معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۱

پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر امارات در سایر کشورها

بخش اعظم پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام شده از نظر تعداد، با تأمین مالی صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) در کشورهای جزیره ای اقیانوس آرام اجرا شده اند که شامل 11 پروژه انرژی تجدیدپذیر به ارزش 50 میلیون دلار است.

صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) طی گزارشی فهرستی از پروژه‌های حوزه انرژی‌های تجدید پذیر امارات متحده عربی در سایر کشورها را منتشر کرد. بر اساس این گزارش پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر امارات متحده عربی در جزایر اقیانوس آرام نمونه ای مبتکرانه از همکاری بین المللی برای ارتقای پایداری و اقدامات اقلیمی است و به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند تا به امنیت انرژی دست یابند، انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند و از آینده این مناطق در برابر تغییرات اقلیمی محافظت می‌کند.

صندوق مشارکت امارات متحده عربی و اقیانوس آرام که توسط صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) تأمین مالی می‌شود، به کشورهای مختلف به ویژه جزایر اقیانوس آرام کمک کرده است تا برای دستیابی به اهداف خود در زمینه توسعه پایدار و رشد اجتماعی، پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر را جهت مقابله با چالش های افزایش هزینه‌های سوخت، وابستگی به واردات و تامین نیازهای اولیه برق، راه اندازی کنند. بر این اساس تامین مالی پروژه‌های مذکور شامل 11 پروژه انرژی تجدیدپذیر به ارزش 50 میلیون دلار بوده است.

 این پروژه‌ها به تولید 6.4 مگاوات (مگاوات) انرژی پاک کمک کرده اند که تامین کننده بخش بزرگی از نیازهای انرژی ساکنان این کشورها می‌باشد. بر اساس گزارش مذکور پروژه‌های اجرا شده در جزایر اقیانوس آرام به اهداف استراتژیک منعکس شده در بودجه ملی آن کشورها برای حفظ محیطی پاک و عاری از انتشار کربن دست یافته اند. در مجموع این پروژه‌ها صرفه جویی 3.7 میلیون دلاری در استفاده از سوخت دیزلی و کاهش سالانه 8447 تنی انتشار دی اکسید کربن (CO2) را در پی داشته اند. مهمترین پروژه‌های اجرا شده در این حوزه به شرح زیر هستند؛

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی تونگا[1]

صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) ساخت نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی (PV) 512 کیلوواتی در تونگا را با مبلغ 5 میلیون دلار تامین مالی کرد. این نیروگاه که اولین پروژه انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ در کشور تونگا است، حدود 67 درصد اوج تقاضا و 70 درصد تقاضای سالانه برق در تونگا را برآورده می‌کند. این نیروگاه برق کافی برای حدود 850 خانوار را تامین می‌کند و به کاهش سوزاندن 286000 لیتر سوخت دیزل و انتشار 724 تن دی اکسید کربن در سال کمک می‌کند.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی تووالو[2]

یک نیروگاه PV خورشیدی با بودجه 5.8 میلیون دلاری است که به حمایت از تولید انرژی پاک در تووالو کمک می‌کند. این پروژه شامل فناوری‌های نظارتی پیشرفته برای اطمینان از پایداری شبکه برق است و نیروگاه خورشیدی را قادر می‌سازد سالانه 350 کیلووات برق تولید کند. این برای تامین برق بیش از 800 خانه کافی است و به کاهش سوزاندن 249000 لیتر سوخت دیزل به ارزش 298000 دلار در سال و انتشار حدود 631 تن دی اکسید کربن مضر در سال کمک می‌کند.

نیروگاه‌های فتوولتائیک خورشیدی فیجی[3]

یک پروژه 4.3 میلیون دلاری است که با بودجه ADFD در حال راه اندازی می‌باشد.این پروژه شامل سه نیروگاه خورشیدی ریزشبکه ای در جزایر Kadavu، Lakeba و Rotuma می‌باشد که حدود 90 درصد تقاضای پیک و 40 درصد تقاضای برق روزانه در هر جزیره را تامین خواهد کرد. این نیروگاه‌ها در مجموع سالانه 525 کیلووات برق تولید می‌کنند که باعث افزایش دسترسی به برق از 12 ساعت به 18 ساعت در روز می‌شود. این نیروگاه‌ها همچنین به کاهش سوزاندن 259000 لیتر سوخت دیزل در سال و انتشار 722 تن دی اکسید کربن در سال کمک خواهند کرد.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی کیریباتی[4]

یک نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی با بودجه 4.3 میلیون دلاری ADFD، که 600 کیلووات انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کند. این پروژه شامل فناوری‌های نظارتی پیشرفته برای اطمینان از پایداری شبکه برق است. این نیروگاه برق بیش از 860 خانه را تامین می‌کند و به کاهش سوزاندن بیش از 284000 لیتر سوخت دیزل در سال و انتشار 708 تن دی اکسید کربن در سال کمک می‌کند.

نیروگاه‌های فتوولتائیک خورشیدی وانواتو[5]

یک پروژه 4.4 میلیون دلاری متشکل از سه نیروگاه PV خورشیدی در جزیره پورت ویلا، که نیاز سالانه بیش از 1500 خانه را برای برق تامین می‌کند. این نیروگاه‌ها سالانه 767 کیلووات برق تولید خواهند کرد که به صرفه جویی 452000 لیتری دیزل و کاهش انتشار سالانه CO2 به میزان 1020 تن کمک می‌کند.

مزرعه بادی ساموآ[6]

نیروگاه بادی در ساموآ که 5.4 میلیون دلار هزینه دارد، اولین پروژه انرژی پاک در مقیاس بزرگ با ظرفیت تولید 550 کیلووات است. طراحی سفارشی شامل توربین‌های مقاوم در برابر طوفان - ضروری در منطقه‌ای که طوفان‌های استوایی یک پدیده معمول آب و هوایی هستند - و به طور بهینه از شرایط باد مطلوب استفاده می‌کند. مزرعه بادی با تامین نیازهای انرژی 75 درصد جمعیت این کشور، سالانه 183000 لیتر گازوئیل صرفه جویی می‌کند و سالانه بیش از 506 تن انتشار کربن را کاهش می دهد.

نیروگاه خورشیدی جزایر مارشال[7]

ADFD یک نیروگاه خورشیدی 4 میلیون دلاری در جزایر مارشال را تامین مالی کرده است. علاوه بر تولید برق، نیروگاه خورشیدی 600 کیلوواتی که بر روی یک مخزن در نزدیکی شهر ماجورو پایتخت این کشور ساخته شده است، ظرفیت ذخیره آب دریاچه مصنوعی این شهر را بیش از 20 درصد افزایش می دهد. این پروژه سالانه 236000 لیتر گازوئیل صرفه جویی می‌کند و انتشار سالانه CO2 را تا 652 تن کاهش می دهد.

تصفیه خانه خورشیدی پالائو[8]

یک پروژه 5 میلیون دلاری که شامل سه تصفیه خانه نوآورانه آب با انرژی خورشیدی در پالائو می‌باشد. این پروژه برای صرفه جویی در مقادیر زیادی سوخت، به ارزش سالانه تا 215000 دلار طراحی شده است. این پروژه روزانه تا 50 متر مکعب آب آشامیدنی را تامین می‌کند. نصب این نیروگاه به جلوگیری از انتشار سالانه 596 تن دی اکسید کربن مضر کمک می‌کند.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی در جزایر سلیمان[9]

نیروگاه خورشیدی 4 میلیون دلاری در جزایر سلیمان دارای ظرفیت 1000 کیلووات است و به کاهش اتکای این کشور به سوخت دیزلی کمک خواهد کرد. این نیروگاه به اندازه ای برق تولید می‌کند تا حدود 10 درصد از تقاضای جزیره را در ساعات اوج مصرف برآورده کند. این پروژه همچنین میزان انتشار دی اکسید کربن را سالانه بیش از 1254 تن کاهش می دهد.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی در میکرونزی[10]

یک پروژه 3.9 میلیون دلاری که شامل یک نیروگاه خورشیدی 600 کیلوواتی در شهر پونپی است. این پروژه به کاهش 10 درصدی وابستگی جزیره به سوخت دیزل کمک می‌کند. این پروژه به طور مستقیم باعث صرفه جویی 317000 لیتری سوخت دیزل و کاهش انتشار دی اکسید کربن سالانه 876 تن می‌شود. این پروژه همچنین به ایجاد ظرفیت و مهارت در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با مشارکت کارکنان محلی در ساخت و بهره برداری از نیروگاه کمک خواهد کرد.

نیروگاه خورشیدی روی زمین در نائورو[11]

این پروژه ابتکاری با بودجه ADFD، یک محل دفن زباله را به یک نیروگاه خورشیدی 500 کیلوواتی تبدیل کرده است‌که زباله‌ها را بازیافت می‌کند و با استفاده از آخرین فناوری‌های فتوولتائیک انرژی پاک تولید می‌کند. از مزایای آن می‌توان به صرفه‌جویی 274000 تنی دیزل در سال و کاهش انتشار سالانه دی‌اکسیدکربن به میزان 758 تن اشاره کرد.

ملاحظات؛

- این پروژه‌ها در راستای افزایش سرمایه گذاری امارات متحده عربی در بخش انرژی پاک، همکاری با کشورهای توسعه یافته در این حوزه و گسترش سهم جهانی این کشور در زمینه کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی و کاهش تلفات و خسارات ناشی از این پدیده به بهره برداری رسیده اند.

- پیش از این شرکت انرژی آینده ابوظبی(مصدر) راه اندازی بزرگترین تاسیسات خورشیدی شناور جنوب شرقی آسیا یعنی نیروگاه PV خورشیدی شناور 145 مگاواتی سیراتای اندونزی را شروع کرده بود. مصدر همچنین در سال 2021 دفتر منطقه جنوب شرقی آسیای خود را در جاکارتای اندونزی افتتاح کرد. این شرکت همچنین در بیش از 40 کشور جهان با ظرفیت کل تولید برق ترکیبی بیش از 20 گیگاوات فعال است.

- امارات متحده عربی در پروژه‌های جهانی با ارزش مجموعاً بیش از 30 میلیارد دلار، با هدف رسیدن به 100 گیگاوات برق و 1 میلیون تن هیدروژن سبز تا سال 2030 سرمایه گذاری کرده یا متعهد به سرمایه گذاری شده است.

منابع؛

https://tdra.gov.ae

https://focus.hidubai.com

پاورقی‌ها:

[1] Tonga Solar Photovoltaic Power Plant

[2] Tuvalu Solar Photovoltaic Power Plant

[3] Fiji Solar Photovoltaic Power Plants

[4] Kiribati Solar Photovoltaic Power Plant

[5] Vanuatu Solar Photovoltaic Power Plants

[6] Samoa Wind Farm

[7] Marshall Islands Solar Power Plant

[8] Palau Solar Water Treatment Plant

[9] Solar Photovoltaic Power Plant in Solomon Islands

[10] Solar Photovoltaic Power Plant in Micronesia

[11] Ground Mounted Solar Plant in Nauru

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما