معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۱۰/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۶۲

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دی ماه سال 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می گردد:

ساخت یک شبکه آب‌رسانی در استان ننگرهار:

روزنامه دولتی باختر نوشته با ساخت یک کانال (شبکه آب‌رسانی) در ننگرهار، آب صدها جریب زمین زراعتی تأمین شد. مسئولین ریاست زراعت، آب‌رسانی ننگرهار می‌گویند با حمایت مالی اداره توسعه‌ای سازمان ملل متحد در شهرستان مهمندره، کانال (شبکه آب‌رسانی) و سربند غزگی کندو با هزینه بیش از یک و نیم میلیون افغانی ساخته و به بهره‌برداری رسید. یک مسئول ریاست زراعت و آب‌رسانی استان ننگرهار گفته با ساخت این کانال (شبکه آب‌رسانی)، شش صد جریب زمین زراعتی زمینه آب‌رسانی خواهد شد. در پروژه ساخت این کانال، برای هفت‌صد و پنجاه کارگر محلی نیز زمینه کار فراهم شد.

https://bakhtarnews.af/په-ننګرهار-کې-د-څه-باندې-١-میلیون-افغانی/

 فعال ساختن باسکول جدید درگمرک استان ننگرهار:

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار با صدور خبرنامه‌ای نوشته در ساختمان گمرک ننگرهار ترازویی جدید توسط مسئولین ولایتی و مرکز افتتاح و به بهره‌برداری رسید. به گفته مسئولین امارت از این ترازو برای کنترل وزن اقلام گمرکی استفاده خواهد شد. مولوی عبدالهادی ابرار، رئیس گمرک استان ننگرهار در این مراسم افتتاح از تلاش بیشتر جهت ایجاد تسهیلات برای تجار خبر داد.

https://t.me/nmic96/90538

 آغاز کار بتون‌ریزی2800 متر جاده در ننگرهار:

مسئولین شهرداری جلال‌آباد می‌گویند کار بتون‌ریزی جاده‌ای به طول 2800 متر و عرض ۶ متر در منطقه غوچک ناحیه هفت این شهر آغازشده است. بر اساس گزارش آژانس باختر، در مراسمی‌که به همین منظور برگزارشده بود، مولوی مؤمن حمید، معاون شهرداری جلال‌آباد گفت این جاده با هزینه شانزده میلیون و هشت‌صد هزار افغانی در حال ترمیم است که مشکل رفت آمد مردم را برطرف می‌کند. قابل‌ذکر است کار بتون‌ریزی این جاده در مدت سه ماه تکمیل می‌گردد.

https://bakhtarnews.af/په-ننګرهار-کې-پر-٢-٨-کیلو-متره-سړک-د-کانګ/

آغاز کارساخت پنج پروژه‌ توسعه‌ای در استان ننگرهار:

کار ساخت پنج پروژه‌ی توسعه‌ای در ننگرهار آغاز شد. مسئولین شهرستان جلال‌آباد می‌گویند این پروژه‌ها، شامل ساخت دو پُل بزرگ، یازده پُل کوچک، دویست پنجاه متر جاده در منطقه بازار،  ناحیه هفتم، ناحیه ششم در شهر جلال‌آباد آغازشده است. بر اساس گزارش آژانس باختر، در مراسم افتتاحیه این پروژه‌ها، مولوی مؤمن حمید، معاون شهرستان جلال‌آباد، از آغاز کار این پروژه‌ها ابراز خوشحالی کرد و گفت اکنون درآمد جمع‌آوری‌شده از مردم به‌صورت شفاف به مردم بازگردانده می‌شود و در زمینه‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد که این پروژه نمونه خوب آن می‌باشد. هم‌زمان مهندس مولوی عبیدالله شیرزاد، رئیس امور فنی و سکتوری جلال‌آباد می‌گوید که ساخت این پروژه‌ها، نه میلیون و نه صد هزار افغانی هزینه برمی‌دارد که از درآمد شهرستان جلال‌آباد پرداخت می‌شود. قراراست تا شش ماه دیگر این پروژه‌ها به بهره‌برداری برسد.

https://bakhtarnews.af/dr/آغازکارساخت-پنج-پروژه-ی-توسعه-یی-درننگ/

 تلاش برای نگهداری واحیای جنگل‌ها و مراتع در استان نورستان:

مسئولین محلی در نورستان تلاش‌هایشان را برای نگهداری و احیای جنگل و چراگاه‌ها در این استان افزایش بخشیده‌اند و قرار است در چارچوب پروژه‌ سه‌ساله، اقدامات عملی برای نگهداری و احیای جنگل در نورستان شکل گیرد. مسئولین ریاست زراعت نورستان می‌گویند این پروژه‌ها، در پارون مرکز نورستان و شهرستان واما، با حمایت مالی سازمان ملل متحد اجرا می‌شود. مولوی سلیمان ایمن، رئیس زراعت استان نورستان، به خبرنگاران محلی گفته حفاظت از جنگل‌ها و سایر منابع طبیعی نورستان، اولویت اداره ولایتی است و اجرای چنین پروژه‌های را ضروری خواند. ایمن همچنین خواستار گسترش این پروژه‌ها به سایر شهرستان‌های این استان شد و افزود این پروژه، برای نورستان اهمیت حیاتی دارد، زیرا با اجرای آن، جنگل‌های ویران‌شده دوباره احیا می‌شود. نامبرده اظهار داشت نورستان دارای سیصد هزار هکتار جنگل و دویست هزار هکتار چراگاه است که بیست‌وپنج درصد سطح کشور را تشکیل می‌دهد. نامبرده افزود که تلاش می‌کنیم تا با کمک سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی، جنگل‌های تخریب‌شده را احیا کنیم.

https://bakhtarnews.af/په-نورستان-کې-د-ځنګلونو-د-ساتنې-او-ب/

 ساخت یک شبکه بزرگ آب‌رسانی در استان کنر:

گزارش‌های واصله از استان کنر حاکی است که یک شبکه بزرگ آب‌رسانی شهرستان مانوگی در استان کنر قرار است با هزینه 3.7 میلیون افغانی، به طول چهار و نیم کیلومتر و 220 متر ساخت دیوار ضد سیل با همکاری برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد و سازمان امداد اسلامیک ریلیف ساخته شود که با اجرای این پروژه، زمین‌های زراعتی کشاورزان سیر آب خواهد شد. شیر الله، مسئول این پروژه گفته در کنار ساخت شبکه بزرگ آب‌رسانی قرار است یک دیوار ضد سیل جهت محافظت از زمین‌های کشاورزان، بنا به درخواست آنان نیز احداث ‌شود که سهم بزرگی در ساخت این پروژه را مردم این منطقه خواهند داشت که ۱۲۰۰ خانواده و بیش از ۶۰۰ جریب زمین زراعتی با ساخت این شبکه آب‌رسانی خواهد شد. قابل‌ذکر است هزاران جریب زمین زراعتی استان کنر به دلیل نرسیدن آب به آن با خشک‌سالی مواجه است. ساکنین این مناطق می‌گویند اگر به زمین‌های آب‌رسانی صورت گیرد، وضعیت اقتصادی آنان نیز بهبود خواهد یافت.

https://amu.tv/ps/30438/

 

 افزایش محصول بادام‌ زمینی در استان ننگرهار:

شماری از کشاورزان و تجار بادام‌زمینی در استان ننگرهار می‌گویند امسال میزان محصول در مقایسه با سال گذشته افزایش‌یافته ‌است. از سوی دیگر، مسئولین محلی ننگرهار می‌گویند امسال در٢٤٠ هکتار زمین در شهرستان‌های مختلف این استان، بادام‌زمینی کشت‌شده که ٥١٦ تُن محصول به‌دست‌آمده ‌است. کشاورزان از افزایش محصول بادام‌زمینی نسبت به گذشته و بهبود بازار داخلی آن خرسندند، اما می‌گویند اگر زمینه بازار خارجی برای این محصول فراهم نشود، کشاورزان سود زیادی را به دست نخواهند آورد. در همین حال، مسئولین ریاست زراعت ننگرهار می‌گویند علاوه بر کشت بادام‌زمینی در این استان، روش‌های برداشت، نگهداری و فرآوری این محصول نیز نسبت به گذشته بهبودیافته و بدین منظور چند کارخانه فرآوری در شهر جلال‌آباد ساخته‌شده که زمینه اشتغال‌زایی برای مردم نیز فراهم کرده است. به گفته مسئولین، تلاش می‌شود تا بازاری برای فروش میوه‌های تازه و خشکبار تجار افغان در خارج از کشور فراهم کنند.

https://www.ariananews.af/ps/سږ-کال-په-ننګرهار-کې-۵۱۶-ټنه-ممپلی-

اداره افغان تور، در زمینه توریسم در نورستان سرمایه‌گذاری می‌کند.

روزنامه باختر با صدور خبرنامه‌ای نوشته اداره افغان تور، اداره‌ای در زیرمجموعه وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌باشد که در زمینه گردشگری در نورستان سرمایه‌گذاری می‌کند. قاری فتح‌الله، فرماندار نورستان به خبرنگار محلی آژانس باختر گفت اداره افغان تور، در حال سرمایه‌گذاری در زمینه توریسم در این استان می‌باشد. نامبرده از سایر سرمایه‌گذاران خواست تا در بخش توریسم در نورستان سرمایه‌گذاری نمایند و اعلام نمود آماده هرگونه همکاری با آنان هستیم. هم‌زمان، مولوی سمیع الحق حق بیان، رئیس اطلاعات و فرهنگ نورستان گفت نورستان که به‌عنوان پارک ملی اعلام‌شده، سالانه شاهد حضور هزاران گردشگر داخلی و خارجی است که برای دیدن از مناظر زیبا و طبیعی به این استان می‌آیند. نامبرده افزود که گردشگران اینجا با مشکلات فقدان مکان‌های مناسب و هتل‌های مدرن مواجه هستند، بر همین اساس، اداره افغان تور علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این بخش شده است و بدین منظور بررسی‌های اولیه با همکاری کمیسیون مشترک انجام‌شده و متعاقباً نتیجه به وزیر مربوطه منعکس خواهد شد. حق بیان افزود اگر تسهیلات برای گردشگران در نورستان فراهم شود، تعداد گردشگران افزایش می‌یابد و در کنار آن از صنعت توریسم، میلیون‌ها افغانی درآمدزایی خواهند داشت.

https://bakhtarnews.af/په-نورستان-کې-د-اطلاعاتو-او-فرهنګ-وزارت/

 هزاران جریب زمین در طرح کانال ننگرهار آماده آبادانی است.

مولوی غلام رحمن کظیم، رئیس اداره کانال ننگرهار در نشست خبری اظهار داشت که 12 هزارجریب زمین مربوط به کانال ننگرهار که از 50 سال گذشته تاکنون استفاده‌نشده بود، در نتیجه تلاش و پیگیری‌های به‌عمل‌آمده، زیر کشت رفته است. نامبرده اظهار کرد محصولات به‌دست‌آمده از این زمین‌ها تا حدی نیازمندی‌های مردم این استان را برآورده کرده و به استان‌های دیگر کشور نیز صادر خواهد شد. رئیس اداره کانال ننگرهار اظهار داشت به‌موازات این اقدام، همچنین 2600 جریب زمین باغات مرکبات که در طرح کانال وجود داشت، همه‌ساله محصول برداشت می‌شد، اما در بیش از یک سال گذشته 9500 جریب زمین دیگر  آماده ایجاد باغات مرکبات شده است.  مولوی غلام رحمن کظیم افزود در آینده نزدیک نیز با هدف خودکفایی در تولید مرکبات و جلوگیری از واردات آن، 17 هزارجریب زمین مرکبات در کانال ننگرهار زیر کشت خواهد رفت. نامبرده همچنین از احیای مجدد باغات زیتون به‌عنوان بخش مهمی از طرح کانال ننگرهار خبر داد و گفت 400 جریب باغات زیتون احیاشده که طی دو تا سه  سال آینده به محصول دهی خواهد رسید. طرح کانال ننگرهار در افغانستان یکی از طرح‌های مهم و حیاتی در عرصه زراعت است که می‌تواند این کشور را در بخش تولیدات مرکبات و زیتون به‌سوی خودکفایی برساند و زمینه اشتغال و درآمد هزاران نفر را نیز فراهم کند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i199952

 بهره‌برداری ده‌ها پروژه توسعه‌ای در استان ننگرهار:

 روزنامه دولتی باختر با صدور خبرنامه‌ای نوشته ده‌ها پروژه  توسعه‌ای در ننگرهار به‌تازگی به بهره‌برداری رسیده است. مسئولین حوزه دریایی ننگرهار می‌گویند 44 پروژه کوچک از طریق برنامه توزیع غذا در شهرستان خوگیانی تکمیل‌شده است. در ادامه این مطلب آمده این پروژه‌ها، شامل پاک‌سازی یک‌صد و چهار کیلومتر کانال (شبکه آب‌رسانی)، بازسازی جاده‌ها و مسیرهای آب رونده است. در این پروژه‌ها، برای یازده هزار و سیصد و چهل‌وشش نفر زمینه کار فراهم‌شده بود که در مقابل کار، روزانه ده کیلو گندم به‌عنوان دستمزد دریافت کرده‌اند.

https://bakhtarnews.af/dr/په-ننګرهار-کې-لسګونه-پروژې-بشپړې-شوې/

 درآمد 260 میلیون افغانی از بابت صرفه برق در استان لغمان:

مسئولین اداره برق استان لغمان می‌گویند پس از پیروزی امارت اسلامی، 260 میلیون افغانی درآمد جمع‌آوری و به خزانه دولت واریزشده است. مولوی عمرگل نایب، رئیس برق لغمان در گفتگوی ویژه با آژانس باختر می‌گوید امور در این مرکز به‌خوبی پیش می‌رود و پس از پیروزی امارت اسلامی، 260 میلیون افغانی عواید جمع‌آوری ‌شده است. نایب افزود اداره برق از مرداد 1400 تا پایان سال، 110 میلیون افغانی و در سال 1401 نیز تاکنون، 150 میلیون افغانی جمع‌آوری و به بودجه دولتی واریزشده که میزان آن، بیش از هدف تعیین‌شده می‌باشد. به گفته وی، برق به 22 هزار خانوار و شرکت در لغمان توزیع‌شده است. وی افزود اداره برق در نظر دارد در آینده علاوه بر مرکز، برق سایر شهرستان‌ها را نیز تأمین کند.

https://bakhtarnews.af/د-لغمان-برېښنا-آمریت-۲۶۰میلیونه-افغان/

 ساخت شش شبکه آب‌رسانی با هزینه ۴۲ میلیون افغانی در ننگرهار:

مقامات محلی استان ننگرهار می‌گویند در شهر جلال‌آباد، مرکز این استان، با هزینه ۴۲ میلیون افغانی، قرار است شش شبکه آب‌رسانی احداث شود که ساخت آن روز گذشته افتتاح شد. در مراسمی‌که به همین مناسبت برگزارشده بود مولوی ندی‌الله نیازی، رئیس آب‌رسانی ننگرهار گفت هزینه این پروژه‌ها از سوی سازمان یونیسف پرداخته خواهد شد که با ساخت آن، به حدود ۴ هزار خانواده آب‌رسانی صورت خواهد گرفت و برای شش هزار نفر نیز زمینه کار فراهم خواهد شد.

https://bakhtarnews.af/په-ننګرهار-کې-د-٤٢-میلیونو-افغانیو-په-لګ/

اسپوتنیک: افغانستان پنجمین واردکننده مارگارین روسیه در سال 2022:

شرکت اگرواکسپورت زیر نظر وزارت کشاورزی روسیه اعلام کرد صادرات مارگارین روسیه در سال 2022 نسبت به سال 2021 با افزایش 36 درصدی به 390 هزار تن رسیده که خریداران اصلی به‌طور سنتی کشورهای آسیای مرکزی هستند. بر پایه داده‌های اولیه گمرک فدرال روسیه، روسیه در سال 2022 (با در نظر گرفتن داده‌های اگرواکسپورت در ماه‌های ژانویه تا نوامبر) 390 هزار تن مارگارین صادر کرده که 36 درصد بیشتر از مدت مشابه در سال 2021 است و ارزش ذخایر روسیه 69 درصد افزایش‌یافته است. پیشتازی در میان واردکنندگان از سوی ازبکستان حفظ‌شده که خرید را 65 درصد افزایش داد و به 104 هزار تن رساند. رتبه دوم، مانند پیش، به قزاقستان تعلق دارد که واردات مارگارین از فدراسیون روسیه را 20 درصد افزایش داده و به 66 هزار تن رسانده است، رتبه سوم ترکمنستان است صادرات به آنجا 45 درصد در طول سال افزایش‌یافته و به 34 هزار تن رسیده است. بر پایه این آمارها، در میان پنج کشور بیشترین واردکنندگان کشورهای افغانستان با (32 هزار تن، 6.7 برابر بیشتر) و تاجیکستان (31 هزار تن، به‌اضافه 13 درصد) هستند. افزون بر این، برای اولین بار مارگارین روسی به اردن، لبنان، سومالیا، جیبوتی، فلسطین و عراق ارسال شد. میخائیل مالتسف، مدیر اجرایی نفت و چربی روسیه گفت از سال 2016، روسیه هرسال به‌طور متوسط 15 درصد صادرات محصولات مارگارین را افزایش می‌دهد و طبق پیش‌بینی‌ها، این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. به گفته وی، مصرف مارگارین در جهان به دلیل رشد جمعیت آسیا و آفریقا که مصرف مقدار زیادی از محصولات نانوایی و شیرینی‌پزی و افزایش تقاضا برای مارگارین به‌طور پیوسته در حال افزایش است.

https://af.sputniknews.com/20230117//افغانستان-پنجمین-وارد-کننده-ای-مسکه-ای-مصنوعی-روسیه-در-سال-2022—13419821

درآمد 785 میلیون افغانی اداره گمرک ننگرهار در 3 ماه گذشته:

مسئولین ادارات گمرک، اتاق تجارت و صنعت ننگرهار طی یک نشست خبری مشترک، گزارش ادارات خود را با رسانه‌ها به شریک گذاشتند. روزنامه دولتی باختر با صدور خبرنامه‌ای نوشته است مولوی عبدالهادی ابرار، رئیس اداره گمرک ننگرهار در این کنفرانس خبری گفت که ۳۰ درصد درآمد گمرک افزایش‌یافته و طی سه ماه گذشته 785 میلیون افغانی درآمد داشته‌اند. نامبرده اظهار داشت که هرروز میان 1000 لغایت 1200 ماشین کالا محصول می‌شود که کارهای آن به گونه قانونی اجرا می‌شود و با این‌که از قاچاق و فساد جلوگیری صورت می‌گیرد و همچنان برای ایجاد تسهیلاتی برای تجار در یک هزارجریب زمین تأسیسات جدید ساخته‌اند که ۵۰۰ جریب زمین آن را برای پارک ماشین‌های کالا تجار اختصاص داده‌اند. سید عبدالبصیر پاچا، رئیس اتاق صنعت و تجارت استان ننگرهار می‌گوید که 350 کارخانه مختلف در ننگرهار فعالیت دارند که برای ۸ هزار نفر زمینه کار نیز فراهم‌شده است و از زمان ورود امارت اسلامی تاکنون 50.3 میلیون و 730 هزار و 800 افغانی به‌طور شفاف جمع‌آوری و به خزانه دولت تحویل داده‌شده است.

https://bakhtarnews.af/د-ننګرهار-ګمرک-ریاست-په-تېرو-٣-میاشتو-کې/

 ساخت چهل مزرعه تولید ماهی در استان لغمان:

روزنامه دولتی باختر با صدور خبرنامه‌ای نوشته است چهل مزرعه تولیدی ماهی با سرمایه 197 هزار دلار در لغمان ساخته می‌شود. مولوی محمدولی محسن، رئیس زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری لغمان گفته است، این مزرعه‌ها در مرکز و شهرستان‌های قرغیی، علیشنگ، الینگار و دولت شاه ساخته می‌شود که هر مزرعه در یک دور ظرفیت تولید یک هزار و هشت‌صد ماهی را خواهد داشت. نامبرده اظهار داشت، برای هر مزرعه یک هزار مترمربع زمین در نظر گرفته‌شده و در آن برای یک هزار نفر زمینه کار نیز فراهم می‌شود.

https://bakhtarnews.af/dr/چهل-فارم-تولید-ماهی-در-لغمان،-ساخته-می-ش/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما