معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۴

اخبار اقتصادی ترکیه - آنکارا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ترکیه در هفته اول فروردین ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کاهش نرخ بیکاری در  ترکیه در سال 2022

سازمان آمار ترکیه، نرخ بیکاری این کشور در سال 2022  را اعلام کرد. بر این اساس، نرخ بیکاری ترکیه در پایان سال 2022 با 1.6 درصد کاهش نسبت به سال 2021 به 10.4 درصد و تعداد افراد بیکار نیز 3 میلیون و 582 نفر اعلام شده که نسبت به سال قبل 337 هزارنفر کاهش داشته است.

بر اساس داده‌های سازمان آمار ترکیه، نرخ بیکاری برای مردان 8.9 درصد و برای زنان 13.4 درصد برآورد شده است. در مدت مذکور، نرخ اشتغال در ترکیه 47.5 درصد بود؛ این میزان برای مردان 65 درصد و برای زنان 30.4 درصد می‌باشد که این بالاترین میزان اشتغال زنان در ترکیه در طول سال‌های اخیر است. نرخ اشتغال زنان در سال 2005 میلادی 19.4 درصد بود که این میزان در سال 2018 به 29.4 درصد افزایش یافته است. در سال 2020 با شروع همه‌گیری کرونا، میزان اشتغال زنان به 26.2 درصد کاهش و مجدد در سال 2021 به 28 درصد افزایش یافت.

برگزاری کنفرانس تجاری و بازرگانی آفریقا و ترکیه در استانبول

کنفرانس تجاری و بازرگانی آفریقا و ترکیه با حضور 1500 بازرگان از 41 کشور آفریقایی که 80 درصد از جمعیت این قاره را تشکیل می دهند؛ در تاریخ22 – 21 مارس 2023 در استانبول برگزار گردید.

اوتکو بنگیسو، موسس مرکز تجاری آفریقا، در سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس با اشاره به اینکه هم اکنون حجم تجارت میان ترکیه و کشورهای آفریقایی بالغ بر 45.5 میلیارد دلار است، افزایش حجم تجارت و ایجاد ارتباط میان واردکنندگان و صادرکنندگان را از اهداف اصلی این کنفرانس عنوان کرد. وی با ابراز امیدواری نسبت به دستیابی به صادرات 100 میلیارد دلاری ترکیه به کشورهای آفریقایی، افزود: حدود 1500 بازرگان از کشورهای آفریقایی در این کنفرانس حضور دارند. وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر نمایندگانی از 54 کشور آفریقایی در این نشست حضور دارند، گفت: ما در حال تجربه ی روند جدیدی هستیم که خریداران حتی از کوچکترین کشورهای آفریقایی نیز به ترکیه بیایند. کارآفرینان آفریقایی که خواهان بهبود فرصت های صادرات و شرایط همکاری هستند، در مجموع با بیش از 1500 نفر، به مدت دو روز با بیش از 400 شرکت کوچک و متوسط از 61 شهر مختلف ترکیه جلسات دوجانبه برگزار نمودند.

گوکهان یتکین، معاون انجمن تجاری موسیاد نیز در این نشست گفت: مجمع جهانی همکاری بین بخشی، نقش مهمی در توسعه روابط تجاری بین آفریقا و ترکیه ایفا می‌کند. وی اظهار نمود: در این مجمع، حدود 1000 بازرگان از 41 کشور جهان که بیش از 80 درصد جمعیت آفریقا را تشکیل می دهند، گرد هم آمده و راه را برای همکاری‌های جدید برای همه ما باز می‌کنند.

سیلا دیارا آسا، معاون وزیر صنعت و تجارت کشور مالی نیز در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه هدف آنها تقویت حجم تجارت بین ترکیه و مالی است، گفت: دوستی ترکیه و مالی یک نمونه است و همکاری‌های تجاری دو کشور به دوره عثمانی برمی‌گردد. توافق نامه‌های مهمی‌برای تقویت همکاریهای میان دو کشور امضا شده است و در این فرصت از فعالان اقتصادی ترکیه در مالی تشکر می‌کنم. نمایندگان بخش خصوصی تلاش زیادی برای تقویت روابط انجام می دهند. روابط سرمایه گذاری متقابل در حال توسعه است. مناطق آزاد تجاری در آفریقا فرصت های مهمی را برای سرمایه گذاران ترکیه ای فراهم می‌کند.

افزایش صادرات حوزه خدمات ترکیه در سال 2022

براساس اعلام سازمان آمار ترکیه، صادرات حوزه خدمات در بخش های مختلف ترکیه در سال 2022 با افزایش 46.54 درصدی نسبت به سال گذشته به 89.9 میلیارد دلار رسید که این میزان بالاترین میزان در تاریخ این کشور است. وزارت تجارت ترکیه با هدف حمایت از برنامه افزایش صادرات حوزه خدمات در بخش های بهداشت، گردشگری،آموزشی، اطلاعات فناوری، امور نمایشگاهی، امور فرهنگی، صنایع و لجستیک بیش از یک میلیارد لیر کمک نقدی اختصاص داده است.

لزوم دریافت مجوز از وزارت تجارت ترکیه جهت صادرات برخی از مواد غذایی و لبنی

وزارت تجارت ترکیه صادرات برخی از محصولات کشاورزی و لبنی را منوط به دریافت مجوز از آن وزارتخانه نمود. افزایش بی سابقه قیمت برخی از محصولات غذایی و لبنی نظیر سیب زمینی، پیاز، لوبیا، عدس قرمز، کره، شیر و خامه سبب گردید تا صادرات این محصولات با دریافت مجوز از وزارت تجارت ترکیه انجام گیرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما