تا 153 هزار هنگ کنگی را جذب کند و بر اساس آمار منتشر شده تا 19 مارس 2021 (حدود 2 ماه پس از شروع برنامه) 27 هزار درخواست برای روادید BNO دریافت شده است.

تلاش چین برای تبدیل شدن به تامین کننده اصلی واکسن کرونا

روزنامه ساوثچاینامورنینگ پست چاپ هنگ کنگ روز 9 آوریل در مقاله ای با اشاره به تلاش چین برای تبدیل شدن به تامین کننده اصلی واکسن کرونای مورد نیاز جهان نوشت، در حالی که بسیاری از کشورهای عمده تولیدکننده واکسن نظیر هند، اتحادیه اروپا و آمریکا به دلیل مقابله با کرونا در داخل اقدام به محدود کردن صادرات واکسن نموده اند، بر اساس آمارهای گردآوری شده، چین تاکنون حدود 170 میلیون دوز واکسن کرونا به بیش از 60 کشور جهان ارسال کرده است. این در حالی است که چین در داخل نیز 145 میلیون دوز واکسن به شهروندان خود تزریق کرده است. در مجموع می‌توان گفت، چین تاکنون حدود یک سوم از 700 میلیون واکسن توزیع شده در جهان را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، چین تا سال 2018 کمتر از یک درصد واکسن مورد نیاز جهان را تولید می‌کرد. هرچند در حال حاضر نمی‌توان با قطعیت در مورد میزان اثر بخشی واکسن‌های تولیدی شرکت های چینی سخن گفت، اما با توجه به نظر متخصصان که معتقدند در وضعیتی که بسیاری از شهروندان کشورهای فقیر به هیچ گونه واکسن دیگری دسترسی ندارند، تزریق واکسن‌های چینی ولو با میزان اثر بخشی 50 درصدی بهتر از عدم تزریق واکسن است، این را باید به معنای موفقیت و دستاوردی ارزشمندبرای دیپلماسی واکسن دولت چین ارزیابی کرد.

وضعیت واکسیناسیون کرونا در هنگ کنگ

واکسیناسیون کرونا در هنگ کنگ با سرعت مناسبی مجدداً شروع به کار کرده و تاکنون 530 هزار نفر دوز اول و 171 هزار نفر دوز دوم واکسن‌های انتخابی خود را دریافت کرده اند که حدود 8 درصد جمعیت منطقه را تشکیل می دهند. حدود 340 هزار نفر دوز اول واکسن سینووک و 190 هزار نفر دوز اول بایون تک را دریافت کرده اند.

این در حالی است که به گفته وزیر بهداشت هنگ کنگ، دولت سفارش خود برای 7.5 میلیون دوز واکسن آسترازنکا که قرار بود در 6 ماهه دوم 2021 تحویل هنگ کند بشود را به تعویق انداخته و درخواست ارائه واکسنی که در برابر سویه آفریقای جنوبی ایمن باشد را به سازنده انگلیسی آن داده است. دولت هنگ کنگ تا به حال 7.5 میلیون دوز از هر یک از واکسن‌های بایون تک و سینووک را سفارش داده که برای واکسیناسیون همه جمعیت منطقه کفایت خواهد کرد. این درخواست ها بعد از مشخص شدن ارتباط لخته شدن خون برخی دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا شدت یافته است. در همین خصوص تا کنون 15 نفر پس از دریافت واکسن‌های کرونا در هنگ کنگ جان خود را از دست داده اند (13 نفر سینووک و 2 نفر بایون تک) که البته به گفته مقامات بهداشتی و متخصصان امر ارتباط مستقیمی ‌با دریافت واکسن‌های مذکور نداشته اند.

آقای دکتر هویی مشاور دولت هنگ کنگ در این زمینه به آماری اشاره کرد که بر اساس آن، واکسن آسترازنکا در برابر نوع جهش نیافته کرونا 70 درصد اما در برابر سویه آفریقای جنوبی کرونا تنها 10 درصد ایمنی ایجاد می‌کند. وی تأکید کرد دولت باید به دنبال تأمین نسل دوم واکسن‌های کرونا مانند جانسون و جانسون باشد که ایمنی قابل قبولی در برابر سویه‌های جهش یافته کرونا ایجاد می‌کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما