افزایش انتشار CO2 در سال گذشته میلادی در آلمان
طبق آخرین بررسیهای به عمل آمده، با وجود کاهش 5 درصدی مقادیر مصرف انرژی، که آن هم بیشتر به واسطه قیمتهای بالا بوده است، برنامههای کاهش گازهای گلخانهای و اهداف اقلیمی آلمان برای سال 2022 محقق نشده است که دلیل اصلی آن، افزایش مصرف نفت و بهرهبرداری از نیروگاههای ذغالسنگ بهعنوان جایگزین گاز مورد نیاز بوده است.
بر اساس ارقام ارائه شده از سوی اندیشکده Agora Energiewende، سال گذشته، بخشهای حمل و نقل و ساختمان آلمان به طور واضحی از دستیابی به اهداف اقلیمی تعریف شده بازماندهاند. این کشور طی سال 2022، به رغم کاهش مصرف انرژی، آب و هوای نسبتا گرم و شرایط مطلوب برای سیستمهای بادی و خورشیدی، در مجموع حدود 761 میلیون تن گاز گلخانهای تولید کرده که تقریبا معادل مقادیر منتشره در سال 2021 و حدود پنج میلیون تن فراتر از محدوده پیشتر تعیینشده بوده است.
سیمون مولر، رئیس این اندیشکده، طی سخنانی این موضوع را هشدار روشنی نسبت به اهداف آب و هوایی آلمان عنوان نموده و خاطرنشان کرد که آلمان تاکنون از عهده پوشش برنامههای فوریتدار در خصوص حفاظت اقلیمیبرنیامده است. به گفتۀ وی، مقادیر گازهای گلخانهای منتشره در این کشور نسبت به سال 1990، حدود 39 درصد کاهش یافته است، حال آن که میزان کاهش این گازها تا پایان 2020، به میزان 40 درصد هدفگذاری شده بود و دولت آلمان در راستای رسیدن به هدف منفی 65 درصد تا سال 2030، باید این روند را تا پایان سال جاری میلادی تغییر دهد.
حجم بالای ترافیکِ تشدیدشده پس از پاندمیکرونا، همچنان از جمله مشکلسازترین بخشها در این زمینه محسوب میشود که با فقدان ابزار برای کنترل گازهای گلخانهای در این زمینه همراه شده است. بر اساس گزارش Agora، انتشار CO2 به میزان 150 میلیون تن در سال 2022، بسیار بالاتر از محدوده مجاز قانونیِ 139 میلیون تنی معرفی شده ذیل قوانین مقابله با تغییرات اقلیمیبوده و بر توفیقات حوزه صنعت آلمان در صرفهجویی انرژی و بهرهوری بیشتر، سایه میافکند.
ارزیابیهای صورت پذیرفته توسط این اندیشکده، همچنین حاکی از این است که سال گذشته استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق در آلمان نسبت به سال 2021، به میزان 10 درصد افزایش داشته و به 248 تراوات ساعت رسیده است. نیروی باد همچنان بزرگترین تامینکنندۀ برق در میان سایر انرژیهای تجدیدپذیر بوده و میزان تولید برق از نیروگاههای خورشیدی نیز، به لطف یک سال آفتابی مطلوب، و نیز توسعه و تجهیز نیروگاههای جدید، حدود 23 درصد در مقایسه با سال 2021 رشد داشته است.
منبع:
https://www.faz.net/aktuell/politik/deutschlands-co2-ausstoss-sank-wegen-kohlekraft-2022-nicht-18577704.html