معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۲۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۵۲۶

اخبار اقتصادی حوزه آسیای غربی( هفته سوم آذر ماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی حوزه آسیای غربی در هفته سوم آذر ماه 1399 که در رسانه‌های این کشورها منتشر شده است به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

افغانستان

ورود اولین قطار باربری به خاک افغانستان

مقام‌های محلی می‌گویند که با ورود اولین قطار باربری از ایران به خاک افغانستان، یک محموله مواد ساختمانی به ولایت هرات رسیده است. مقام‌های محلی هرات در غرب کشور گفته اند که این قطار شامل ۵۰۰ تن سیمان بوده که از ایران به افغانستان آورده شده است و این اولین تبادل کالا در تاریخ دو کشور، با قطار می‌باشد. جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات به رسانه‌ها گفت: افغانستان امیدوار است که این فصل جدید در حیات اقتصادی، همکاری و حمل ونقل زمینی میان دو کشور و کشورهای منطقه مثبت واقع شود. وی افزود که این محموله به گونه آزمایشی از طریق خط آهن هرات - خواف از ایران به هرات صادر شده است. به گفته وی؛ از این خط آهن در مرحله نخست برای انتقال کالاهای تجارتی میان دو کشور و در مرحله دوم برای رفت و آمد مسافران استفاده خواهد شد. 

بانک مرکزی افغانستان برای کارزار انتخاباتی بایدن پول فرستاده است

حسیب‌الله کلیمزی رئیس کمیسیون ارتباطات بین‌المللی سنای افغانستان فاش کرد که حدود 6 ماه پیش بانک مرکزی این کشور برای کارزار انتخاباتی «جو بایدن» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات جنجالی آمریکا پول فرستاده بود اما درباره مبلغ ارسالی جزئیاتی ارائه نکرد. کلیمزی تصریح کرد که حدود 6 ماه پیش پس از قطع‌شدن جریان برق و از کارافتادن دوربین‌های امنیتی بانک مرکزی افغانستان، از این بانک برای کارزار انتخاباتی جو بایدن پول فرستاده شده است. وی همچنین قطع‌شدن برق در بانک مرکزی را بی‌پیشینه خواند. رئیس کمیسیون ارتباطات بین‌المللی سنای افغانستان همچنین خواستار بررسی جدی این موضوع توسط دستگاه‌های ذی‌ربط شد. کلیمزی در حالی مدعی کمک بانک مرکزی افغانستان به کارزار انتخاباتی بایدن شده که پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز کارشناسان می‌گفتند «اشرف غنی» که توسط دولت ترامپ از روند صلح به حاشیه رانده شده به پیروزی بایدن امید دارد. 

هشتمین نشست ترانزیت و تجارت میان افغانستان و پاکستان برگزار می‌شود

انتظار می‌رود هشتمین نشست ترانزیت و تجارت افغانستان- پاکستان در آینده نزدیک در اسلام‌آباد برگزار شود. فواد احمدی، سخنگوی وزارت تجارت و صنعت افغانستان امروز شنبه (۱۵ آذر) گفت این نشست به هدف موفقیت هماهنگی تفاهمنامه ترانزیت و تجارت افغانستان- پاکستان ( اپتیکا) دایر می‌شود. هفتمین نشست ترانزیت و تجارت افغانستان و پاکستان با اشتراک هیئت پاکستانی چندی پیش در کابل برگزار شد. این نشست به طور نوبتی از شش سال گذشته به این طرف میان افغانستان و پاکستان برای حل مشکلات ترانزیتی میان دو کشور راه اندازی می‌شود. تاجران افغان هنوز در بخش تجارت، ترانزیت و تعرفه‌های گمرکی با پاکستان مشکل دارد. تفاهمنامه "اپتیکا" میان افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ برای پنج سال عقد شد که بر اساس آن تجار افغان می‎توانند اموال تجاری خود را از بنادر کراچی و واگه به هند بفرستند و در مقابل پاکستان می‎تواند از طریق خاک افغانستان اموال تجاری اش را به آسیای مرکزی انتقال بدهد.

آمریکا: افغانستان در میان 10 کشور فاسد جهان قرار دارد

سفارت آمریکا در افغانستان اعلام کرد که افغانستان در میان ده کشوری قرار دارد که به شدت از فساد رنج می‌برد. سفارت آمریکا در افغانستان در پیامی در توئیتر نوشته است: سفارت آمریکا در افغانستان اعلام کرد که افغانستان در میان ده کشوری قرار دارد که به شدت از فساد رنج می‌برد. این سفارتخانه افزوده است که جامعه جهانی در مقابل مبارزه با فساد در افغانستان متحد است. پیش از این سازمان شفافیت بین‌المللی، گزارش سالانه‌اش را در مورد فساد در ۱۸۰ کشور جهان منتشر کرده و بر اساس آن، افغانستان در سال ۲۰۱۹ میلادی، در میان ۱۰ فاسدترین کشور قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، سومالی، سودان جنوبی و سوریه، سه کشور دارای بیشترین فساد در جهان شناخته شده اند؛ اما افغانستان با کسب ۱۶ امتیاز در شاخصه‌ی مبارزه با فساد، یک درجه افت کرده و در جایگاه ۱۷۳ قرار گرفته است.

کمک ۱۰۰ میلیون دلاری بانک توسعه آسیایی به افغانستان

وزارت مالیه در اعلامیه‌ای نوشت که بانک توسعه آسیایی مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار امریکایی را به افغانستان جهت مبارزه با تاثیرات منفی ویروس کرونا تصویب کرده‌است. طبق اعلامیه، این مبلغ در بخش‌های مبارزه با کرونا و تاثیرات منفی آن، بهبود مصونیت اجتماعی، تقویت سیستم سلامت افغانستان دیگر بخش‌های مهم به مصرف خواهد رسید. پیش از این هم بانک توسعه آسیایی و بانک جهانی ده‌ها میلیون دلار برای مبارزه کرونا و تاثیرات منفی اقتصادی آن به افغانستان کمک کرده‌است. ناظران از مدیریت کمک‌ها توسط حکومت افغانستان انتقاد می‌کنند. به گفته آنان بودجه مبارزه علیه کرونا با فساد به همراه بوده و حیف و میل شده‌است.

کمک ۱۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به پناهجویان افغان در پاکستان

سفیر اتحادیه اروپا در پاکستان می‌گوید که این اتحادیه ۱۰ میلیون یورو به پناهندگان افغانستان در پاکستان کمک می‌کند. به نقل از رادیو پاکستان، آندرولا کامینارا سفیر اتحادیه اروپا در پاکستان می‌گوید این اتحادیه تفاهم‌نامه‌ای را با نهاد پناهندگان سازمان ملل متحد امضا کرده که بر اساس آن اروپا ۱۰ میلیون یورو به پناهجویان افغانستان در این کشور کمک می‌کند. اتحادیه اروپا اطمینان داده که به مردم آسیب‌پذیر در پاکستان نیاز‌های اولیه از قبیل آب آشامیدنی و مراقبت‌های بهداشتی را فراهم کند. گفتنی است که با همه‌گیری ویروس کرونا در پاکستان، پناهجویان افغانستان با مشکلات فراوانی رو برو شده‌اند. 

صلیب سرخ: با کمبود اعتبار در افغانستان مواجه هستیم

کمیته‌ جهانی صلیب سرخ از کمبود بودجه‌ این نهاد در افغانستان و عراق به دلیل شیوع کرونا خبر داده‌است. پیتر ماورر، رییس کمیته‌ی جهانی صلیب سرخ که روز گذشته در نشست سالانه‌ی موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی در بحرین صحبت می‌کرد گفت که کارهای عملیاتی این کمیته به دلیل بحران کرونا، در افغانستان و عراق با بحران بودجه مواجه شده‌است. رییس کمیته‌ی جهانی صلیب سرخ تاکید کرد که این نهاد در حالی با کسر بودجه مواجه شده‌است که شمار نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه، به دلیل بحران کرونا در عراق و افغانستان به شدت افزایش یافته است. این نهاد جهانی برای ادامه‌ی فعالیت‌هایش از افراد آسیب‌دیده از جنگ، خواهان کمک ۲.۶ میلیارد دلاری برای سال ۲۰۲۱ شده‌است. کمیته‌ی جهانی صلیب سرخ گفته است که برای ادامه‌ی فعالیت‌ در افغانستان به ۸۸.۵ میلیون دلار و در عراق هم به ۱۲۳.۸ میلیون دلار نیاز دارد.

واکسن کرونا به کمک بانک جهانی در افغانستان توزیع می‌شود

ریاست جمهوری خبر داد که مرحله نخست واکسن کرونا در کشور به کمک بانک جهانی توزیع می‌شود. در خبرنامه‌ای که از سوی ارگ به نشر رسیده، آمده است که این موضوع را روسای بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی پنج‌شنبه(۱۳ آذر) در یک گفت‌وگوی مجازی با رییس‌جمهور اشرف غنی مطرح کرده‌اند. روسای بانک‌های جهانی و بانک توسعه آسیایی گفته‌اند در مرحله‌ نخست مبارزه با موج دوم ویروس کرونا، قرار است ۲۰ تا ۴۰ درصد برنامه‌ واکسین در افغانستان اجرا شود. اشرف غنی ضمن قدردانی از تعهدات آنان گفته است که مبارزه با موج دوم ویروس کرونا از اولویت‌های عمده‌ حکومت افغانستان است. 

پاکستان

اعلام آمادگی پاکستان برای بازگشایی مرزهای رسمی‌با سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در بازدید از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت این استان، اظهار داشت: بخش ترانزیت و تجارت و همچنین معدن از مزیت‌های مهم سیستان و بلوچستان در سند آمایش استان است که همه این مزیت‌ها در حوزه مجموعه صمت قرار دارد و این موضوع بسیار حائز اهمیت است. آقای موهبتی با بیان اینکه مرز «ریمدان» طی هفته‌های آینده فعال می‌شود؛ از اعلام آمادگی کشور پاکستان برای بازگشایی 6 مرز رسمی دیگر با استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد با بازگشایی این مرزها تحول خوبی در حوزه بازرگانی خارجی ایجاد می‌شود. 

قرار گرفتن پاکستان در فهرست تجارت ترجیحی (GSP+) انگلیس

به گزارش روزنامه پاکستانی دنیا نیوز، بریتانیا تصمیم دارد با وجود خروج از اتحادیه اروپا، پاکستان همچنان از مزیت دسترسی به بازار اتحادیه اروپا تحت مقررات GSP برخوردار باشد. به این ترتیب دسترسی پاکستان به بازارهای بریتانیا افزایش خواهد یافت. این قانون از ژانویه 2021 لازم الاجرا خواهد بود. بر این اساس پاکستان از مزایای مساوی با طرح + GSP (جی اس پی پلاس) اتحادیه اروپا برخوردار خواهد بود در این صورت در ازای اجرای اثر بخش  27 کنوانسیون جهانی توسط پاکستان، کشور بریتانیا تا سه سال تعرفه واردات از محصولات پاکستانی دریافت نخواهد کرد.

صادرات برنج پاکستانی با علامت تجاری "باسماتی" به اروپا به رغم شکایت هند

به گزارش جیو اردو، عبدالرزاق داوود مشاور نخست وزیر پاکستان در امور تجارت و سرمایه گذاری در توییتی اعلام کرد هند سخت در اشتباه است که فکر می‌کند پاکستان اجازه مالکیت برنج باسماتی را به او خواهد داد. پاکستان تمام قد از حق خود دفاع خواهد کرد. وی تاکید کرد: پاکستان هنوز در حال صادرات برنج خود به اتحادیه اروپا با نام باسماتی است. لازم به ذکر است چندی پیش هند اعلام کرد برنج باسماتی سال هاست نشانه و نماد بخشی از هویت کشاورزی دهلی نو است و هیچ کشور دیگری مانند پاکستان حق ندارد این نام را انتخاب کند. دهلی نو با اشاره به مجوز سال 2006 اتحادیه اروپا که برند باسماتی را برای کشورهای هند و پاکستان ثبت کرده بود خواستار حذف نام پاکستان از این مجوز شد. 

هند

اجرای قانون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین ایران و هند

معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور از اجرای قانون موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند خبر داد. به گزارش بانک و صنعت به نقل از رسانه مالیاتی ایران، محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان طی بخشنامه‌ی ابلاغی به ادارت کل امور مالیاتی تصریح نموده است: قانون موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‏های بر درآمد، از اول فروردین ماه سال 1400 شمسی (برابر با 21 مارس 2021 میلادی) در ایران و از اول آوریل 2021 (برابر با 12 فروردین ماه 1400) در کشور هند به مرحله اجرا در می‌آید.در این بخشنامه آمده است: کلیه واحدهای مالیاتی تابعه آن اداره کل خلاصه اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی منتفع از مقررات مزبور را به تفکیک هر مورد تهیه و در فواصل زمانی سه ماهه به معاونت حقوقی و فنی سازمان ارسال نمایند.

وزیر نفت هند: به واردات مجدد نفت از ایران و ونزوئلا امیدوار هستیم

به نقل از راشاتودی، «دارمندرا پرادان»، وزیر نفت هندوستان ابراز امیدواری کرد که دولت جدید آمریکا مقابله با صادرات نفت ایران را متوقف کند تا هندوستان بتواند از منابع متنوعی نیازهای انرژی خود را تأمین کند. پرادان در پاسخ به سوال مجله اکانومیک تایمز در مورد احتمال از سرگیری واردات نفت از ایران و ونزوئلا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ گفت: به عنوان یک خریدار من دوست دارم بتوانم از جاهای بیشتری خرید کنم و برای خرید نفت خود مقاصد بیشتری داشته باشم. ایران قبل از تحریم‌ها به دنبال عربستان سعودی، دومین تأمین‌کننده بزرگ نفت هند بود و قبل از تحریم ونزوئلا این کشور هم چهارمین تأمین‌کننده بزرگ نفت هند به شمار می‌رفت. پرادان افزود: امیدوار است دولت بایدن تحریم‌های ایران و ونزوئلا را تسهیل کند چرا که هند ۸۵ درصد از نیازهای بازار انرژی خود را از طریق واردات تأمین می‌کند و دو سوم واردات کنونی نفت هند از خاورمیانه وارد می‌شوند که در این میان عراق و عربستان سعودی دو تأمین‌کننده اصلی نفت هند به شمار می‌روند. 

نگاهی به عملکرد بودجه هند طی 7 ماه نخست سال مالی جاری

سال مالی جاری (آوریل 2020 تا پایان مارس 2021) متاثر از شیوع کرونا و آسیب های اقتصادی آن، دوره دشواری برای همه کشورها است و دولت هند نیز از این امر مستثنی نمی‌باشد. کل بودجه سال مالی 21-2020 دولت مرکزی هند 30.2 لک کرور (معادل 407 میلیارد دلار) است، که طی 7 ماه نخست سال مالی جاری 55% آن تخصیص یافته است. بررسی ارقام بودجه بیانگر آن است که برغم تدابیر دولت برای تحریک اقتصاد و ارائه خدمات رفاهی به مردم در دوره کرونا، هزینه‌های بودجه تاکنون تغییر چندانی نسبت به سال قبل نداشته اما درآمدها 25% کاهش یافته است. طی7 ماه نخست سال مالی جاری، میزان درآمدهای تحقق یافته دولت مرکزی 6.97 لک کرور (حدود 94 میلیارد دلار) بود که عبارتند از: درآمد مالیاتی: 5.75 لک کرور (معادل 77.6 میلیارد دلار) با 15% کاهش نسبت به مشابه سال قبل. درآمدهای غیرمالیاتی (نظیر شرکت­ها و بانک­های دولتی): 1.16 لک کرور (15.5 میلیارد دلار) و نصف مشابه سال قبل. درآمد حاصل از خصوصی سازی: 6000 کرور (حدود 810 هزار دلار) یعنی 3.5 برابر کمتر از مشابه سال قبل. 

تولید ناخالص داخلی هند ۷.۵ درصد کاهش می‌یابد

به نقل از شینهوا، بانک مرکزی هند روز جمعه پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور طی سال مالی 2020 - 2021 (آوریل 2020 - مارس 2021) به میزان 7.5 درصد کاهش یابد. این بانک پیش از این در اوایل ماه اکتبر پیش بینی کرده بود که تولید ناخالص داخلی هند با کاهش 9.5 درصدی مواجه خواهد شد.رئیس بانک مرکزی هند روز جمعه در جلسه ای درباره سیاست پولی این کشور گفت: شاخص های فرکانس بالا روند بهبودی اقتصاد با رشد دو رقمی فروش وسایل نقلیه مسافری و موتور سیکلت، حمل و نقل باری ریلی و مصرف برق در ماه اکتبر را نشان می دهد. اگرچه طی ماه نوامبر در برخی از این شاخص ها کاهش اندکی وجود داشت. رئیس کل بانک مرکزی هند با ابراز اطمینان از نقدینگی کافی از طریق ابزارهای مالی مختلف، گفت: حمایت از رشد همچنان هدف اصلی است. از سویی دیگر به گزارش فصل بانک به نقل از بیزینس استاندارد، ذخایر ارزی هند در هفته منتهی به 27 نوامبر 469 میلیون دلار کاهش یافت. ذخایر ارزی هند شامل دارایی‌های ارزی، ذخایر طلا، حق برداشت ویژه و همچنین موقعیت ذخیره این کشور در صندوق بین المللی پول است. 

صادرات چین به هند در طول 11 ماه نخست سال 2020 کاهش یافت

سایت اکونومیک تایمز : براساس آمار و ارقام منتشره از سوی گمرکات چین در روز دوشنبه، ارزش صادرات چین به هند در طول 11 ماه نخست سال 2020 به میزان 13 درصد کاهش ولی ارزش صادرات هند به این کشور در طول همین مدت به میزان 16 درصد افزایش یافت. ارزش مبادلات تجاری بین هند و چین در طول 11 ماه نخست سال 2020 به 78 میلیارد دلار در جریان تنش مرزی بین این دو کشور در شرق لداخ بالغ گردید. ارزش مبادلات تجاری بین هند و چین در طول سال 2019 به 92.68 میلیارد دلار بالغ شد. 

سریلانکا

سفیر اتحادیه اروپا: تراز تجاری مثبت به نفع سریلانکا آری، حمایت محض از صنایع داخلی سریلانکا نه

به گزارش اکونومی نکست و به نقل از دیلی اکسپرس، ثورستن برگفرد ( Thorsten Bargfrede ) معاون سفراء اتحاده اروپا در کلمبو در همایش تجاری مورخ 1399.9.17 گفت: اتحادیه اروپا با اینکه تراز تجاری این اتحادیه با سریلانکا مثبت باشد مشکلی ندارد اما چیزی که این اتحادیه با آن مخالف می‌باشد، سیاست حمایت محض از صنایع و فراورده‌های داخلی و منع واردات دولت سریلانکا است. اگر تراز تجاری به طرف یکی  از طرفین تجارت سنگینی کند این امر به معنی شکست در معامله تجاری نیست. آنچه مهم است این است که اصول و قواعد بازی باید بر سیستم تجارت آزاد استوار باشد و حمایت از صنایع داخلی در بحبوحه شیوع کرونا  درهنگامی‌که همگان می‌باید با سیاست باز با تجارت جهانی برخورد کنند محلی از اعراب ندارد. سریلانکا آن هنگام از شمول تجارت ترجیحی اروپا موسوم به GSP+ خارج شد که در زمره کشورهای با درآمدِ بالاتر از متوسط قرار گرفت اما هنگامی‌که با چاپ بی رویه پول تولید ناخالص داخلی رو به اضمحلال رفت و منتهی به بحران‌های 2016 و 2018 شد و درآمد این کشور پایین تر از حد متوسط قرار گرفت بار دیگر سریلانکا مشمول تجارت ترجیحی اروپا شد. بازار اروپا حتی با بروز کرونا بر سریلانکا باز بوده است و کماکان سریلانکا از تجارت ترجیحی بهره می‌برد. دو سوم صادرات سریلانکا به مقصد اتحادیه اروپا، انگلستان و ایالات متحده آمریکا است. صادرات سریلانکا به اروپا در سال 2019 بالغ بر 3.5 میلیارد دلار شد که دربرگیرنده 27.7% از کل صادرات این کشور است در ضمن اروپا 1.68 میلیارد دلار معادل 8.9% کل واردات سریلانکا به این کشور صادرات داشته است. سریلانکا در آوریل 2020 قرار منع صادرات وضع کرد و به چاپ پول و اعطاء وام های بی پشتوانه مبادرت ورزید. اتحادیه اروپا در ماه نوامبر به سریلانکا اخطار داد که تجارت مسیری یک طرفه نیست و این کشور باید منع واردات وضع شده یکجانبه را لغو نماید. محدودیت های واردات اثر سوء بر تجارت سریلانکا و اروپا و سرمایه گذاری خارجی خواهد داشت. با این کار سریلانکا برای مبدل شدن به کانون منطقه ای با محدود کردن واردات مواد خام و ماشین آلات، فرصت سوزی می‌کند و این امر در راستای ضوابط سازمان تجارت جهانی نیست. 

هشدار رهبر حزب مخالف پارلمانِ سریلانکا به دولت درخصوص رویکردهای اخیر اقتصادی

به گزارش اف تی، راجیث پرماداسا، رهبر حزب مخالف پارلمان سریلانکا، رویکرد دولت به اقتصاد این کشور را قرون وسطایی تعبیر کرد و گفت دولت از الگوهای از رده خارج شده اقتصادی پیروی می‌کند و خواهان برقراری شفافیت در قبال وضعیت حال حاضر کرونایی و توضیح در خصوص تقلیل رتبه سریلانکا توسط آژانس های بین المللی ارزیابی وضعیت اقتصادی شد. او گفت رویکرد اقتصادی در پیش گرفته شده دولت، موجب سرکوب شدن تجارت بین الملل شده و روند در پیش گرفته شده، به مانند مدل ورشکسته اقتصادی کره شمالی است. دولت سریلانکا قصد کنار کشیدن از فعالیت های بین المللی را داشته و از دولت خواست به اظهارات اتحادیه اروپا در خصوص محدودیت های وضع شده یک طرفه سریلانکا بر منع واردات از این اتحادیه التفات داشته باشد. 

ساخت تونل توسط چین در سریلانکا

به گزارش دیلی اف تی، یک شرکت چینی ( شرکت مهندسی ساخت دولت چین ) با تأمین مالی بانک توسعه آسیا در پروژه "برنامه سرمایه گذاری امنیت آب ماهاوالی"، تونلی به طول 27.7 کیلومتر بین Koduruwawa  و  Namalpura ایجاد می‌کند. این تونل از مسیر جنگلهای حفاظت شده و مناطق استحفاظی منع شکار حیوانات در Girithale  و Huruluمی‌گذرد. این تونل قطعه ای از "طرح کانال بزرگ شمال مرکز" به طول 95.86 کیلومتر است. چمال راجاپاکسا، وزیر آبیاری سریلانکا، پیشنهاد طرح را به هیئت دولت تقدیم کرده است. مقاطعه کاران بین المللی برای شرکت در مناقصه دعوت شده اند. شایان ذکر است جمال راجاپاکسا یکی از برادران گوتابایا و ماهینا راجاپاکسا رئیس جمهور و نخست وزیر سریلانکا است. 

راه اندازی طرح تولید برق بادی و ساخت نیروگاه خورشیدی در سریلانکا

به گزارش آیلند، با افتتاح مزرعه بادی در جزیره منار سریلانکا در طی 20 سال می‌توان از هدر رفتن 20 میلیون لیتر سوخت گازوئیل جلوگیری کرد. با پرده برداری از مزرعه بادی Thambapavani  توسط ماهیندا راجاپاکسا نخست وزیر و دولاس آلهاپروما وزیر نیروی سریلانکا، این مزرعه، تولید برق خود را آغاز و از تولید 5.7 میلیون متریک تن کربن جلوگیری خواهد نمود. از سویی دیگر به گزارش دیلی میرور این کشور با تصویب هیأت دولت، نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 100 مگاوات در سریلانکا خواهد ساخت. قرار است بانک توسعه آسیا، تأمین مالی این پروژه را بر عهده داشته و بر فرآیند امکان سنجی، ملاحضات زیست محیطی و تأمین اراضی نظارت داشته باشد. طرح نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی Siyabalanduwa ، نیروگاه فرعی بادی 10 مگاواتی و خط انتقال Nedagama به  Amapara جهت پیوستن به شبکه برق تریکومالی با هدف جلوگیری از قطعی برق و تأمین دائم نیرو به اجراء درخواهد آمد.

بنگلادش

توافق نامه تجارت ترجیحی بنگلادش با بوتان

به نقل از دیلی بنگلادش- بنگلادش امروز (یکشنبه) پس از امضای موافقت نامه جدید تجارت ترجیحی (PTA) خود با بوتان  که پیش بینی می‌شود تجارت دوجانبه بین کشورهای همسایه را تقویت کند، وارد دوره جدید تجارت بدون مالیات شده است. این توافق نامه را تیپو مونشی، وزیر بازرگانی بنگلادش و لیونپو لوکنات شارما، وزیر امور اقتصادی بوتان، از طرف کشورهای متبوع خود امضا کردند. 

کمک های نقدی و توسعه ای آلمان به بنگلادش

به گزارش بیزینس استاندارد- در پی برگزاری نشست همکاری توسعه دوجانبه آلمان و بنگلادش – 2020 در ماه اکتبر وزارت دارایی بنگلادش از تخصیص مبلغ حدود 400 میلیون یورو کمک توسعه ای از سوی کشور آلمان خبر داد. این مبلغ در بخش های مختلف از جمله انرژی‌های تجدید پذیر، توسعه پایدار شهری، حکمرانی خوب، مهاجرت و زنجیره‌های تامین پایدار در بخش نساجی استفاده خواهد شد. جدا از کمک های توسعه ای، آلمان از تخصیص یک کمک نقدی 20 میلیون یورویی به کارگران آسیب دیده در صنایع پوشاک و چرم بنگلادش خبر داد. اتحادیه اروپا نیز در ماههای گذشته مبلغ 93 میلیون یورو کمک نقدی را به فعالان بخش های مذکور اختصاص داده است. بر این اساس کارگران فعال در امر صادرات کالا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ازای هر ماه بیکاری مبلغ 30 یورو دریافت خواهند کرد. به این شرط که مدت بیکاری ایشان بیش از 3 ماه بوده باشد.

وام 50 میلیون دلاری جدید بانک توسعه آسیایی به بنگلادش

به نقل از یو. ان. بی- بانک توسعه آسیایی مبلغ 50 میلیون دلار وام جدید برای کمک به برقراری مجدد فعالیت های اقتصادی بنگاههای تجاری و کسب و کارهای کوچک در بنگلادش که به سختی تحت تاثیر پاندمی‌کرونا قرار گرفته اند، اختصاص داده است. این بانک در سال 2018 نیز مبلغ 50 میلیون دلار خط اعتباری به بنیاد اقتصادی پالی کارما ساهایک اعطا کرده بود تا به کسب و کارهای کوچک وام دهد.

مالدیو

مالدیو پیش بینی می‌کند تا 25 دسامبر پانصد هزار گردشگر ورودی داشته باشد

وزیر گردشگری ، دکتر عبدالله معصوم می‌گوید ، مالدیو انتظار دارد تا 25 دسامبر به هدف سالانه پانصد هزار گردشگر برسد. وی از عزم راسخ و تلاش سخت در جهت احیای گردشگری و همچنین صبر و شکیبایی مقامات این صنعت ابراز قدردانی کرد. ورود از مصر طی ماه گذشته 40 درصد افزایش یافت، و پس از آن ورود از قزاقستان که 24.4 درصد افزایش داشت. سایر تحولات شامل پنج درصد افزایش ورود از روسیه و همچنین 2.9 درصد افزایش ورود از برزیل است. وزیر معصوم خاطر نشان کرد که ورود از اوکراین در ماه نوامبر سال 2020 نیز 0.9 درصد افزایش یافته است. معصوم گفت: تا 16 دسامبر، مالدیو به هدف صدهزار گردشگر و همچنین هدف سالانه پانصد هزار رسیده است. مالدیو صدور ویزای هنگام ورود را در میان ترس از همه گیری  Covid-19 متوقف کرد ، در 27 مارس و کمی‌بیشتر از سه ماه بعد، مرزها را در 15 ژوئیه بازگشایی کرد، و پس از آن هر ماه رشد تدریجی ورود گردشگران مشاهده می‌شود. 

وزیر امور خارجه، یکپارچگی AOSIS در پاسخ سبز به کرونا را خواستار شد

عبدالله شهید، وزیر امور خارجه، از اتحاد کشورهای کوچک جزیره ای (AOSIS) خواسته است تا در پاسخ به درخواست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، برای بهبودی سبز از بیماری همه گیر Covid-19 متحد و یکپارچه باشند.  وزیر مالدیو در بیانیه خود در رویداد مجازی برای بزرگداشت سی امین سالگرد AOSIS در روز جمعه، تأکید کرد که همه گیری جهانی نباید حرکت اتحاد در زمینه اقدامات آب و هوایی و تصویب اقدامات آب و هوایی پیشنهادی SG را برای شکل دادن به بهبود اقتصادی متوقف کند.  وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد که کشورهای کوچک جزیره ، در برابر چالش های بی سابقه  Covid-19، همراه با مسائل موجود تغییر آب و هوا، در معرض خطر از دست دادن چندین دستاورد توسعه قرار دارند. وی اضافه کرد که کشورهای کوچک در حال توسعه جزیره (SIDS) برای بهبودی از بیماری همه گیر نیاز به حمایت از جامعه بین المللی دارند و در ادامه از شرکایی که در طی بحران حمایت های مالی، فنی و مادی سخاوتمندانه کرده اند ، قدردانی کرد. علاوه بر این، وی اظهار داشت که مالدیو از ابتدای تأسیس خود به عضویت AOSIS افتخار می‌کند و مفتخر است که از 2015-2018 ریاست این اتحادیه را بر عهده داشته است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما