اخبار اقتصادی نیکاراگوئه و سه کشور آمریکای مرکزی
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نیکاراگوا در هفته دوم آبان ماه 1403، مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
شاخص های کلان اقتصادی نیکاراگوا در سالجاری
بانک مرکزی نیکاراگوا (BCN) گزارشی با عنوان چشم انداز اقتصاد کلان این کشور در سالجاری میلادی منتشر کرد. در این گزارش آمده است: اقتصاد نیکاراگوا به مسیر رشد پایدار ادامه می دهد، در عین حال، بازار کار ثابت می ماند و نرخ تورم سیر نزولی دارد، با کاهش قیمت مواد غذایی و خدمات مرتبط، قیمت ها به تدریج بسمت ثبات حرکت میکنند و در بخش خارجی پویایی مطلوب جریان منابع حفظ میشود. در محیط بینالمللی نیز خطرات مرتبط با درگیریهای ژئوپلیتیکی همچنان ادامه دارد که میتواند بر تحول قیمتهای بینالمللی و چشمانداز اقتصاد جهانی تأثیر بگذارد. با این تفاسیر اقتصاد نیکاراگوا در مسیر ثبات قرار دارد و نقاط قوتی را نشان می دهد که از سیاست های اقتصاد کلان مناسب نشأت گرفته است. این موضوع به دولت اجازه خواهد داد که در مواجهه با شوک های نامطلوب اقتصادی آمادگی بهتری داشته باشد. مطابق گزارش مذکور : اقتصاد نیکاراگوا رشد تولید ناخالص داخلی 3.5 تا 4.5 درصد را در سالجاری حفظ میکند. با توجه به تحولات بین المللی انتظار میرود که تداوم کاهش تورم جهانی به تدریج به قیمتهای داخلی منتقل شود. BCN محدوده پیشبینی نرخ تورم 3.5 تا 4.5 درصدی را برای سال 2024 پیش بینی میکند.
https://www.el19digital.com/articulos/ver/157160-banco-central-de-nicaragua-perspectivas-macroeconomicas-2024. 21-2024
تمدید تحریم های سوئیس علیه نیکاراگوا
سوئیس تحریم های اعمال شده علیه 21 مقام و سه نهاد دولتی نیکاراگوا که آنها را به نقض جدی حقوق بشر و تضعیف دموکراسی متهم میکند، تمدید کرد.وزارت امور اقتصادی، آموزش و تحقیقات فدرال (EAER)سوئیسدر در یک بیانیه مطبوعاتی، گزارش داد که فهرست افراد، شرکتها و سازمانهای تحریم شده تحت فرمان 24 ژوئن 2020 علیه نیکاراگوا را به روز کرده است. بر اساس این فرمان، واسطههای مالی باید تحریمها را اعمال و داراییهای افراد مشمول را مسدود نمایند. فهرست تحریمشدگان شامل افراد و مقامات دولتی نظیر: روساریو موریو ، همسر دانیل اورتگا، خوان کارلوس اورتگا موریو، گوستاو پوراس. لوئیس آنخل مونته نگرو، رئیس نظارت بر بانک ها و سایر موسسات مالی (SIBOIF)؛ سونیا کاسترو، وزیر سابق بهداشت، نستور مونکادا لاو، مشاور رئیس جمهور، فرانسیسکو دیاز، رامون آولان، لوئیس پرز اولیواس، خوان واله واله، خوستو پاستور اوربینا و فیدل دومینگوئز (از پلیس ملی)قاضی لومبرتو کمبل، برندا روشا ، بایاردو آرس، مشاور اقتصادی دادستان کل آنا جولیا گویدو؛ آلبا لوز راموس، رئیس دیوان عالی دادگستری میباشد.
https://100noticias.com.ni/politica/134960-suiza-renueva-sanciones-dictadura-nicaragua/.
وضعیت مصرف و تراز حوزه انرژی نیکاراگوا
نیکاراگوا بعنوان یکی از کشورهای فقیر آمریکای مرکزی با عنایت به عدم وجود منابع طبیعی نیاز روزافزونی به واردات انرژی دارد. این کشور سوخت مورد نیاز خود را عمدتا از طریق بازارهای ایالات متحده آمریکا و ونزوئلا وارد میکند. با عنایت به تحریم های ایالات متحده آمریکا بر بخش سوخت در ونزوئلا و نیکاراگوا عملا نقش ونزوئلا در این رابطه بشدت کاهش یافته و این خلاء از طریق بازارهای ایالات متحده آمریکا تکمیل میشود. از طرف دیگر شرکت های دولتی نیکایی که در حوزه واردات مشتقات نفتی فعالیت میکردند، بدلیل تحریم های تحمیلی ایالات متحده فعالیت های خود را متوقف نموده و شرکت های خصوصی جایگزین آنها شده اند. با توجه به نوسانات قیمت های بین المللی سوخت دولت نیکاراگوا با علم به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه مجبور است قیمت فرآوردهای نفتی را با ارائه یارانه به این بخش بصورت ثابت نگه دارد که این موضوع نیز فشار مضاعفی بر بودجه عمومیکشور وارد آورده است. دولت نیکاراگوا در تامین انرژی مورد نیاز خود با چالش هایی نظیر: وابستگی صرف به بازارهای جهانی انرژی بویژه بازار ایالات متحده آمریکا، ضعف های زیرساختی، تحریم های بین المللی، کمبود شدید نیروی کار متخصص و نظایر آنها مواجه است. مشکلات اساسی پیش رو در حوزه انرژی، دولت را وادار به گسترش فعالیت های مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر نموده و طی سالهای گذشته توفیقاتی – به مقیاس محدود - در این حوزه حاصل شده است.
https://www.bcn.gob.ni/publicaciones/comercio-exterior-2do-trimestre-2024#:~:text=Resumen,pasdo%20(US%241%2C969.4%20millones