معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۶/۱۵- ۱۵:۵۰ - مشاهده: ۹۲

اخبار اقتصادی غرب افغانستان – هرات

اهم اخبار و تحولات اقتصادی غرب افغانستان در نیمه اول شهریور ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

برق وارداتی از ترکمنستان به هرات افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری وطن 24 (14شهریور)، میزان برق وارداتی کشور ترکمنستان به هرات از ۱۲۸ به ۲۵۰ مگاوات افزایش یافته است. این طرح در پی افتتاح ایستگاه برق تقویتی جدید ترکمنستان در هرات انجام شد.

 کمبود برق در هرات از گذشته‌های دور به عنوان یک چالش جدی برای شهروندان این استان به شمار می‌رود. در هفته‌های گذشته قطعی برق وارداتی ایران به هرات به دلیل کمبود برق در داخل ایران، موجب خسارات بعضی از کارخانه داران شهرک صنعتی هرات شده است.

ارزش دلار به افغانی کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری وطن 24 (11شهریور)، در یک هفته اخیر شاهد کاهش قیمت ارزهای مختلف در برابر پول افغانستان بوده ایم. در آخرین مورد در پایان هفته گذشته یک دلار در برابر ۷۴ افغانی در صرافی‌های کابل و هرات معامله شد. در پایان حکومت اشرف غنی، قیمت هر دلار در بازار ۷۸ افغانی بود. قیمت زمان نگارش این گزارش هر دلار 78 افغانی می‌باشد.

 اتاق تجارت افغانستان: پاکستان باید امنیت کالاهای ترانزیتی افغانستان به هند را تضمین کند

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) (8شهریور)، یک کامیون ترانزیتی افغانستان حامل انجیر صادراتی افغانستان به هند به ارزش 300 هزار دلار در شهر لورالائی ایالت بلوچستان پاکستان به آتش کشیده شد. خان جان الکوزی معاون رئیس اتاق تجارت و صنایع افغانستان ضمن تائید این خبر به رسانه‌های محلی گفت: این موضوع به روابط ترانزیتی بین کابل و اسلام‌آباد آسیب می‌رساند. دولت پاکستان باید امنیت کالاهای عبوری از این کشور را تضمین کند. وی با بیان اینکه مقامات ذی‌ربط پاکستان در جریان این موضوع قرار گرفته‌اند خاطرنشان کرد: این سومین بار است که چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

وزارت صنعت و تجارت افغانستان: صادرات افغانستان به پاکستان کاهش یافته است

به گزارش خبرگزاری طلوع نیوز (13شهریور)، آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفت: صادرات به پاکستان در مقایسه با سال گذشته ۶۶ میلیون دلار کاهش یافته است. بیش‌ترین اقلام صادراتی به پاکستان ذغال‌ سنگ، پنبه، میوه خشک و میوه تازه می‌باشد.

جواد افزود: در پنج ماه نخست سال جاری خورشیدی میزان داد و ستد با پاکستان به ۸۴۲ میلیون دلار می‌رسد که در حدود ۳۲۲ میلیون دلار صادرات به پاکستان و ۵۲۰ میلیون دلار واردات از پاکستان داریم.

بانک دولتی پاکستان نیز گزارش داد در ماه جولای سال جاری میلادی میزان صادرات پاکستان به افغانستان ۳۲ درصد افزایش، اما واردات از افغانستان به پاکستان ۷۶ درصد کاهش یافته است.

پیش از این سرپرست وزارت صنعت و تجارت در گفت‌وگوی ویژه با طلوع‌نیوز گفته بود که سال گذشته به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات از افغانستان به پاکستان انجام شده است.

 اولین محموله چینی از مرز تورخم وارد افغانستان شد

به گزارش صدای افغان (آوا) (12شهریور)، این محموله با استفاده از مسیر قدیمی جاده ابریشم انتقال داده شده است. شمس‌الرحمان، مدیر ترانزیت و تجارت تورخم گفت: محموله مذکور در زمان تعیین شده با عبور از خاک پاکستان وارد افغانستان شد. وی افزود: این ابتکار، پیشرفت بزرگی را در حوزه تجارت ترانزیتی رقم زد و به تقویت فعالیت‌های تجارت ترانزیتی در مرز پاکستان و همچنان تقویت روابط اقتصادی با چین، افغانستان و جمهوری‌های آسیای میانه کمک خواهد کرد. این فعالیت تجاری به صورت آزمایشی آغاز شده است و به‌زودی حجم آن افزایش می‌یابد.

افزایش زمان ترخیص کالاهای وارداتی به افغانستان از بنادر پاکستان

 به گزارش شفقنا (15شهریور)، اخیراً مدت ترخیص گمرکی برای کالاهای ترانزیتی افغانستان در بنادر پاکستان از ۳ روز به ۱۰ روز افزایش یافته و بعد از ۱ سپتامبر ۲۰۲۳ ترانزیت ۱۴ قلم کالا ممنوع شده است.

اقدام اخیر مقام های پاکستانی باعث رسوب کانتینرهای کالاهای تجار افغان در بنادر پاکستان شده و به تاجران افغانستانی خسارت های جدی واردکرده است. نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت: تمایل داریم روابط تجاری خوب ما با همسایه‌ها ادامه داشته باشد و مشکلات هرچه زودتر رفع شود.

صادرات ذغال سنگ بدون مجوز از افغانستان ممنوع شد

به گزارش صدای افغان (آوا) (7شهریور)، وزارت معادن و پترولیم امارت اسلامی اعلام کرد: از اول مرداد ماه سال جاری خورشیدی هیچ کس بدون مجوز این وزارت نمی‌تواند ذغال‌سنگ را به خارج از کشور صادر کند. امارت اسلامی سال گذشته قیمت هر تُن ذغال‌سنگ صادراتی را از ۹۰ دلار به ۲۰۰ دلار افزایش داد ولی در اثر فشار معدن کاران چندین مرتبه عوارض گمرکی و مالیات آن را کاهش داد.

در حال حاضر در ازای صادرات هر تُن ذغال‌سنگ، ۳۰ دلار عوارض گمرکی و دوهزار و ۲۰۰ افغانی «تعرفه‌ی رویالتی یا حق واگذاری امتیاز بهره برداری از معدن» اخذ می‌شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما