معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۱۶- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی موریتانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته دوم آبان ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

وزیر اقتصاد موریتانی: کشورهای آفریقایی 45 درصد از درآمد خود را صرف پرداخت بدهی شان می‌کنند

 سید احمد ولد ابوه، وزیر اقتصاد گفت کشورهای قاره آفریقا علیرغم نیاز خود به اختصاص درآمدهای خود برای توسعه، 45 درصد از درآمد خود را صرف بازپرداخت بدهی می‌کنند. وی که در همایشی پیرامون تجدید منابع انجمن توسعه بین المللی در واشنگتن سخن می‌گفت، افزود که بیش از نیمی از کشورهای این قاره زیر بار بدهی زندگی می‌کنند که تحمل آن دشوار است. درخواست برای تأمین منابع انجمن بین‌المللی توسعه، فراخوانی برای تأمین منابع لازم برای حفظ زیربناهای فعلی و رسیدگی به بحران رو به رشد بدهی است تا فقیرترین کشورها بتوانند مسیر توسعه پایدار خود را ادامه دهند. وی خاطرنشان کرد که آفریقا خود در جریان بیستمین دوره تأمین مالی انجمن مشارکت داشته است، زیرا چندین کشور آفریقایی نظیر الجزایر، آنگولا و آفریقای جنوبی در این امر مشارکت داشته اند که این خود نشان دهنده تعهد آنها به این موضوع است.

وزارت توسعه دام: الزامات دامپزشکی مانع از صادرات گوشت موریتانی می‌شود:

محمد محمود ولد عبدالله، دبیرکل وزارت توسعه دام موریتانی در جریان مراسم آغاز اولین همایش علمی «فرصت ها و چشم اندازهای صادرات دام و گوشت قرمز موریتانی به بازارهای جهانی» که با مشارکت "شرکت تولیدات کشاورزی و دامی الرحمه" و با حضور کارشناسانی از مصر و سودان، در تاریخ 07/08/1403 در نواکشوت انجام شد، گفت: الزامات بین المللی دامپزشکی، اولین مانع برای صادرات گوشت موریتانی به بازارهای بین المللی است. وی برگزاری این نشست را در راستای وعده‌های رئیس جمهور غزوانی در برنامه انتخاباتی اخیر خود دانست و هدف آن را توسعه صادرات گوشت و دام مازاد به بازارهای جهانی، ایجاد ارزش افزوده و حمایت از تراز تجاری کشور اعلام کرد. وی محصولات کشور را مطابق با الزامات دامپزشکی بین المللی دانست. رئیس هیأت مدیره شرکت الرحمه نیز در این همایش گفت: علیرغم اهمیت زیاد سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و توسعه، شاهد بی میلی سرمایه گذاران کشورهای عربی هستیم. جهان عرب سالانه حدود 75 میلیارد دلار برای تأمین نیازهای غذایی خود هزینه می‌کند، این در حالی است که برخی از کشورهای عربی می‌توانند بسیاری از نیازهای خود را از موریتانی تأمین کنند.

واردات مواد غذایی موریتانی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴

واردات سبزیجات در سه ماهه دوم سال جاری، بالغ بر ۵.۷ میلیارد اوقیه قدیم بوده است. آمارهای رسمی نشان داد که در سه ماهه دوم سال 2024 میلادی، واردات برخی از اقلام غذایی به شرح ذیل بوده است: گوشت مرغ ۴.۱ میلیارد اوقیه، شیر ۲ میلیارد اوقیه و خرما ۵۲۰ میلیون اوقیه. همچنین واردات رب های غذایی ۸۸۰ میلیون اوقیه و واردات گوشت و ماهی ۲۷۰ میلیون اوقیه گزارش شده است.

اعلام اولین گروه از مشمولان بهره برداری از طرح های کشت برنج

وزارت توانمندسازی و اشتغال جوانان موریتانی نتایج گزینش اولیه داوطلبان بهره مندی از قرارداد بهره برداری از 92 طرح کشت برنج را اعلام کرد. گفتنی است این اقدام در راستای اجرای فاز اول طرح ایجاد 200 فرصت شغلی در حوزه کشاورزی که اخیراً دولت اعلام کرده بود، صورت پذیرفته است.

مذاکرات الجزایر و موریتانی برای کاهش هزینه‌های ورود ماهیگیران الجزایری به آب های سرزمینی موریتانی

احمد بدانی، وزیر شیلات الجزایر، از مذاکرات بین الجزایر و موریتانی به منظور کاهش هزینه‌های دسترسی ماهیگیران الجزایری به آب های سرزمینی موریتانی خبر داد. بدانی در مصاحبه با رادیو الجزایر گفت: باتوجه به بالابودن عوارض ورود صیادان الجزایری به آبهای سرزمینی موریتانی جهت ماهیگیری، طرفین، مذاکراتی را جهت کاهش عوارض صید آغاز کرده اند. گفتنی است توافقنامه‌های دوجانبه برای اعطای سهمیه ماهیگیری دریایی به الجزایر در آب‌های سرزمینی موریتانی قبلاً بین طرفین امضا شده است. وزیر الجزایری افزود که بسیاری از تجار الجزایری تمایل خود را برای ماهیگیری در آبهای سرزمینی موریتانی، به محض دستیابی به توافق، برای انتقال محصولات خود و عرضه آنها در بازار الجزایر ابراز کرده اند. وی افزود: مذاکرات با طرف موریتانی به خوبی پیش می رود و امیدوارم در روزهای آینده راه حلی برای این موضوع حاصل شود.

بازدید هیأتی از بانک توسعه آفریقا از موریتانی

آقای محمد عبدالله لولی، وزیر توانمندسازی جوانان، اشتغال، ورزش و خدمات مدنی با تیم اعزامی از گروه بانک توسعه آفریقا که با هدف بررسی پیشرفت فعالیت های "پروژه اشتغال پذیری جوانان آسیب پذیر و پوشش اجتماعی-اقتصادی" وارد نواکشوت شده بودند، دیدار کرد. طرفین همچنین با بررسی تمام پرونده‌های در دست بررسی فعلی،  به ارزیابی دستاوردهای حاصله از زمان شروع پروژه تاکنون پرداختند. تیم اعزامی دیدارهای جداگانه ای با فعالان بخش سرمایه انسانی و همچنین با تعدادی از کارآفرینان بخش اجتماعی جهت شناسایی و مذاکره درخصوص فرصتها و امکانات همکاری برگزار کرد.

گفتگوی هیأت موریتانیایی با رئیس بانک توسعه اسلامی در واشنگتن

هیأت موریتانیایی متشکل از سید احمد ولد ابوه، وزیر اقتصاد و دارایی و محمد الامین ولد الذهبی، رئیس بانک مرکزی موریتانی در روز یکشنبه 06/08/1403 در واشنگتن با محمد بن سلمان الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی‌ گفتگو کردند. برطبق بیانیه صادره ازسوی وزارت اقتصاد، در این گفتگوها، روابط متمایز دوجانبه بین موریتانی و این گروه مالی مهم و راه‌های توسعه و تقویت آنها در پرتو "طرح چارچوب مشارکت راهبردی" مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بنا به اعلام این وزارتخانه، طرح مزبور در سفر اکتبر سال گذشته رئیس گروه بانک اسلامی‌ به موریتانی امضا شده است.

سازمان خیریه قطر، توزیع بیش از 5000 سبد غذایی در موریتانی را آغاز کرد

دفتر سازمان خیریه قطر در موریتانی روز دوشنبه مورخ 1403/08/07، تعداد 5000 سبد غذایی سه ماهه دوم این خیریه را بین بیش از 5000 نفر نیازمند توزیع کرد. مهندس عمر عبدالعزیز، مدیر دفتر مزبور، ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان و ذینفعان گفت: تلاش های سازمان خیریه قطر در راستای حمایت از تلاش های دولت در اجرای پروژه‌های عمرانی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر و نیازمند و تلاش برای بهبود شرایط زندگی آنها می‌باشد. گفتنی است با توجه به نیاز خانوارهای موریتانیایی، اقلام موجود در این سبدها شامل 25 کیلوگرم برنج، ده کیلوگرم روغن، ده کیلوگرم شکر، سه کیلوگرم چای، یک کیسه شیر تازه، یک کیلو شیر خشک، یک کیلو عدس، دو کیلو لوبیا و یک کیلو خرما می‌باشد. گفتنی است این مراسم با حضور کاردار قطر در موریتانی، نماینده وزارت کار و امور اجتماعی، دو تن از شهرداران مناطق نواکشوت و جمعی از خانواده‌های تحت پوشش های حمایتی برگزار شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما