معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۳۰- ۱۴:۱۲ - مشاهده: ۹۹

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته چهارم مهرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

- افزایش سرمایه گذاری‌های خارجی در کویت به بیش از 16 میلیارد دلار

حجم سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی در کویت تا پایان نیمه اول سال 2023 به بیش از 16 میلیارد دلار افزایش یافت. بر اساس داده‌های بانک مرکزی کویت برای اولین بار سرمایه گذاری مستقیم خارجی به 5 میلیارد دینار ( حدود 16.16 میلیارد دلار) رسیده است که نسبت به سال 2022 افزایش 8.7 درصدی داشته است. مجموع سرمایه گذاری خارجی مستقیم در کویت در پایان سال 2022 مبلغ 4.6 میلیارد دینار (حدود 14.87 میلیارد دلار بود)

ـ 31.5 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری میان چین و کویت

دکتر خالد المهدی دبیرکل شورای عالی برنامه ریزی و توسعه کویت، با اشاره به سفر اخیر شیخ مشعل الاحمد ولی عهد کشورش به چین و امضای توافقنامه‌های مشترک دوجانبه ، گفت روابط چین و کویت بیش از پیش متمایز می‌شود. وی طی سخنانی در همایش «ساخت مشترک با کیفیت عالی یک کمربند و یک جاده» میان چین و کویت که توسط سفارت چین در این کشور برگزار شد، اظهار داشت: کویت نخستین کشور در خاورمیانه است که به ابتکار رئیس جمهور چین «یک کمربند، یک جاده» در سال 2014 پاسخ مثبت داد و این ابتکار تاکنون رایزنی‌ها و توافقات بسیاری به دنبال داشته است. المهدی گفت: به طرف چینی اطمینان می دهند که توافقات امضا شده اخیر، وارد مرحله جدی برای اجرا شده اند و دو کشور در این چارچوب گام بر می دارند. وی با بیان اینکه تبادل فرهنگی جزء لاینفک ابتکار «یک کمربند ، یک جاده» است، گفت: براساس آن ارتباط متقابل میان دو کشور تقویت خواهد شد.

لیو شیانگ کاردار سفارت چین در کویت به نوبه خود تاکید کرد، چین اسناد همکاری در خصوص ابتکار «یک کمربند، یک جاده» را با بیش از 150 کشور و بیش از 30 سازمان بین المللی امضا کرده است. وی افزود : طی دهه گذشته، چین و کشورهای عربی به نتایج ثمربخشی دست یافته اند و حجم مبادلات تجاری میان آنها در سال 2022 از مرز 420 میلیارد دلار فراتر رفته است که معادل دو برابر 10 سال قبل می‌باشد و دو طرف بیش از 200 پروژه بزرگ در چارچوب ساخت «کمربند و جاده» اجرا کرده اند.

او اضافه کرد: احداث «یک کمربند و یک جاده» به طور همه جانبه ، توسعه روابط چین و کویت را از پیش برده و دو کشور یک شراکت استراتژیک ایجاد کرده اند به طوری که چین به مدت 7 سال متوالی بزرگ ترین شریک تجاری کویت بوده و تجارت دوجانبه آنها در سال 2022 رکورد31.48 میلیارد دلار ثبت کرده است.

کویت به هفتمین منبع بزرگ صادرات نفت خام به چین مبدل شده است و سازمان سرمایه گذاری این کشور نیز دومین دفتر سرمایه گذاری خارجی خود را در شهر شانگهای تاسیس کرد و چین به دومین منبع بزرگ سرمایه گذاری خارجی در کویت تبدل شده است.

2 میلیارد دلار حجم سرمایه گذاری کویت در ترکیه

طوبی سونمز سفیر ترکیه در کویت طی سخنانی در رویداد اقتصادی با عنوان «ترکیه شریک انعطاف پذیر در زمینه سرمایه گذاری» در سفارتخانه این کشور در کویت، ضمن تاکید بر تمایل دو کشور نسبت به تقویت روابط دوجانبه، حجم سرمایه گذاری کویت در کشورش را بالغ بر 2 میلیارد دلار اعلام کرد. وی افزود: سرمایه گذاری‌های کویت در کشورش عمدتاً در زمینه‌های مالی، املاک و مستغلات متمرکز بوده و معتقد است زمان تنوع بخشیدن به آن فرا رسیده است.

سفیر ترکیه با اشاره به اعلام رئیس جمهور کشورش مبنی بر آغاز «قرن ترکیه» و گشودن دروازه‌های خیزش این کشور به منظور تداوم رشد اقتصادی از طریق تنوع بخشی به سرمایه گذاری ، تولید ، صادرات و اشتغالزایی اظهار داشت : دیدگاه جدیدی را با هدف مدیریت اقتصاد کشورشان اتخاذ کرده اند که بر ثبات مالی و سیاست های پولی جدید متمرکز است.

وی تصریح کرد : هدف از چشم انداز توسعه کویت ، ایجاد یک قدرت سرمایه گذاری منطقه ای با اقتصاد پایدار و پیشرفته است و باور دارند که سرمایه گذاری‌های متقابل میان دو کشور می‌تواند به دستیابی به این چشم انداز از طریق اجرای پروژه‌های پایدار و ایجاد مشاغل جدید ، توسه زیرساخت ها و افزایش بهره وری کمک کند.

صالح السلمی رئیس اتحادیه شرکت های سرمایه گذاری کویت به نوبه خود ، بر روابط مستحکم دیپلماتیک میان دو کشور از سال 1961 و ادامه رشد روزافزون همکاری‌های اقتصادی و سرمایه گذاری دوجانبه تاکید کرد و گفت : در حال حاضر بیش از 447 شرکت کویتی در ترکیه فعالیت می‌کنند و ارزش کل سرمایه گذاری این شرکت ها در سال 2020 به حدود 2.5 میلیارد دلار رسید که اغلب در زمینه‌های مالی ، املاک و مستغلات و تجارت و صنعت متمرکز است.

وی خاطرنشان کرد : 50 شرکت ترکیه ای در بخش ساخت و ساز فعالیت دارند که به توسعه زیرساخت ها در کشور کمک می‌کنند و این شرکت ها تاکنون 50 پروژه به ارزش حدود 9 میلیارد دلار در کویت اجرا کرده اند. وی اضافه کرد : شهروندان کویتی در سال 2022 ، 1671 ملک در ترکیه خریداری و تعداد 480123 گردشگر کویتی نیز در سال مذکور از ترکیه دیدن کرده اند.

جایگاه چهاردهم کویت در جهان برای استفاده از خودروهای برقی

بر اساس نتایج شاخص «آمادگی جهانی برای انتقال به حمل و نقل برقی» که توسط شرکت مشاوره اداری آرتر دی لیتل منتشر شده، نروژ در رتبه نخست جهانی و چین به عنوان رقیب آن قرار دارند و کشورهایی مانند کویت گامهای زیادی را برای افزایش استفاده از خودروهای برقی برداشته اند.

بر اساس این گزارش، روند آمادگی خودروهای برقی در کویت متاثر از سه عامل حمایت دولتی، میانگین درآمد و تامین زیرساخت شارژ سریع است و افزایش سرانه فرد از تولید ناخالص ملی و مشوق های دولتی در کویت منجر به تقویت زیرساخت های مربوط به شارژ این خودروها می‌شود و این کشور را آماده پذیرش و استفاده از خودروهای برقی می نماید.

 بررسی افزایش کمک هزینه معیشتی در کویت

با گذشت 15 سال از اجرای پرداخت کمک هزینه معیشتی در کویت، دولت این کشور در حال بررسی برخی پیشنهادات نمایندگان مجلس برای افزایش مبلغ این کمک هزینه است.

بر اساس گزارش های رسمی‌تورم در کویت طی ماه اوت 2023 نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 3.82 درصدی داشته که ناشی از افزایش قیمت گروه‌های اصلی کالاهای اساسی است.

همچنین بر اساس آمار رسمی یارانه‌های دولتی در بودجه عمومی 34.7 درصد  معادل 1.532 میلیارد دینار رشد داشته و به 5.94 میلیارد دینار در سال جاری رسیده در حالی که این رقم در سال گذشته 4.41 میلیارد دینار بود. در حال حاضر، 523 هزار نفر از شهروندان کویتی از کمک هزینه معیشتی استفاده می‌کنند که سالانه هزینه ای بالغ بر 624 میلیون دینار برای دولت به همراه دارد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما