معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۳/۳۱- ۱۲:۳۳

اخبار اقتصادی اندونزی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اندونزی در هفته چهارم خرداد 1404 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

پرابوو: دانانتارا با افتخار از تمسک سنگاپور الگوبرداری کرده است

رئیس‌جمهور اندونزی، پرابوو سوبیانتو،  به نخست‌وزیر سنگاپور، لورنس وونگ، گفت که چگونه صندوق ثروت ملی سنگاپور، تمسک (Temasek)، الهام‌بخش اندونزی برای راه‌اندازی صندوق مشابهی به نام دانانتارا (Danantara) بوده است. پرابوو در اولین سفر رسمی خود به این کشور همسایه (که بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی اندونزی نیز محسوب می‌شود ) حضور یافته است. در کنفرانس خبری مشترک، وی اظهار داشت که الگوبرداری از الگوهای موفق سایر کشورها امری منفی نیست، بلکه اندونزی نیز با افتخار چنین کرده است؛ و در همین راستا سعی کرد تمسک را به همکاری با دانانتارا ترغیب کند. صندوق Temasek تا مارس ۲۰۲۴، دارای پرتفویی به ارزش ۳۸۹ میلیارد دلار سنگاپور (معادل ۳۰۳ میلیارد دلار آمریکا) است. بنا بر گزارش این صندوق، ۵۳٪ از سرمایه‌گذاری‌هایش در شرکت‌های سنگاپوری، ۱۳٪ در چین، و ۵٪ در هند انجام شده است.

اندونزی در اواخر فوریه، به‌صورت رسمی دانانتارا را راه‌اندازی کرد و اعلام نمود که ارزش دارایی‌های این صندوق می‌تواند از یک تریلیون دلار فراتر رود. در حال حاضر، تمرکز این صندوق بر پروژه‌های مستقر در اندونزی است.

پرابوو در سخنان خود گفت: در مدرسه، ما اجازه نداریم تکالیف دوستانمان را کپی کنیم یا در امتحان تقلب کنیم. اما در دنیای واقعی، چرا نتوانیم از الگوهای موفق کپی کنیم؟ این را کپی کردن با افتخارمی‌گویند. او همچنین از سنگاپور به دلیل اجرای سیاست‌های موفق فراوان ستایش کرد. پرابوو افزود: یکی از دستاوردهای سنگاپور که ما با افتخار از آن کپی کرده‌ایم، صندوق ثروت ملی شما، یعنی تمسک است. نام دانانتارا در واقع به معنای ‘انرژی آینده اندونزی’ است. ما این کار را برای نسل آینده‌مان انجام می‌دهیم.

در جریان گفت‌وگوهای پرابوو و وونگ، چند یادداشت تفاهم (MoU) به امضا رسیدند که سه مورد از آن‌ها مربوط به اقتصاد سبز و یکی مربوط به احتمال انتقال فناوری کشاورزی از سنگاپور به اندونزی بود. همچنین گزارش مشترکی در زمینه همکاری‌های دوجانبه اقتصادی در حوزه‌هایی چون سرمایه‌گذاری، نیروی کار، و حمل‌ونقل منتشر شد. با این حال، هیچ‌یک از این اسناد مستقیماً به دانانتارا نپرداختند. با این وجود، پرابوو تمایل اندونزی به همکاری بین دانانتارا و تمسک در حوزه انرژی تجدیدپذیر را اعلام کرد. او همچنین به توسعه مناطق صنعتی پایدار در باتام، بینتان و کاریمون (در استان ریائو) به‌عنوان یکی از زمینه‌های بالقوه همکاری اشاره کرد. این سه منطقه در حوزه یکی از تفاهم‌نامه‌های اقتصاد سبز قرار دارند.

پرابوو گفت: ما مشتاقانه منتظر همکاری نزدیک بین Temasek و Danantara در همه بخش‌ها ، به‌ویژه در حوزه‌های انرژی تجدیدپذیر، مناطق صنعتی پایدار، توسعه باتام، بینتان و کاریمون در بخش انرژی کم‌کربن و زیرساخت‌های حیاتی هستیم. نخست‌وزیر وونگ در سخنان خود به صورت مستقیم درباره دانانتارا یا تمسک اظهار نظری نکرد، اما گفت که اقتصاد سبز یک حوزه نویدبخش جدید است و پروژه تجارت برق پاک میان دو کشور در حال پیشرفت است. او اضافه کرد: همکاری ما در زمینه اقتصاد سبز، پیوندهای اقتصادی ما را که پیش از این نیز قوی و چندبعدی بوده‌اند، تقویت می‌کند.

 صندوق ثروت ملی اندونزی از زمان تأسیس خود، برای همکاری با شرکای بین‌المللی باز بوده است. دانانتارا با سازمان سرمایه‌گذاری قطر (QIA) یک صندوق مشترک به ارزش ۴ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر و صنایع فرآوری تشکیل داده است. رؤسان روسلانی (Rosan Roeslani)، مدیرعامل دانانتارا، گفته است که توافق‌های مشابه با مالزی، چین و ژاپن نیز در دست بررسی است. در حال حاضر، دانانتارا شامل ۸۴۴ شرکت دولتی است، از جمله تنها شرکت برق کشور (PLN) و غول نفتی اندونزی، پرتامینا (Pertamina). در مراسم افتتاح این صندوق، پرابوو اعلام کرد که ۲۰ میلیارد دلار از سرمایه صندوق، در پروژه‌های استراتژیک مانند فرآوری نیکل و بوکسیت اندونزی سرمایه‌گذاری خواهد شد.Top of FormBottom of Form

https://jakartaglobe.id/business/prabowo-says-danantara-copies-singapores-303-billion-temasek-with-pride

اندونزی سهمیه واردات دام زنده را برای تقویت عرضه گوشت و لبنیات لغو کرد

دولت اندونزی رسماً سهمیه واردات دام زنده را لغو کرده تا منابع بلندمدت تأمین گوشت و لبنیات در کشور تضمین شود؛ این تصمیم توسط مقامات اعلام شد. سیاست جدید که توسط زولکفیلی حسن، وزیر هماهنگ‌کننده امور غذایی اعلام شد، امکان واردات نامحدود دام زنده را برای اهداف مختلف ( از جمله پروار‌بندی، کشتار، و تولید شیر)فراهم می‌سازد. این اقدام با هدف تقویت صنعت دامپروری کشور و تأمین پایدار عرضه داخلی اتخاذ شده است. زولکفیلی گفت: ما اکنون واردات دام زنده را به‌طور کامل آزاد کرده‌ایم، چه برای گوشت، چه پرواربندی، و چه برای لبنیات. هیچ محدودیتی وجود ندارد. او در گفت‌وگویی که توسط خبرگزاری رسمی آنتارا منتشر شد، تأکید کرد که لغو نظام سهمیه‌بندی باعث خواهد شد تا دامداری‌های داخلی بتوانند ظرفیت تولید شیر را هم از نظر کمی و هم کیفی افزایش دهند، و به‌طور کلی زنجیره تأمین از مبدأ تا مقصد را تقویت کنند. او افزود: دیگر سهمیه‌ای در کار نیست. اکنون کاملاً آزاد است

برنامه وارداتی دولت اندونزی

اعلام این سیاست، چند روز پس از آن صورت گرفت که سوداریونو، معاون وزیر کشاورزی، اعلام کرد اندونزی برنامه دارد تا پنج سال آینده، تا سقف ۲ میلیون رأس دام زنده وارد کند. از این تعداد ۱.۲ میلیون رأس برای تولید شیر  و ۸۰۰ هزار رأس برای تأمین گوشت در نظر گرفته شده است. برای سال ۲۰۲۵، دولت هدف‌گذاری کرده است که ۲۵۰ هزار رأس دام وارد شود تا نیازهای داخلی به گوشت و شیر تأمین گردد. بر اساس داده‌های وزارت کشاورزی، جمعیت دام‌های شیری اندونزی حدود ۵۰۰ هزار رأس است، که تنها ۲۰٪ نیاز کشور به شیر را تأمین می‌کند. سیاست جدید واردات گسترده، به‌عنوان یک گام راهبردی برای جبران این کمبود و کاهش وابستگی بلندمدت به واردات گوشت و لبنیات تلقی می‌شود.

 https://jakartaglobe.id/business/indonesia-lifts-quota-on-live-cattle-imports-to-boost-meat-and-dairy-supply

سود خالص ۲۵ هزار میلیارد روپیه‌ای بانک BCA تا پایان مه ۲۰۲۵؛ حاصل از سود سهام و کارایی هزینه‌ها

بانک سنترال آسیا (BCA)، بزرگ‌ترین بانک خصوصی اندونزی، تا پایان ماه مه ۲۰۲۵ موفق به ثبت سود خالص ۲۵.۱۶ هزار میلیارد روپیه (معادل ۱.۵ میلیارد دلار) شد؛ که این رقم نشان‌دهنده رشد ۱۶.۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. این رشد به‌واسطه درآمد حاصل از سود سهام، افزایش درآمد خالص بهره، و بهبود بهره‌وری هزینه‌ها به‌دست آمده است. این آمار عملکرد BCA را در سطح بانک مادر نشان می‌دهد و شامل شرکت‌های زیرمجموعه در حوزه‌های تأمین مالی، بیمه یا سایر کسب‌وکارها نمی‌شود. تنها در ماه مه، BCA موفق به ثبت ۵ هزار میلیارد روپیه سود خالص شد که ۱۲ درصد بیشتر از مه ۲۰۲۴ و ۱۰ درصد بیشتر از ماه قبل بوده است.

یکی از عوامل کلیدی در این عملکرد مثبت، درآمد ۲.۱۸ هزار میلیارد روپیه‌ای از محل سود سهام بود. حتی اگر این رقم در نظر گرفته نشود، سود خالص BCA در بازه ژانویه تا مه همچنان رشد قابل توجهی معادل ۱۰.۱۲ درصد نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد. افزایش درآمدهای مبتنی بر کارمزد نیز به رشد سود کمک کرده است. درآمد کمیسیون و کارمزد در مقایسه با سال قبل ۷.۴۷ درصد رشد داشته و به ۷.۷۳ هزار میلیارد روپیه رسیده است. درآمد خالص بهره (NII) و درآمدهای غیرمشاع (Non-II) نیز رشد باثباتی را تجربه کرده‌اند و هر دو در پنج‌ماهه اول سال ۲۰۲۵، ۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و به ۳۳.۱۲ هزار میلیارد روپیه رسیده‌اند. تا پایان مه ۲۰۲۵، مجموع دارایی‌های BCA به‌صورت مستقل به ۱,۴۶۷.۱۸ هزار میلیارد روپیه رسید. میزان بدهی‌ها ۱,۲۱۹.۳۴ هزار میلیارد روپیه و سرمایه (حقوق صاحبان سهام) بانک ۲۴۷.۸۴ هزار میلیارد روپیه اعلام شده است.

https://jakartaglobe.id/business/bca-reports-rp-25-trillion-in-net-profit-through-may-2025-driven-by-dividends-and-cost-efficiency

اندونزی: تولید داخلی می‌تواند شوک قیمتی نفت پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران را جبران کند

وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی نگرانی‌ها درباره نوسانات قیمت جهانی نفت پس از حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را کم‌اهمیت جلوه داد و اعلام کرد که تولید داخلی نفت این کشور فراتر از انتظارات بوده و می‌تواند اندونزی را در برابر شوک‌های خارجی محافظت کند. این اظهارات از سوی یولیوت تانجونگ، معاون وزیر انرژی و منابع معدنی، مطرح شد. پس از حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به اهدافی که گفته می‌شود با برنامه هسته‌ای ایران مرتبط بوده‌اند، قیمت آتی نفت برنت بیش از ۷ درصد افزایش یافت و به ۷۴.۶۵ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست‌تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز به همین ترتیب ۷.۹۱ درصد افزایش یافت و به ۷۳.۴۲ دلار در هر بشکه رسید. یولیوت در دفتر وزارت انرژی در جاکارتا گفت: اندونزی تا حدی از تاب‌آوری انرژی برخوردار است. ما در حال تلاش برای افزایش تولید نفت و گاز هستیم تا این سپر محافظ را تقویت کنیم.

 طبق گفته یولیوت، تولید نفت قابل فروش اندونزی (اصطلاحاً "لیفتینگ") تا ماه ژوئن به ۶۱۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این رقم از هدف تعیین‌شده در بودجه سال ۲۰۲۵ که ۶۰۵ هزار بشکه بود، بالاتر است و همچنین نسبت به میانگین فصل اول سال (۵۸۰ هزار بشکه در روز)، افزایش قابل توجهی دارد. او اضافه کرد: افزایش تولید داخلی می‌تواند به کاهش تأثیر آشفتگی بازار جهانی بر دسترسی به انرژی در داخل کشور کمک کند.

https://jakartaglobe.id/business/indonesia-says-domestic-output-can-cushion-oil-price-shock-after-israeli-strike-on-iran

اندونزی برق پاک به سنگاپور صادر می‌کند؛ توافق تاریخی در حوزه انرژی سبز

اندونزی به‌طور رسمی‌با صادرات برق پاک، عمدتاً از منابع خورشیدی، به سنگاپور ؛ گامی مهم در راستای همکاری منطقه‌ای در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر برداشت. این توافق با امضای چند تفاهم‌نامه (MoU) بین باهیلیل لاهادالیا، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی، و تان سی لِنگ، وزیر نیروی انسانی و وزیر دوم تجارت و صنعت سنگاپور، نهایی شد. باهیلیل در یک نشست خبری در جاکارتا اعلام کرد: به‌زودی برق به برادران‌مان در سنگاپور ارسال خواهیم کرد. بر اساس این توافق، اندونزی قصد دارد تا ۳ گیگاوات برق صادر کند. باهیلیل این توافق را فرصتی بزرگ برای جذب سرمایه‌گذاری در بخش انرژی سبز توصیف کرد. او گفت: این پروژه توسعه مناطق صنعتی سبز را به همراه دارد، که به‌طور مشترک توسط هر دو کشور ساخته خواهد شد. این ابتکار نه‌تنها سرمایه‌گذاری قابل توجهی را جذب خواهد کرد، بلکه رشد اقتصادی را افزایش داده و به پایداری محیط زیست کمک می‌کند.

 باهیلیل اضافه کرد که این مشارکت، نقطه عطفی در تقویت روابط دوجانبه اندونزی و سنگاپور است و تعهد هر دو کشور به گذار به انرژی‌های پاک را نشان می‌دهد.

تفاهم‌نامه‌های امضاشده، حوزه‌های راهبردی مختلفی را پوشش می‌دهند، از جمله:

  • توسعه مناطق صنعتی پایدار،
  • تجارت و اتصال برق فرامرزی،
  • فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر و کم‌کربن،
  • بهره‌وری انرژی و صرفه‌جویی،
  • و طرح‌های مشترک ذخیره و جذب کربن فرامرزی..

او همچنین اشاره کرد که اندونزی و سنگاپور متعهد به ساخت هاب‌های صنعتی سبز هستند؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگاه اندونزی را در بازار انرژی تجدیدپذیر جنوب شرق آسیا ارتقا دهد. باهیلیل در پایان گفت:این همکاری صرفاً درباره صادرات انرژی نیست بلکه درباره ساختن آینده‌ای پایدار در حوزه انرژیمی‌باشد.

https://jakartaglobe.id/business/indonesia-to-export-clean-electricity-to-singapore-under-landmark-green-energy-deal

اندونزی فرمول جدیدی برای خط فقر تدوین می‌کند تا با استانداردهای جهانی هماهنگ شود

دولت اندونزی در حال تهیه روش جدیدی برای محاسبه خط فقر ملی است. این اقدام در پاسخ به به‌روزرسانی اخیر بانک جهانی در پلتفرم فقر و نابرابری (PIP) در ژوئن ۲۰۲۵ انجام می‌شود. لوهوت بی‌نسار پان‌جایتان، رئیس شورای ملی اقتصاد، تأیید کرد که نسخه به‌روزشده این محاسبه در مرحله نهایی قرار دارد و به‌زودی برای تأیید نهایی به رئیس‌جمهور پراوبوو سوبیانتو ارائه خواهد شد. این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که بین آمار رسمی آژانس آمار مرکزی اندونزی (BPS) و برآوردهای بانک جهانی تفاوت چشم‌گیری در تعداد فقرا وجود دارد.

لوهوت گفت: این بازبینی به معنای منفی نیست. صرفاً به‌دنبال این هستیم که داده‌های فقرمان دقیق‌تر شود. این یک موضوع عادی و طبیعی است. وقتی از لوهوت پرسیده شد که آیا روش جدید می‌تواند به افزایش آمار فقر منجر شود یا نه، او از مردم خواست که واکنش افراطی نشان ندهند و خاطرنشان کرد که برنامه‌هایی مانند غذای رایگان مغذی (MBG) و سیاست‌های امنیت غذایی دولت می‌تواند ساختاری به کاهش فقر کمک کند.

او افزود: ما در حال بررسی جامع هستیم و BPS نیز در هماهنگی کامل با ماست. بنابراین جای نگرانی نیست. اگر رئیس‌جمهور موافقت کند، این ارقام جدید که واقعیت را بهتر منعکس می‌کنند، می‌توانند در نطق ریاست‌جمهوری گنجانده شوند. داده جدید فقر تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد. در گزارش چشم‌انداز کلان فقر بانک جهانی در آوریل ۲۰۲۵ آمده بود که ۶۰.۳ درصد از مردم اندونزی – معادل ۱۷۱.۸ میلیون نفر – در سال ۲۰۲۴ زیر خط فقر زندگی می‌کردند. در مقابل، داده رسمی BPS برای سپتامبر ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که نرخ فقر فقط ۸.۵۷ درصد یا حدود ۲۴.۰۶ میلیون نفر بوده است. علت این اختلاف گسترده، تفاوت در روش‌شناسی و هدف سنجش است. بانک جهانی سه خط فقر جهانی را استفاده می‌کند: ۲.۱۵ دلار برای فقر مطلق، ۳.۶۵ دلار برای کشورهای با درآمد پایین-متوسط و ۶.۸۵ دلار برای کشورهای با درآمد متوسط بالا.

از آنجا که اندونزی اکنون جزو کشورهای با درآمد متوسط بالا طبقه‌بندی شده، در ارزیابی بانک جهانی از آستانه ۶.۸۵ دلار استفاده شده است. این رقم بر اساس برابری قدرت خرید (PPP) محاسبه می‌شود، نه نرخ ارز رایج در بازار. در سال ۲۰۲۴، یک دلار PPP برابر با ۵۹۹۳ روپیه در اندونزی بود.

BPS در تحلیلی که در دوم مه منتشر کرد، یادآور شد که هر کشور باید خط فقر خاص خود را متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی محلی تعیین کند. در حال حاضر، BPS از روش "هزینه نیازهای اساسی" (Cost of Basic Needs) استفاده می‌کند که شامل حداقل مخارج ماهانه برای تأمین نیازهای غذایی و غیرغذایی مانند مسکن، آموزش، درمان، پوشاک و حمل‌ونقل است. در سپتامبر ۲۰۲۴، خط فقر ملی به‌صورت ۵۹۵,۲۴۲ روپیه به ازای هر فرد در ماه تعیین شده بود. با توجه به اینکه فقر در سطح خانوار سنجیده می‌شود، BPS گزارش می‌دهد که میانگین اندازه خانوار فقیر ۴.۷۱ نفر است. در نتیجه، آستانه فقر خانواری حدود ۲,۸۰۳,۵۹۰ روپیه در ماه خواهد بود. خط فقر خانواری در مناطق مختلف با توجه به تفاوت هزینه زندگی و الگوهای مصرف متفاوت است:

  • جاکارتا: ۴,۲۳۸,۸۸۶ روپیه
  • نوسا تنگارا شرقی: ۳,۱۰۲,۲۱۵ روپیه
  • لامپونگ: ۲,۸۲۱,۳۷۵ روپیه

 https://jakartaglobe.id/business/indonesia-prepares-new-poverty-line-formula-to-align-with-global-standards

پرتامینا در سال ۲۰۲۴، ۳.۱۳ میلیارد دلار سود خالص گزارش داد و اعضای جدید هیئت‌مدیره را معرفی کرد

جاکارتا. شرکت انرژی دولتی اندونزی، پرتامینا (Pertamina)، برای سال ۲۰۲۴ سود خالصی معادل ۳.۱۳ میلیارد دلار (۴۹.۵۴ تریلیون روپیه) گزارش داد. این عملکرد قوی ناشی از نتایج عملیاتی مؤثر در بخش‌های بالادستی، پایین‌دستی و انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است.

طبق اطلاعات منتشرشده در مجمع عمومی سالانه سهام‌داران (AGMS) که روز پنج‌شنبه در ساختمان گراها پرتامینا برگزار شد، این شرکت درآمد کل ۷۵.۳۳ میلیارد دلار (۱,۱۹۴ تریلیون روپیه) و EBITDA به مبلغ ۱۰.۷۹ میلیارد دلار (۱۷۱.۰۴ تریلیون روپیه) را ثبت کرد. فادجار جوکو سانتوسو، معاون رئیس ارتباطات شرکتی پرتامینا، نقش مرکزی این شرکت در اکوسیستم انرژی اندونزی را برجسته کرد. به گفته او، پرتامینا در سال ۲۰۲۴، ۶۹ درصد از نیاز نفتی و ۳۷ درصد از نیاز گازی کشور را تأمین کرد. تولید روزانه نفت و گاز پرتامینا به طور میانگین معادل یک میلیون بشکه نفت خام در روز بود.پالایشگاه‌های داخلی پرتامینا ۷۰ درصد از نیاز سوخت ملی را تأمین کردند. همچنین نیاز به سوخت هوایی (Avtur) و گازوئیل نیز به طور کامل از طریق تولید داخلی پوشش داده شد.

پرتامینا در حال حاضر دارای بیش از ۱۵٬۰۰۰ جایگاه سوخت خرده‌فروشی،۲۶۰٬۰۰۰ فروشنده گاز LPG،۶٬۷۰۰ شعبه پرتاشاپ (Pertashop) و ۵۷۳ توزیع‌کننده سوخت با قیمت واحد برای مناطق دورافتاده زنجیره لجستیکی پرتامینا توسط ۲۸۸ نفت‌کش پشتیبانی می‌شود. در بخش گاز نیز این شرکت دارای ۳۳٬۰۰۰ کیلومتر خطوط انتقال است. در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پرتامینا مدیریت ۱۳ منطقه کاری زمین‌گرمایی (ژئوترمال) را در اختیار دارد و نیز نیروگاه‌های خورشیدی و بخار-گازی را اداره می‌کند که در مجموع ظرفیت نصب‌شده‌ای معادل ۲٬۵۰۲.۱۲ مگاوات دارند. پرتامینا همچنین سوخت زیستی B35، روغن گیاهی هیدروژنه (HVO)، پرتاماکس سبز ۹۵ (Pertamax Green 95) تولید می‌کند و پروژه‌ای برای توسعه سوخت هوایی پایدار (SAF) از روغن پخت‌و‌پز بازیافتی در دست اجرا دارد. از نظر کمک به درآمد دولت، پرتامینا در سال ۲۰۲۴ مجموعاً ۴۰۱.۷۳ تریلیون روپیه از طریق مالیات و سود سهام به خزانه کشور واریز کرده است که نشان‌دهنده اهمیت مداوم این شرکت در تأمین بودجه ملی است. در این نشست سهام‌داران، اعضای جدید هیئت‌مدیره و هیئت‌نظارتی (کمیسیونرها) معرفی شدند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما