معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۱۵- ۱۱:۰۴

اخبار اقتصادی ترکیه - طرابوزان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی منطقه شمال شرق ترکیه در نیمه اول اردیبهشت ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

پیشرفت فیزیکی ۳۱ درصدی پروژه کمربندی جنوبی طرابوزان؛

در نشست شورای هماهنگی استان طرابوزان، مدیر منطقه‌ای اداره کل راه‌سازی، محمد آشیک، گزارشی از روند پیشرفت دو پروژه بزرگ شهری که شامل بولوار کانونی و کمربندی جنوبی می‌باشد ارائه داد. وی اعلام کرد که تاکنون ۹۴ درصد از عملیات فیزیکی بولوار کانونی و ۳۱ درصد از پروژه کمربندی جنوبی به پایان رسیده است.

هزینه صرف‌شده برای این پروژه تاکنون ۹۳۵ میلیون و ۴۵۴ هزار لیر ترک بوده و هزینه کل برآوردی آن ۳ میلیارد و ۴۴ میلیون و ۸۹۳ هزار لیر است.

در همین نشست، محمد آشیک اعلام کرد که در پروژه بولوار کانونی، از مجموع ۲۸ کیلومتر مسیر، ۸ تونل دوقلو، ۳ تونل تکی، ۵۵ پل و ۲۸ تقاطع غیرهم سطح پیش‌بینی شده است که تا پایان سال ۲۰۲۴، ۱۹.۳ کیلومتر مسیر، ۶ تونل، ۴۱ پل و ۱۷ تقاطع غیرهم سطح احداث شده‌اند. میزان تحقق فیزیکی این پروژه نیز به ۹۴ درصد رسیده و هزینه صرف‌شده برای آن ۲۷ میلیارد و ۸۳۱ میلیون و ۴۰۱ هزار لیر گزارش شده است.

(روزنامه گونه باکیش مورخ 22 اوریل 2025)  

 

پروژه نجات اکوسیستم دریای سیاه؛

با تعیین مکان‌های موردنظر برای احداث مراکز تصفیه زیستی پیشرفته در طرابوزان، گامی مهم برای نجات سواحل این شهر از آلودگی برداشته شد. به‌رغم استفاده از سیستم تخلیه عمیق طی ۱۵ سال گذشته، آلودگی ناشی از فاضلاب و سایر پسماندها همچنان در سواحل باقی مانده بود و خصوصاً در منطقه بشیرلی، تخلیه فاضلاب به دریا ادامه داشت. این معضل بزرگ طی سال‌ها از سوی مدیریت شهری به‌طور مؤثر حل نشده بود.

اکنون با طرح احداث تأسیسات تصفیه پیشرفته، که از اولویت‌های اصلی شهردار کلان‌شهر طرابوزان، آقای متین گنچ، محسوب می‌شود، مکان‌یابی پروژه به انجام رسیده است. به گفته معاون شهردار، آقای اردوغان بدر، زمینی به وسعت  حدود ۴۵ هزار مترمربع برای این منظور در نظر گرفته شده است که بخشی از آن در محدوده فرودگاه قرار دارد.

این پروژه مناطق یومرا، اورتاحیصار و اکچابات را در بر می‌گیرد. همچنین درخواست تخصیص رسمی زمین از سوی وزارت حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه ارائه شده است. پیش‌بینی می‌شود طی یک سال آینده، مطالعات امکان‌سنجی و تأمین منابع مالی به پایان رسیده و پروژه وارد مرحله اجرا شود.

( روزنامه گونه باکیش مورخ 22 اوریل 2025 ) 

 

برگزاری رویداد «روز فناوری و نوآوری دریای سیاه و نشست‌های سرمایه‌گذاری» در طرابوزان

به همت مرکز تحقیقات کاربردی و انتقال فناوری دانشگاه فنی کارادنیزتکنیک طرابوزان (KTÜ) و با همکاری اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان (TTSO) و مرکز فناوری طرابوزان (TEKNOKENT)، رویداد «روز فناوری و نوآوری دریای سیاه و نشست‌های سرمایه‌گذاری» با میزبانی شهرک صنعتی  آرسین (OSB) برگزار شد. این مراسم با هدف همگرایی ظرفیت‌های فناورانه منطقه با عرصه تولید و صنعت، فضای مناسبی برای تعامل میان پژوهشگران و سرمایه‌گذاران فراهم آورد.

در  این همایش، پروفسور دکتر حمدالله چوالجی، رئیس دانشگاه فنی کارادنیز تکنیک، طی سخنانی اظهار داشت:
»امروزه رسالت دانشگاه‌ها تنها به تولید علم محدود نمی‌شود، بلکه تبدیل دانش به ارزش اقتصادی و ایجاد اثرات ملموس در زندگی مردم جامعه، ضرورتی انکارناپذیر است. «

وی ضمن تأکید بر اهمیت پیوند مستحکم میان دانشگاه و بخش صنعت، افزود:       
»علم باید در خدمت جامعه باشد. آنچه در محیط‌های پژوهشی حاصل می‌شود، باید بر زندگی مردم اثرگذار باشد. از این رو، اتحاد میان دانشگاه و دنیای کسب‌وکار از اولویت‌های اساسی ماست. هدایت فعالیت‌های تحقیق و توسعه به سوی کاربردهای صنعتی و انتقال فناوری‌های آزمایشگاهی به خطوط تولید، در زمره اهداف راهبردی دانشگاه فنی کارادنیزتکنیک قرار دارد. «

دورسون علی ساکاریا، رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی  آرسین نیز در این مراسم با اشاره به نقش حیاتی چنین گردهمایی‌هایی خاطرنشان کرد:    «افزایش تولید پروژه‌های نوآورانه تنها با حمایت متقابل پژوهشگران و سرمایه‌گذاران ممکن خواهد بود. ما باید با تعامل و هم‌افزایی بیشتر، مسیر توسعه فناوری‌های بومی را هموار سازیم». برگزاری این رویداد گامی مؤثر در جهت تحکیم همکاری‌های علمی-صنعتی و تسریع روند تجاری‌سازی فناوری در منطقه دریای سیاه محسوب می‌شود.

(روزنامه 61 ساعت ترکیه مورخ 22 اوریل 2025 )  

 

وزش نسیم دریای سیاه در چین! گام جدید گردشگری در مسیر جاده ابریشم؛

هیأت اعزامی از استان طرابوزان ترکیه به چین در راستای معرفی جاذبه‌های گردشگری این استان در بازار چین، در پکن با نمایندگان ۱۵ آژانس بزرگ گردشگری دیدار کرد. این نشست‌ها با هدف توسعه گردشگری طرابوزان در چین و معرفی ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی این شهر برگزار شد.

 

پکن؛ ایستگاه اصلی پروژه "دو شهرهم مسیر در جاده ابریشم"        
در این برنامه، جاذبه‌های طرابوزان شامل صومعه سوملا، غار کاراجا و هنر مس گری سنتی به‌طور ویژه معرفی شد. تونجای بَیاز، مدیرکل هتل مرکور، از استقبال فراتر از انتظار از این برنامه‌ها خبر داد و تأکید کرد که بسیاری از شرکت‌کنندگان علاقه‌مند سفر به طرابوزان شدند.         
ایرم بیرینجی، مدیر فروش هتل بست وسترن نیز از علاقه‌مندی گردشگران چینی به فرهنگ و آشپزی ترکیه سخن گفت و اشاره کرد که هتل‌ها برای تطبیق با نیازهای این بازار در حال برنامه‌ریزی هستند.

حضور فعال نهادهای مرتبط    
در این نشست‌ها، نمایندگانی از شهرداری طرابوزان، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، سازمان توسعه گردشگری ترکیه (TGA) و اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان نیز حضور داشتند. گورکان اوچونجو، دبیرکل شهرداری طرابوزان، بر اهمیت گردشگری برای توسعه اقتصادی شهر تأکید کرد.

دیدار با سفارت ترکیه در پکن 
هیأت طرابوزان همچنین به سفارت ترکیه در پکن مراجعه کرده و در دیدار با فعالان صنعت گردشگری، ظرفیت‌های گردشگری این شهر را معرفی کردند.

آغاز مسیر جدید گردشگری طرابوزان
مراد چاوگا، رئیس انجمن مدیران گردشگری، در پایان این سفر اظهار داشت: «این دیدارها برای جذب گردشگران چینی به طرابوزان بسیار مهم و ارزشمند بوده است.

( روزنامه تاکا ترکیه مورخ 23 اوریل 2025 )   

 

افزایش مجدد کرایه‌ها؛ بهای بلیت اتوبوس در طرابوزان افزایش یافت؛

پس از افزایش اخیر نرخ کرایه مینی‌بوس‌ها در طرابوزان، قیمت بلیت اتوبوس‌های شهرداری نیز بار دیگر افزایش یافت. این در حالی است که تعرفه بلیت‌ها در ماه‌های گذشته نیز مورد بازنگری قرار گرفته بود و اکنون، با اعمال تعرفه‌ای جدید، بار دیگر افزایش یافته است.

افزایش کرایه مینی‌بوس‌ها که در روزهای گذشته اعلام شد، واکنش‌های متعددی را در میان شهروندان به همراه داشت. در پی آن، امروز تعرفه جدید بلیت اتوبوس‌های شهرداری نیز از سوی مراجع ذی‌ربط اعلام گردید.

افزایش جدید پس از تغییرات اکتبر ۲۰۲۴

در آخرین مرحله از افزایش قیمت‌ها که در اکتبر سال ۲۰۲۴ اعمال شده بود، بهای بلیت اتوبوس‌های شهری برای مسافران عادی به ۱۷ لیر و برای دانشجویان به ۸.۵ لیر رسیده بود. اما به‌دلیل افزایش هزینه‌های جاری، بار دیگر بازنگری در تعرفه‌ها صورت گرفته است.

 بر اساس تعرفه‌جدید بهای بلیت کامل ۲۲ لیر، بلیت با تخفیف ۱۷.۵ لیر و بلیت دانشجویی ۱۰ لیر تعیین شده است.

( روزنامه گونه باکیش مورخ 1 می 2025 ) 

 

دیدارهای تجاری دوجانبه اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان در حوزه نساجی و کفش در باکو برگزار شد؛

هیئت تجاری  درحوزه  نساجی و کفش اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان (TTSO) در چارچوب فعالیت‌های هیئت تجاری ، در شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان حضور یافته و با نمایندگان این کشور دیدارهای تجاری دوجانبه برگزار کرد. در این برنامه که با هدف توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور برگزار شد، ۱۱ شرکت عضو اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان فعال در بخش‌های نساجی و کفش، با شرکت‌های آذربایجانی به گفت‌وگو درباره فرصت‌های همکاری و صادرات در این حوزه پرداختند. در مجموع، ۸۰ جلسه و دیدار دوجانبه میان طرفین برگزار گردید. بر اساس ارزیابی‌های صورت‌گرفته، انتظار می‌رود این دیدارهای تجاری به ایجاد بازارهای جدید برای شرکت‌های مشارکت‌کننده و تقویت روابط اقتصادی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان منجر شود. در این رویداد، مشاور ارشد بازرگانی سفارت ترکیه در باکو، آقای مراد یامان نیز حضور یافت و با نمایندگان شرکت‌های ترکیه‌ای و آذربایجانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

ارکوت چلبی، رئیس TTSO، با تأکید بر موفقیت‌آمیز بودن این مأموریت تجاری، اظهار داشت که شرکت‌های فعال در حوزه نساجی و کفش توانسته‌اند زمینه‌های جدیدی از همکاری را پایه‌گذاری کنند. وی همچنین جمهوری آذربایجان را یکی از بازارهای هدف اصلی پروژه خوشه‌سازی نساجی و کفش طرابوزان دانست که مورد تأیید وزارتخانه قرار گرفته و فعالیت آن در روزهای آینده آغاز خواهد شد.

( روزنامه گونه باکیش ترکیه مورخ  1 می 2025 ) 

حضور پررنگ هیئت تجاری طرابوزان در باکو؛ گام مؤثر ترکیه در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی با جمهوری آذربایجان؛

در راستای توسعه همکاری‌های اقتصادی میان جمهوری ترکیه و جمهوری آذربایجان، هیئتی متشکل از فعالان بخش خصوصی استان طرابوزان به سرپرستی اتاق صنایع و بازرگانی طرابوزان (TTSO)، طی سفر رسمی‌به شهر باکو، در «ششمین نشست مستقل بازرگانان» که با میزبانی کمیسیون تولید و تجارت  مستقل آذربایجان برگزار گردید، حضور یافت. این هیئت در این نشست به عنوان میهمان ویژه معرفی شد.

هیئت مذکور متشکل از رئیس صنایع و بازرگانی طرابوزان، آقای ارکوت چلبی، نایب‌رئیس شورا، آقای سلوک ایسکندر، رئیس کمیته نساجی، آقای جلال چاعتای ساکا، و نمایندگانی از ۱۱ شرکت فعال در حوزه‌های نساجی و کفش بود. در این نشست، سفیر جمهوری ترکیه در باکو، پروفسور دکتر بیروال آک‌گون، رئیس کمیسیون تولید و تجارت  مستقل آذربایجان، آقای رشاد جابیرلی، و نمایندگان نهادهای دولتی و خصوصی جمهوری آذربایجان نیز حضور داشتند.

آقای چلبی در سخنان خود با تأکید بر «برادری استراتژیک» میان دو کشور، آذربایجان را یکی از بازارهای اولویت‌دار برای استان طرابوزان دانست و افزود:

» طرابوزان در سال‌های اخیر تلاش دارد با اعزام هیئت‌های تخصصی در بخش‌های مختلف، به تقویت زیرساخت‌های همکاری تجاری با آذربایجان کمک کند. پیش‌تر نیز در حوزه گردشگری سلامت و ساخت‌وساز در باکو حضور داشتیم، اکنون با فعالان نساجی و کفش به اینجا آمدیم، و در آینده نزدیک نیز هیئت‌هایی از صنایع غذایی و مبلمان اعزام خواهند شد. «

وی همچنین با اشاره به اهداف راهبردی رؤسای جمهور دو کشور در خصوص افزایش حجم تجارت دوجانبه به ۱۵ میلیارد دلار، نقش طرابوزان را در تحقق این هدف «کلیدی و پویا» توصیف کرد.

در ادامه برنامه، فعالان اقتصادی حاضر در هیئت ترکیه‌ای، طی نشست‌های رو در رو با بیش از ۲۵۰ تن از کارآفرینان و نمایندگان شرکت‌های آذربایجانی، به تبادل نظر و مذاکره در خصوص فرصت‌های شراکت، سرمایه‌گذاری مشترک، صادرات و انتقال فناوری پرداختند.

این سفر، بخشی از سلسله برنامه‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای جمهوری ترکیه محسوب می‌گردد و انتظار می‌رود زمینه‌ساز انعقاد توافقات تجاری پایدار میان بخش‌های خصوصی دو کشور باشد.

( روزنامه گونه باکیش ترکیه مورخ 30 اوریل 2025 ) 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما