معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۱۰/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۴

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته چهارم دی ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

همکاری غنا و مالت برای کشف فرصت های سرمایه گذاری

به گزارش روزنامه غنا تایمز بیش از 20 شرکت مالتی در غنا حضور دارند تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در بخش‌های مختلف اقتصاد را بررسی و با همتایان غنائی خود مشارکت کنند.

این ماموریت تجاری یک هفته ای بخشی از سومین مجمع تجاری مالت و غنا است که در آکرا برای تقویت تجارت و سرمایه گذاری بین دو کشور برگزار شد.

این مجموعه بستری را برای شرکت های تجاری از هر دو کشور ایجاد کرد تا با مقامات در بخش مربوطه خود تعامل چهره به چهره داشته و یادداشت های تفاهم امضا کنند.

مایکل اوکیره بافی، معاون وزیر تجارت و صنعت، خطاب به شرکت کنندگان گفت: مالت یکی از شرکای استراتژیک دوجانبه غنا می‌باشد.

وی افزود با این حال تجارت و سرمایه گذاری غنا-مالت با حجم تجارت تجمعی بیش از 318 میلیون دلار و تراز تجاری 94.6 میلیون دلاری به نفع مالت که از سال 2010 تا 2019 ثبت شده است، همچنان پایین تر از پتانسیل خود است.

آقای بافی همچنین صنایعی مانند داروسازی، خودروسازی، ساخت ماشین آلات و قطعات، منسوجات و پوشاک ، مواد شیمیایی صنعتی و نشاسته صنعتی را به عنوان زمینه‌های بالقوه برای سرمایه گذاری برشمرد.

از سوی دیگر، الیزابت سنت، رئیس سازمان تجارت مالت، گفت که غنا به دلیل رشد اقتصادی-اجتماعی و ثبات سیاسی کشور، در نقشه راه مالت برای آفریقا نقش محوری داشته است.

او گفت ما با هم می‌توانیم تحول اقتصادی غنا را تقویت کرده و درهای جدیدی را به روی مشاغل مالتی بگشاییم تا در اکوسیستم پر رونق غنا سرمایه‌گذاری کنند.

تعهد غنا به اجرای AfCFTA

به گزارش تارنمای ghanaiantimes.com.gh، ماحامادو باومیا، معاون رئیس جمهور غنا، در مراسم افتتاحیه هفتاد و چهارمین مدرسه و کنفرانس سالانه سال نو در دانشگاه غنا به تعهد دولت به اجرای منطقه تجارت آزاد قاره آفریقا (AfCFTA) اشاره کرد.

این رویداد سه روزه با موضوع تعیین موقعیت بازار آفریقا برای توسعه اقتصادی پایدار از طریق منطقه تجارت آزاد قاره آفریقا (AfCFTA) برگزار گردید.

موضوعات مورد بحث شامل آمادگی بخش مالی برای AfCFTA، آمادگی تجاری، سرمایه گذاری و صنعت برای AfCFTA، آمادگی بخش آموزشی برای AfCFTA و آمادگی توسعه فناوری دیجیتال برای AfCFTAبود.

او گفت در حالی که چالش‌های اقتصادی داخلی و جهانی اخیر بر اقتصاد تأثیر منفی گذاشته است، مهم است که تلاش‌های AfCFTA را از طرف سهامداران کلیدی مانند صنعت، بخش خصوصی، دانشگاه و دولت برای تغییر موقعیت غنا از طریق تجارت ترویج کنیم.

وی افزود منطقه تجارت آزاد بازاری با 1.2 میلیارد نفر و با تولید ناخالص داخلی 3.4 تریلیون دلار را در 54 کشور عضو اتحادیه آفریقا پوشش می دهد.

چالش های برنامه تبادل بدهی غنا

به گزارش تارنمای businessghana.com دکتر کاسیل آتو فورسون، عضو رتبه‌بندی کمیته مالی پارلمان غنا گفته است که اگر دولت برنامه تبادل بدهی داخلی خود (DDEP) را انجام دهد، این کشور با یک فروپاشی دیگر در بخش مالی روبرو خواهد شد.

به گفته وی، دولت از طریق DDEP به دنبال انتقال مشکل بدهی خود به افراد و موسسات خصوصی از جمله بانک ها بوده که این امر منجر به ناتوانی آنها در پرداخت وجه سپرده گذاران و در نهایت سقوط آنها می‌شود.

دکتر فورسون اشاره کرد که حداقل پنج بانک به دلیل چالش های اقتصادی در کشور در آستانه سقوط قرار دارند.

این در حالی است که دعوت به برنامه تبادل بدهی داخلی برای سومین بار تا 31 ژانویه 2023 تمدید شده است.

دریافت اولین محوله نفتی در چارچوب طلا برای نفت توسط غنا

به گزارش تارنمای ghanaiantimes.com.gh غنا اولین محموله 40.000 تنی نفت را از امارات متحده عربی به عنوان بخشی از سیاست دولتی "طلا برای نفت" تحویل گرفته است.

بر اساس این گزارش  محموله ای که روز یکشنبه 15 ژانویه وارد این کشور شد، توسط شرکت ذخیره سازی و حمل و نقل نفت فله (BOST) در بندر تما تخلیه شده است.

این فرآورده نفتی با ارزش 40 میلیون دلار توسط SCF YENISEI تحویل داده شد و انتظار می رود توسط BOST به شرکت های توزیع فله (BDCs) فروخته شود.

این قرارداد مبادله ای برای اولین بار توسط معاون رئیس جمهور، دکتر ماحامودو باومیا، در نوامبر سال گذشته به عنوان بخشی از اقدامات برای تثبیت سدی غنا و پایین نگه داشتن قیمت فرآورده‌های نفتی اعلام شده بود.

معاون رئیس جمهور افزود: مبادله طلا با نفت نشان دهنده یک تغییر ساختاری بزرگ است. با این حال، برخی از ناظران بازار در مورد دوام این سیاست تردیدهایی ایجاد کرده اند که پایداری آن را زیر سوال می‌برند.

استفان اوپاتا، مدیر بازار مالی بانک غنا، گفت که این کشور طلای کافی در ذخایر خود برای حفظ این سیاست دارد.

تشویق تجار به سرمایه گذاری در غنا در حاشیه اجلاس هفته پایداری در ابوظبی توسط آکوفو آدو

به گزارش تارنمای businessghana.com نانا آکوفو آدو رئیس‌جمهور غنا از سرمایه‌گذاران به‌ویژه سرمایه‌گذاران در امارات متحده عربی خواسته است که غنا را بعنوان اولین مقصد سرمایه گذاری‌های خود در آفریقا برگزینند.

وی در هنگام سخنرانی در مجمع تجاری امارات و غنا که در روز سه شنبه، 17 ژانویه 2023، در حاشیه هفته پایداری ابوظبی برگزار شد گفت که غنا کماکان بهترین مکان برای انجام تجارت در غرب آفریقا می‌باشد چرا که دولت این کشور از سال 2017، اقدامات لازم را برای کاهش هزینه‌های انجام تجارت و بهبود فضای کسب و کار انجام داده است.

وی افزود غنا نه تنها بهترین مکان برای انجام تجارت در غرب آفریقا است، بلکه مقصد مطلوبی برای ترکیب کاملی از پتانسیل منابع معدنی، محیط نظارتی باثبات و رژیم مالی مطلوب در آفریقا است.

رئیس جمهور غنا در این گردهمایی گفت تا سال 2021، غنا بزرگترین تولیدکننده طلا در آفریقا و ششمین تولیدکننده طلا در جهان بود. ما همچنین از تولیدکنندگان عمده بوکسیت و منگنز و سومین تولیدکننده بزرگ این دو ماده معدنی در آفریقا هستیم.

او گفت اخیراً غنا در سراسر جهان جزو چند کشوری قرار گرفته است که اکتشافات قابل توجهی از لیتیوم داشته اند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما