معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۱۴- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی زیمبابوه

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی زیمبابوه در هفتۀ دوم بهمن ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

تاکید رئیس جمهور زیمبابوه مبنی بر تلاش همه جانبه برای رسیدن کشور به توسعه و پیشرفت

رئیس جمهور زیمبابوه اظهار داشت: امسال سال تلاش سخت همه افراد جامعه جهت توسعه و پیشرفت کشور است. باید با تعهد و تلاش جمعی نسبت به بهره وری و راندمان بیشتر در راستای توسعه ملی گام های موثری را برداشت و به جلو رفت. وی نقش محوری مجریان دولت در بازسازی اقتصادی و ارائه خدمات به مردم را یادآوری کرد و اظهار داشت: ارائه خدمات شهروندی توسط مجریان حکومت یک وظیفه است که این امر به طور واضح به توسعه ملی کمک می‌کند.

نظارت دقیق دولت بر اجرای پروژه‌های عمرانی زیمبابوه

دولت زیمبابیوه امسال با اتخاذ روش‌های جدیدِ پالایش و نظارت، بر اجرای دقیق پروژه‌های عمرانی زیرساختی و کلیدی در خصوص چگونگی اجرا، کارائی پیمانکاران و کیفیت پروژه‌ها نظارت خواهد کرد. دفتر ریاست جمهوری با هماهنگی یکی از اعضای کابینه دولت که در زمینه مسائل مالی تخصص دارد، جهت هماهنگی برای اجرای پروژه‌های زیرساختی 5 بخش اقتصادی از جمله بهداشت، آموزش، حمل و نقل، مسکن و آب به اینکار گمارده شده اند تا نسبت به هرگونه تخلف در این زمینه جلوگیری نماید.

حمایت دولت از بخش کشاورزی

با ابتکار دولت زیمبابوه، در سال جدید بسیج گسترده‌ای برای  استفاده از منابع  جهت تضمین موفقیت در فصل کشاورزی  آغاز شده است. حدود 1.8 میلیون هکتار به کاشت ذرت و 800 هزار هکتار به کاشت محصولات سنتی بخش کشاورزی اختصاص داده شده است. این سطح قابل توجه در کاشت محصولات کشاورزی، نشان دهندۀ رسیدن به یک رکورد است. مشاور وزیر کشاورزی و توسعه روستایی زیمبابوه در این خصوص اعلام کرد: جهت تحریک و تشویق به این بخش که می‌تواند عامل مهمی در هدایت جهت موفقیت بخش کشاورزی و امنیت غذایی باشد، انجمن بانکداران این کشور مبلغ 163 میلیون دلار برای حمایت از کشاورزان و دست اندرکاران کشت و زراعت اختصاص داده است . این حمایت‌ها برای تقویت مالی این بخش است.

در راستای حمایت از تامین تجهیزات آبیاری 120 هزار هکتار مزارع ذرت و 20 هزار هکتار از مزارع سویا و نیشکر نیز تامین مالی مناسبی اختصاص داده شده است. سال گذشته برای 75 هکتار جهت آبیاری محصولات کشاورزی مبالغی اختصاص داده شد. برای رسیدن به ظرفیت کامل در بخش کشاورزی نیز به تجهیزات زیاد کشارزی نیاز است که در این زمینه دولت باید چاره اندیشی نماید. لازم به توضیح است که بخش کشاورزی در زیمبابوه یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور است. 

وضعیت آینده اشتغال در زیمبابوه

در حالی که مشاغل جدید به وجود می آید، ولی کارگران شاغل احساس امنیت شغلی نمی‌کنند و از آینده شغلی خود در شک و تردید هستند. این عدم امنیت شغلی حاد بویژه در توسعه اقتصادی تاثیرگذار بوده این در حالی است که  در کشور نرخ بیکاری شدید در حال افزایش است. امنیت شغلی در اصل محصول مهارت افراد است که از طریق دستیابی و تطبیق مهارت ها همراه با افزایش تجربه کارگران در زمینه فراگیری فنون نوین و جدید روز می‌باشد. در این خصوص میتوان با بهینه سازی در شهرها و روستاها در همه بخش ها با تقویت بنیه مالی از سوی دولت نسبت به ایجاد اشتغال پایدار اقدام نمود. این مشاغل علاوه در بخش های مختلف کشور همچنین می‌توانند در مناطق مانند نگهداری تاسیسات، تجزیه وتحلیل داده‌ها و نظارت ایجاد گردد. داشتن نیروی کار با دانش دیجیتال و مهارت‌های لازم بسیار مهم است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما