معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۲۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۵۴۸
تعداد بازدید:548 22 خرداد 1399 - 07:30
تمدید توافق اوپک پلاس

مخالفت مکزیک با توافق اوپک پلاس مبنی برای تمدید کاهش تولید نفت

کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت که از آن به نام اوپک پلاس نام‌برده می‌شود، در یازدهمین نشست خود که از طریق ویدئوکنفرانس در روز شنبه 17 خردادماه 1399 برگزار شد نسبت به تمدید توافق کاهش تولید نفت تا پایان ماه جولای موافقت کردند. اعلام موافقت اوپک پلاس مبنی بر تمدید کاهش 9.7 میلیون بشکه‌ای تولید در ماه جولای در حالی است که مکزیک مخالفت خود را با ادامه کاهش تولید اعلام کرده است.

کشورهای اوپک پلاس در ماه آوریل گذشته توافق کردند تا تولید نفت را به میزان 9.7 میلیون بشکه در روز برای ماه می و ژوئن کاهش دهند. مکزیک به‌عنوان بخشی از این توافق موافقت کرد که در ماه‌های می و ژوئن روزانه 100 هزار بشکه تولید نفت خود را کاهش دهد. کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت که از آن به نام اوپک پلاس نام‌برده می‌شود در یازدهمین نشست خود که از طریق ویدئوکنفرانس در روز شنبه 17 خردادماه 1399 برگزار شد نسبت به تمدید توافق کاهش تولید نفت تا پایان ماه جولای موافقت کردند. اعلام موافقت اوپک پلاس مبنی بر تمدید کاهش 9.7 میلیون بشکه‌ای تولید در ماه جولای در حالی است که مکزیک مخالفت خود را با ادامه کاهش تولید اعلام کرده است.

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهور مکزیک در خصوص تمدید کاهش تولید نفت برای ماه جولای اعلام داشت ما به توافق انجام‌شده در ماه آوریل پایبند بودیم و در این خصوص تولید از برخی از چاه‌های نفت را متوقف کردیم. درحالی‌که ما به کاهش 100 هزار بشکه‌ای نفت پایبند هستیم، اما کشورهایی هستند که بر اساس همان گزارش اوپک به تعهدات خود به‌طور کامل پایبند نیستند. وی تأکید داشت مکزیک در شرایطی نیست که بیشتر از آنچه که قبلاً در نشست ماه آوریل توافق شده، کاهش تولید انجام دهد. روسیو ناهله وزیر انرژی مکزیک در خصوص توافق جدید اوپک پلاس عنوان داشت ما به توافقی که در ماه آوریل امضا، کردیم پایبند خواهیم بود و امکان تمدید کاهش تولید برای مکزیک نیست و اکنون کشورهایی که به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند باید به اجرای تعهدات خود بپردازند.

اندرس مانوئل لوپز اوبرادور احیای بخش نفت و گاز را از برنامه‌های اصلی دولت خود قرارداده است و سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این بخش ازجمله ساخت پالایشگاه داس بوکاس و احیای شش پالایشگاه موجود در مکزیک را انجام داده است. وی در بازدید اخیر از پالایشگاه داس بوکاس اظهار داشت که فرایند ساخت این پالایشگاه در سال 2022 به اتمام خواهد رسید و با احیای شش پالایشگاه موجود دیگر مکزیک در سال 2023 در تولید بنزین موردنیاز داخلی خودکفا خواهد شد.

در حوزه بازار نفت، توقف همکاری شرکت‌های مکزیکی با دولت ونزوئلا و سقوط صادرات نفت ونزوئلا در ماه می 2020 به پایین‌ترین میزان خود از سال 2003 قابل‌ توجه است. در این خصوص شرکت مکزیکی لیبره ابوردو و یکی از شرکت های وابسته به این شرکت با نام اسچلاگر از سال 2019 و هم‌زمان با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا در قراردادی با دولت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا برنامه سواپ نفت در ازای ذرت و آب را به اجرا گذاشت. این توافق‌نامه در ماه‌های اخیر این شرکت را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین واسطه‌های خرید نفت ونزوئلا تبدیل کرده بود و در ماه‌های گذشته میلیون‌ها بشکه نفت از ونزوئلا تحویل و در مقابل مواد غذایی به این کشور ارسال کرده است.

این شرکت از زمان اجرای این قرارداد، مورد فشار سیاسی آمریکا قرار داشت اما همواره عنوان می‌داشت به دلیل عدم پرداخت پول بابت محموله‌های دریافتی از ونزوئلا تحریم‌های دولت آمریکا را نقض نکرده است. بااین‌حال شرکت مکزیکی لیبره ابوردو در 31 ماه می (11 خردادماه) اعلام ورشکستگی و خاتمه قرارداد با دولت نیکلاس مادورو را اعلام کرد. در این خصوص این شرکت اظهار داشت در ماه‌های اخیر با چالش‌های زیادی شامل سقوط قیمت نفت و فشار کارزارهای سیاسی دولت آمریکا برای توقف فعالیتش روبرو شده است. شرایط ایجاد شده ناشی از کووید 19 و فشارهای سیاسی دولت آمریکا منجر شد که تقاضای جهانی برای نفت سقوط کند و بخش عظیمی از نفت دریافتی این شرکت مکزیکی به فروش نرود و مجموع این شرایط منجر به ایجاد زیان 90 میلیون دلاری برای این شرکت گردید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما