معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

چالش های گذار انرژی در خاورمیانه

گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا همچنان با چالش‌های اساسی مواجه است. سهم اندک انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب انرژی، ضعف زیرساخت‌های شبکه برق و موانع مالی از جمله عوامل کندی این روند هستند. در حالی‌که کاهش هزینه فناوری خورشیدی و توسعه هیدروژن سبز فرصت‌هایی را فراهم کرده، تأمین سرمایه اولیه بالا، نیازمند اصلاحات نهادی و همکاری منطقه‌ای برای بهره‌وری بهتر از منابع است. ر

خودروهای برقی در خلیج فارس

با توجه به اینکه کشورهای خلیج فارس استراتژی‌های ملی خود را برای گذار دیجیتال و سبز تدوین می‌کنند، خودروهای برقی در حال ورود به بازارهای خودرویی این منطقه هستند که به طور سنتی بر پایه سوخت‌های فسیلی بوده‌اند. پیش‌بینی می‌شود که فروش خودروهای برقی در شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در سال 2025 به بیش از 30 هزار دستگاه برسد و تا سال 2029 از مرز 36 هزار دستگاه نیز بگذرد.

توافقات شرکت هواپیمایی امارات در خلال نمایشگاه بازار سفر عربی

شرکت هواپیمایی امارات در جریان نمایشگاه بازار سفر عربیArabian Travel Market در دبی ( 28 آوریل تا اول می 2025) با هیات‌های گردشگری شارجه، فیلیپین، مالدیو، ویزیت بریتین، تایلند، سازمان ملی گردشگری ژاپن (JNTO)، اوگاندا و مجارستان مذاکره و یادداشت تفاهم همکاری امضا کرد. این توافق‌نامه‌ها نشان‌دهنده تعهد این شرکت هواپیمایی به جذب مسافران بیشتر در شبکه گسترده خود با بیش از 140 مقصد برای تجربه مناظر، فرهنگ و جاذبه‌های متمایز هر منطقه و همچنین تقویت گردشگری در امارات متحده عربی از طریق همکاری‌های استراتژیک است. گزارش زیر نگاهی اجمالی دارد به این توافقات.

شراکت بخش های عمومی و خصوصی ؛پیشران توسعه زیرساخت ها در کشورهای خلیج فارس

مؤسسه کشورهای عرب خلیج فارس (AGSIW) در گزارشی نقش شراکت‌های عمومی و خصوصی در توسعه زیرساخت های کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را مورد بررسی قرار داد. گزیده مطالب مطروحه به شرح زیر ارائه می گردد.

وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در کشورهای خلیج فارس

رشد چشمگیری به‌ویژه در زمینه انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی باتری‌ها در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مشاهده می‌شود. پروژه‌های مهمی مانند نیروگاه‌های خورشیدی و سیستم‌های ذخیره‌سازی در امارات و عربستان سعودی در حال اجرا هستند. آنچه در پی می آید گزارش 24 مارس 2025 مؤسسه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در واشنگتن (AGSIW) است.

پیامدهای کاهش تقاضای نفت چین بر کشورهای خلیج فارس

واحد مطالعات چینِ مرکز سیاست امارات در گزارشی با عنوان پس از اوج: کاهش تقاضای نفت در چین و پیامدهای آن برای کشورهای خلیج فارس، به بررسی این موضوع پرداخته است. بر اساس این گزارش شاخص‌ها نشان می‌دهند که چین به‌تدریج در حال از دست دادن جایگاه خود به‌عنوان بزرگ‌ترین محرک تقاضای جهانی نفت است و این روند سریع‌تر از پیش‌بینی‌های قبلی پیش می‌رود.بخش هایی از گزارش به شرح زیر می باشد.

دلایل اعمال تعرفه کشورهای نوظهور بر محصولات چینی

واحد مطالعات چین در مرکز سیاست امارات(EPC) در تاریخ 6 دسامبر 2024 مقاله‌ای با عنوان: گسترش دامنه حمایت‌گرایی: چرا کشورهای نوظهور بر محصولات چینی تعرفه گمرکی اعمال می‌کنند؟ منتشر کرد . در بررسی اعمال تعرفه گمرکی بر محصولات چینی توسط برخی کشورهای جنوب عنوان شده است که این کشورها این اقدامات را با هدف تقویت استراتژی‌های صنعتی خود و گسترش همکاری با چین انجام می‌دهند.

درآمد هتلداری امارات در نیمه اول 2024

وزارت اقتصاد امارات اعلام کرد که بخش گردشگری این کشور همچنان به نتایج مثبتی دست می یابد بطوریکه سهم این بخش در رشد و پایداری اقتصاد ملی افزایش یافته است.

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی در هفته دوم مرداد ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر امارات در سایر کشورها

بخش اعظم پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام شده از نظر تعداد، با تأمین مالی صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) در کشورهای جزیره ای اقیانوس آرام اجرا شده اند که شامل 11 پروژه انرژی تجدیدپذیر به ارزش 50 میلیون دلار است.