معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۷/۳۰- ۱۶:۱۶ - مشاهده: ۶۹

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در نیمه دوم مهر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

موافقت کمیته مرکزی مناقصات با پروژه ۸۱.۹ میلیون دلاری برای احداث خطوط انتقال برق در کویت

کمیته مرکزی مناقصات عمومی‌با درخواست وزارت آب و برق و انرژی‌های تجدیدپذیر کویت برای امضای قرارداد مستقیم با سازمان اتصال شبکه برق شورای همکاری جهت اجرای پروژه احداث دو خط هوایی برق از ایستگاه جدید الوفره به ایستگاه‌های صباح الاحمد (Z3) و (Z4) به ارزش9. 81 میلیون دلار موافقت کرده است. منابع مطلع در وزارتخانه اعلام کردند که هدف از این پروژه انتقال جریان برق از ایستگاه الوفره است که انتظار می‌رود تا دسامبر آینده به اتمام برسد. این ایستگاه شبکه برق کویت را به شبکه برق عربستان متصل می‌کند و از آنجا نیز اتصال به شبکه برق عراق برقرار خواهد شد. این منابع همچنین اشاره کردند که راه‌اندازی ایستگاه الوفره ظرفیت برق شبکه اتصال خلیج را از ۱۰۰۰ مگاوات به ۲۵۰۰ مگاوات افزایش می‌دهد که این موضوع به شبکه برق کویت کمک می‌کند تا بخشی از کمبود احتمالی برق در فصل تابستان آینده را جبران کند. در خبری دیگر، کمیته مرکزی مناقصات عمومی‌پیشنهادات مناقصه تأمین و راه‌اندازی سیستم‌های فتوولتائیک (سلول‌های خورشیدی) بر روی سایبان‌های پارکینگ‌ها در کارگاه‌های اصلی و بخش خدمات اضطراری وزارت در منطقه صبحان را بررسی کرد. به گفته منابع آگاه، کمیته تصمیم به پذیرش ۱۱ پیشنهاد از متقاضیان و حذف یک پیشنهاد بر اساس ماده ۴۵ قانون مناقصات عمومی‌گرفت. این منابع اضافه کردند که کمیته در نشست ۷ اکتبر جاری پیشنهادات را بازگشایی کرده و این پیشنهادات به وزارت برق ارجاع داده خواهد شد تا بررسی فنی و مالی صورت گرفته و تصمیم‌گیری نهایی بر اساس بهترین پیشنهاد انجام شود. بالاترین پیشنهاد با هزینه 727. 4 میلیون دینار و پایین‌ترین پیشنهاد با هزینه 229. 2 میلیون دینار ارائه شده است. این مناقصه بخشی از پروژه‌های وزارت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و قرار است با این سیستم‌ها حدود ۷۰۰۰ کیلووات برق برای تأمین انرژی ساختمان‌ها و تأسیسات وزارتخانه تولید شود تا به جای انرژی تولید شده از سوخت‌های فسیلی، از انرژی خورشیدی استفاده شود.

منبع: الانباء

مؤسسه نفت کویت قرارداد ۳ میلیون دیناری برای خدمات مشاوره‌ای به دستگاه برنامه‌ریزی را اعطا کرد

مؤسسه نفت کویت از اعطای قرارداد مربوط به توافق‌نامه چارچوبی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای به دستگاه برنامه‌ریزی این مؤسسه به مشاوران بین‌المللی به ارزش ۳ میلیون دینار خبر داد.بر اساس جزئیات اعلام‌شده، قرارداد توافق‌نامه چارچوبی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای به دستگاه برنامه‌ریزی مؤسسه نفت کویت با سقف ۳ میلیون دینار به شرکت‌های «استراتژی اند ام ای» و «گروه مشاوره بوستون» اعطا شده است.این قرارداد به صورت مساوی بین این دو شرکت مشاوره‌ای تقسیم می‌شود و هر یک از آن‌ها سقف  5. 1میلیون دینار دریافت خواهند کرد. مدت این قرارداد ۳۶ ماه است و دو شرکت پس از کسب نمره موفقیت در ارزیابی‌های فنی و کسب بالاترین امتیاز در رتبه‌بندی بر اساس سیستم امتیازدهی، موفق به دریافت این قرارداد شده‌اند.

منبع: الانباء

پروژه توسعه استراتژی میان‌مدت دوم سازمان تشویق سرمایه‌گذاری مستقیم کویت با هزینه ۲۴۸ هزار دینار اعطا شد

کمیته مرکزی مناقصات عمومی‌پروژه توسعه استراتژی میان‌مدت دوم سازمان تشویق سرمایه‌گذاری مستقیم را با هزینه ۲۴۸ هزار دینار به «گروه سه‌گانه مشاوره» که تنها پیشنهاددهنده مناقصه بود، اعطا کرد. این تصمیم امروز، یکشنبه، در روزنامه «کویت امروز» اعلام شد. از مهم‌ترین اهداف این پروژه برای سازمان، تقویت نقش آن در جذب سرمایه‌گذاری‌های مستقیم با ارزش افزوده بالا، انجام یک مطالعه جامع برای ارزیابی وضعیت و محیط کلی سرمایه‌گذاری در کشور، و بررسی تأثیر تغییرات جهانی، چالش‌های اقلیمی و شرایط ژئوپلیتیک بر فضای سرمایه‌گذاری کشور است. همچنین، این پروژه شامل ایجاد مکانیزمی‌برای ارزیابی و پیگیری فرآیند اجرای استراتژی و تعیین شاخص‌های عملکردی برای دستیابی به اهداف استراتژیک سازمان می‌شود.

منبع: الانباء

تمایل شرکت‌های اماراتی به توسعه سرمایه‌گذاری در بازارهای کویت

دکتر مطر النیادی، سفیر امارات در کویت، بازار کویت را بازاری امیدوارکننده است و مورد توجه شرکت‌های اماراتی دانست. وی اشاره کرد دو شرکت اماراتی«سَفین» و «تصنیف» وابسته به گروه بنادر ابوظبی امسال دفاتر خود را در کویت افتتاح کرده‌اند. وی در مصاحبه با خبرنگاران افزود که شرکت‌های اماراتی علاقه‌مند به شرکت در مناقصات کویت به ویژه مناقصاتی که به اجرای پروژه‌های زیرساختی مرتبط هستند، می‌باشند. سفیر امارات در حاشیه نشست نمایندگان شرکت‌های اماراتی فعال در کویت اظهار داشت سفارت همواره برگزاری این نشست را به‌طور منظم مدنظر دارد و پیش‌تر نیز در ماه آوریل، نشستی و نمایشگاهی برای شرکت‌های اماراتی تحت حمایت نخست‌وزیر کویت با عنوان «بررسی فرصت‌ها در بازار کویت» برگزار کرده بود که با حضور ۲۱ شرکت اماراتی همراه بود. وی همچنین از نقش مؤسسات دولتی کویت همچون هیئت تشویق سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش دولتی و خصوصی، وزارت تجارت و صنعت، و دیگر نهادهای دولتی در تسهیل روندهای اداری برای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران اماراتی قدردانی کرد. النیادی توضیح داد که شرکت‌های اماراتی در زمینه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند که از مهم‌ترین آن‌ها امنیت غذایی، هوش مصنوعی، زیرساخت‌ها، خدمات لوژستیکی، نگهداری هواپیما و ساخت کشتی است. این موضوع نشان از توجه ویژه این شرکت‌ها به بازار نویدبخش کویت دارد و بستری را فراهم می‌کند تا بخش خصوصی و دولتی کویت از محصولات و خدمات شرکت‌های اماراتی مطلع شوند و فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری بررسی شود.وی تأکید کرد بخش خصوصی دو کشور در ارتباط مستمر هستند و این ارتباط تأثیر مثبتی بر میزان تبادلات تجاری بین دو کشور که به‌صورت سالانه با رشد چشمگیری همراه است، بر جای می‌گذارد. وی افزود به سطح تبادلات تجاری بین امارات و کویت افتخار می‌کنم و فرصت‌های زیادی برای افزایش حجم تجارت در سال‌های آینده وجود دارد. النیادی با اشاره به داده‌های اولیه اظهار کرد حجم تبادلات تجاری بین دو کشور در نیمه نخست امسال به حدود6. 23 میلیارد درهم رسیده است که معادل حدود9. 1میلیارد دینار است. او ابراز امیدواری کرد که ارزش تبادلات تجاری در آینده افزایش یابد. النیادی همچنین به محیط سرمایه‌گذاری تشویقی در امارات و کویت برای جذب سرمایه‌گذاران از دو کشور اشاره کرد و به توافق‌نامه جلوگیری از مالیات مضاعف که اوایل امسال بین امارات و کویت امضا شد، پرداخت. وی بیان داشت که این توافق‌نامه به تقویت سرمایه‌گذاری‌های متقابل کمک کرده و زمینه همکاری بیشتر بین شرکت‌های دو کشور را فراهم خواهد کرد. سفیر اماراتی به توافق‌نامه‌های جامع اقتصادی که اخیراً امارات با تعدادی از کشورهای جهان از جمله اردن، صربستان، ترکیه، هند، اندونزی، استرالیا و کاستاریکا امضا کرده، اشاره نمود و افزود هدف این توافق‌ها، تسهیل دسترسی به بازارهای جهانی، کاهش یا حذف تعرفه‌های گمرکی، تسهیل روندهای گمرکی، و تقویت رقابت بر اساس تجارت عادلانه و ایجاد قواعد شفاف و مشخص است.

منبع: الرای

51 میلیارد دلار برای نوسازی زیرساخت‌ها در کویت

گزارش شرکت "کامکو اینوست" نشان می‌دهد که ارزش کل قراردادهای امضا شده در کویت در سه‌ماهه سوم سال 2024 از مرز دو میلیارد دلار گذشت، هرچند نسبت به مدت مشابه سال گذشته  9. 10 درصد کاهش یافته و به 1. 2میلیارد دلار رسید، در مقایسه با 3. 2میلیارد دلار در سه‌ماهه سوم سال 2023. این رقم، سومین بالاترین سطح در 16 دوره متوالی است. با این حال، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد بازار پروژه‌های کویت در آینده رشد خواهد کرد. اخیراً گزارش شده دولت کویت با 35 پروژه به ارزش 51 میلیارد دلار برای نوسازی زیرساخت‌ها و سایر تأسیسات موافقت کرده است. انتظار می‌رود پروژه‌هایی به ارزش 25 میلیارد دلار تا سال 2030 به پایان برسد. برخی از پروژه‌های اصلی که تصویب شده‌اند شامل توسعه 800. 9واحد مسکونی با ارزش 3. 3 میلیارد دلار، ابتکار ایجاد و توسعه جاده‌ها با ارزش4. 1 میلیارد دلار و ساخت خط راه‌آهنی به طول 111 کیلومتر است. همچنین، پروژه توسعه بندر بزرگ مبارک به ارزش 2. 3 میلیارد دلار یکی از پروژه‌های مهم در بین 35 پروژه‌ای است که تصویب شده است. از نظر عملکرد بخش‌ها، ارزش قراردادهای امضا شده در بخش انرژی کویت در سه‌ماهه سوم سال 2024 تقریباً 14 برابر افزایش یافته و به4. 1 میلیارد دلار رسید، در حالی که در مدت مشابه سال 2023، این رقم 98 میلیون دلار بود. از جمله قراردادهای برجسته این بخش می‌توان به قرارداد 126 میلیون دلاری شرکت نفت کویت برای توسعه شبکه توزیع انرژی پمپ‌های زیرآبی الکتریکی (ESP) در مناطق 1 و 2 اشاره کرد. همچنین، ارزش قراردادهای امضا شده در بخش نفت با رشد 265 درصدی نسبت به سال گذشته به 168 میلیون دلار رسید، در حالی که در مدت مشابه سال 2023، این رقم 46 میلیون دلار بود. در مقابل، ارزش کل قراردادهای امضا شده در بخش حمل و نقل با کاهش 77 درصدی نسبت به سال گذشته به 440 میلیون دلار در این دوره رسید، در مقایسه با 9. 1 میلیارد دلار در سه‌ماهه سوم سال 2023. از جمله قراردادهای مهم امضا شده در این دوره، می‌توان به پروژه‌ای به ارزش 294 میلیون دلار اشاره کرد که برای توسعه پروژه شهر جنوب صباح الاحمد است. این پروژه شامل ایجاد و توسعه راه‌ها، سیستم آبیاری، فاضلاب، روشنایی جاده‌ها، کابل‌های برقی، ساخت مخازن آبیاری و شبکه‌های تلفن برای بیش از 500. 6 واحد مسکونی است. علاوه بر این، قراردادی به ارزش 140 میلیون دلار برای کارهای مهندسی، تأمین و ساخت خطوط جریان و حفاری چاه‌های اکتشافی در شمال کویت امضا شد.از نظر عملکرد بخش‌ها، سه‌ماهه سوم سال 2024 رشد قابل توجهی در ارزش پروژه‌های امضا شده در دو بخش انرژی و نفت را نشان می‌دهد.

منبع: الانباء

15.8 میلیارد دینار سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در خارج

بر اساس داده‌های بانک مرکزی کویت، ارزش خالص سرمایه‌گذاری بین‌المللی کویت تا پایان سه‌ماهه اول سال 2024 به رشد قابل‌توجهی دست یافت و با افزایش5. 6درصدی با مبلغ 12. 2 میلیارد دینار، به89. 34 میلیارد دینار رسید. این در حالی است که این میزان در دوره مشابه سال 2023 برابر با77. 32 میلیارد دینار بود. با این حال، در مقایسه با سه‌ماهه چهارم سال 2023 که92. 34 میلیارد دینار بود، اندکی کاهش به میزان 08. 0درصد داشت. در زمینه موجودی‌ها، که شامل موجودی‌های خارجی تمام بخش‌ها به غیر از دولت عمومی و همچنین اعتبار تجاری و وام‌های صندوق توسعه کویت برای دولت است، مشاهده می‌شود که موجودی‌ها با 4 درصد افزایش، به مبلغ 52. 2میلیارد دینار رسید و در پایان سه‌ماهه اول سال 2024 به 29. 65 میلیارد دینار بالغ شد. در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، این رقم برابر با 76. 62 میلیارد دینار بود. در بخش موجودی‌ها، سرمایه‌گذاری‌های خارجی، اوراق بهادار، مشتقات مالی و سایر سرمایه‌گذاری‌ها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس این داده‌ها، ارزش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی تا پایان سه‌ماهه اول سال 2024 به83. 15میلیارد دینار رسید که نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل، با افزایش 6 درصدی معادل 890 میلیون دینار مواجه بوده است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در طول سال 2023 و سه‌ماهه اول 2024 نیز روند افزایشی داشت. به طوری که از9. 14میلیارد دینار در سه‌ماهه اول 2023 به 83. 15 میلیارد دینار در پایان سه‌ماهه اول 2024 رسید.این سرمایه‌گذاری‌ها به طور عمده شامل 4. 15 میلیارد دینار درحقوق مالکیت است که از این میزان99. 7میلیارد دینار مربوط به بانک‌های داخلی و 44. 7میلیارد دینار به سایر بخش‌ها اختصاص دارد. در بخش مطالبات نیز، سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در کویت و اوراق بهادار مورد توجه قرار گرفته است. تا پایان سه‌ماهه اول 2024، ارزش کل مطالبات به39. 30 میلیارد دینار رسید که نسبت به سال گذشته3. 1درصد افزایش داشته است. ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در کویت در پایان سه‌ماهه اول 2024 به01. 5 میلیارد دینار رسید، که در مقایسه با سه‌ماهه چهارم 2023 اندکی کاهش 2 درصدی داشت، اما نسبت به سال قبل3. 3درصد رشد داشته است. همچنین، ارزش سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار به5. 3 میلیارد دینار رسید که در مقایسه با سال گذشته کاهش9. 8درصدی داشته است. این داده‌ها نشان می‌دهد که وضعیت سرمایه‌گذاری بین‌المللی کویت طی سال‌های 2023 و سه‌ماهه اول 2024 بهبود یافته است و توازن بین دارایی‌ها و مطالبات خارجی، قدرت اقتصادی این کشور را به خوبی منعکس می‌کند. بر اساس این گزارش، دارایی‌های ذخیره‌ای رسمی‌بانک مرکزی کویت تا پایان ژوئن 2024 به4. 14میلیارد دینار رسیده است. این دارایی‌ها شامل7. 31  میلیون دینار طلا 3. 1میلیارد دینار حقوق برداشت ویژه و8. 12 میلیارد دینار ارز خارجی و سپرده‌های خارج از کشور است. همچنین بدهی خارجی کویت تا پایان سال 2023 به 8. 19میلیارد دینار رسید که نسبت به سال قبل اندکی افزایش یافته است.

منبع: الانبا

2.1 میلیارد دلار حجم قراردادهای اعطا شده کویت در سه ماه

گزارشی از شرکت «کامکو اینوست» نشان داد که مجموع ارزش قراردادهای اعطا شده در کویت طی سه‌ماهه سوم سال 2024 از مرز 2 میلیارد دلار عبور کرده است، هرچند این میزان نسبت به سال گذشته  9. 10 درصد کاهش یافته و به 1. 2میلیارد دلار در مقایسه با 3. 2 میلیارد دلار در سه‌ماهه سوم سال 2023 رسیده است. این رقم به‌عنوان سومین بالاترین سطح در 16 دوره متوالی ثبت شده است. این گزارش پیش‌بینی کرده است بازار پروژه‌های کویت در آینده رونق خواهد گرفت، به ویژه با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر این که دولت کویت با 35 پروژه به ارزش 51 میلیارد دلار برای نوسازی زیرساخت‌ها و سایر تأسیسات خود موافقت کرده است. انتظار می‌رود که پروژه‌هایی به ارزش 25 میلیارد دلار تا سال 2030 به پایان برسد.کامکو اینوست به برخی از پروژه‌های کلیدی اشاره کرده که شامل توسعه 9800 واحد مسکونی به ارزش3. 3 میلیارد دلار، طرح 4. 1میلیارد دلاری برای توسعه جاده‌ها و ساخت خط راه‌آهنی به طول 111 کیلومتر است که شبکه راه‌آهن شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس را به هم متصل می‌کند. علاوه بر این، پروژه توسعه بندر مبارک کبیر به ارزش 2. 3میلیارد دلار نیز یکی از پروژه‌های مهم این فهرست بوده است. در حوزه بخش انرژی، ارزش قراردادهای اعطا شده در کویت طی سه‌ماهه سوم سال 2024 با افزایشی چشمگیر به 4. 1میلیارد دلار رسید، که این میزان نسبت به 98 میلیون دلار در مدت مشابه سال 2023 حدود 14 برابر افزایش یافته است.در مقابل، ارزش قراردادهای اعطا شده در بخش حمل‌ونقل با کاهشی 77 درصدی نسبت به سال گذشته، به 440 میلیون دلار در این دوره رسید، در حالی که این رقم در سه‌ماهه سوم سال 2023 معادل9. 1 میلیارد دلار بود.از جمله پروژه‌های بزرگ اعطا شده در این دوره، می‌توان به پروژه چندبخشی توسعه شهر جنوب صباح الاحمد به ارزش 294 میلیون دلار اشاره کرد که شامل ساخت و توسعه جاده‌ها، سیستم‌های آبیاری، فاضلاب، روشنایی جاده‌ها و سایر زیرساخت‌های اساسی است.گزارش «کامکو» همچنین اشاره کرده است که در حالی که ارزش پروژه‌های اعطا شده در سایر کشورهای خلیج فارس در سه‌ماهه سوم سال 2024 کاهش یافته است، کویت توانسته است در این دوره رشد خوبی را تجربه کند.

منبع: الانباء

اتصال بنادر کویت به شبکه ریلی

دکتر نوره مشعان، وزیر راه و شهرسازی کویت، در "مجمع جهانی لجستیک ۲۰۲۴" که در ریاض با شعار «بازنگری نقشه لجستیک جهانی» برگزار شد، از طرح‌های کویت برای اتصال بنادر دریایی به شبکه ریلی خبر داد. وی این پروژه‌ها را گامی موثر در راستای پایداری و بهبود بهره‌وری خدمات لجستیکی و حمایت از پروژه‌های حمل‌ونقل زمینی عنوان کرد. به گفته وی، لجستیک پایدار یکی از اولویت‌های استراتژی ۲۰۳۵ کویت است و این کشور در حال اجرای پروژه‌های اتصال ریلی پایدار از جمله پروژه قطار شورای همکاری و قطار ارتباطی کویت و ریاض است. مشعان همچنین به طرح‌های داخلی کویت اشاره کرد که شامل توسعه خطوط حمل‌ونقل زمینی به بندر مبارک می‌شود. وی با تاکید بر اهمیت مدیریت هوشمند شبکه‌های حمل‌ونقل، هوش مصنوعی را راهی برای بهینه‌سازی مسیرهای حمل‌ونقل معرفی کرد.

منبع: الرای

۵۸.۷ میلیون تن حجم صادرات کالایی کویت در شش ماه

طبق آمار منتشر شده از سوی اداره مرکزی آمار کویت در نیمه نخست سال ۲۰۲۴، حجم صادرات کالاهای کویت به7. 58 میلیون تن با ارزش کل 98. 11 میلیارد دینار رسید، در حالی که واردات کالاها در همین دوره به حدود 8. 9میلیون تن با ارزشی معادل53. 5 میلیارد دینار بالغ شد. حجم صادرات کویت در نیمه اول ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ کاهش 95. 10 درصدی( 2. 7 میلیون تن) را تجربه کرده و از 9. 65 میلیون تن به 7. 58 میلیون تن رسیده است. در جزئیات این کاهش، صادرات از طریق دریا به‌عنوان مسیر اصلی، با افت به 22. 58 میلیون تن در مقایسه با 38. 65 میلیون تن در سال قبل همراه بوده است. صادرات زمینی نیز به7. 518 هزار تن کاهش یافته که در مدت مشابه6. 580 هزار تن گزارش شده بود. در حوزه صادرات هوایی، ۶ هزار تن کالا در نیمه اول ۲۰۲۴ صادر شده که نسبت به78. 6 هزار تن در سال ۲۰۲۳ کاهشی جزئی داشته است.از نظر ارزش صادرات، رقم کل به98. 11 میلیارد دینار رسیده که نسبت به7. 12 میلیارد دینار سال قبل، افتی75. 5 درصدی (معادل7. 731میلیون دینار) داشته است. این کاهش عمدتاً در ارزش صادرات از طریق دریا مشاهده می‌شود که به 57. 11 میلیارد دینار در نیمه اول ۲۰۲۴ کاهش یافته، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته34. 12 میلیارد دینار بوده است. ارزش صادرات زمینی با افزایش به45. 288 میلیون دینار رسیده، در حالی که در سال قبل این رقم 73. 253 میلیون دینار بوده است. صادرات هوایی نیز با افزایش به 9. 127 میلیون دینار رسیده که در سال گذشته78. 123 میلیون دینار گزارش شده بود. در حوزه واردات، حجم کل کالاهای وارداتی در نیمه اول ۲۰۲۴ به 8. 9 میلیون تن کاهش یافته که نسبت به 7. 18 میلیون تن در مدت مشابه ۲۰۲۳، افتی5. 47 درصدی (8. 8 میلیون تن) داشته است. این کاهش عمده در سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ بوده که به1. 2 میلیون تن رسید، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل46. 9میلیون تن بود. واردات از طریق دریا، که بیشترین حجم را به خود اختصاص داده، از ۱۷ میلیون تن به 18. 8میلیون تن کاهش یافته است. واردات زمینی نیز به 5. 1 میلیون تن رسیده که اندکی نسبت به 6. 1میلیون تن سال قبل کمتر است. واردات هوایی، در مقابل، افزایش یافته و از ۸۴ هزار تن به4. 103 هزار تن رسیده است.در ارزش واردات نیز کاهش محسوسی مشاهده می‌شود، به‌طوری که ارزش کل واردات در نیمه اول ۲۰۲۴ به53. 5 میلیارد دینار رسیده و نسبت به83. 5 میلیارد دینار مدت مشابه سال قبل،15. 5 درصد (8. 298 میلیون دینار) افت داشته است. این کاهش ارزش عمدتاً در واردات دریایی دیده می‌شود که از12. 3میلیارد دینار در سال ۲۰۲۳ به6. 2میلیارد دینار رسیده است. ارزش واردات زمینی نیز با کاهشی نسبت به2. 904میلیون دینار در سال گذشته، به65. 827 میلیون دینار کاهش یافته است. در مقابل، واردات هوایی با رشد به ۲ میلیارد دینار رسیده که نسبت به8. 1 میلیارد دینار سال گذشته افزایش نشان می‌دهد.

منبع: الانباء

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما