اخبار اقتصادی کشورهای اروگوئه و پاراگوئه
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای اروگوئه و پاراگوئه در هفته چهارم مهرماه 1401 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد:
نگرانیها از تداوم یا توقف درآمدزایی فزاینده تولید سویا در اروگوئه (روزنامه ال اوبزروادور- اروگوئه)
در جریان برگزاری یازدهمین نشست ملی فناوری دانههای روغنی (MTO) در اروگوئه، بسیاری از کارشناسان معتقدند، صادرات دانههای روغنی بویژه سویا در سال 2023/2022 درآمدزایی مشابه سال گذشته نخواهد داشت. آمارها نشان می دهند که اروگوئه در دوره برداشت قبلی (2022/2021) در مجموع بیش از سه میلیارد تن (به ارزش 1.9 میلیارد دلار) دانههای روغنی صادر کرده است، اما با توجه به عدم قطعیت ناشی از افزایش هزینهها و تغییرات آب و هوایی بویژه کمبود بارش، پیش بینی میشود درآمد زایی مذکور برای سال بعد کاهش یابد. در فصل برداشت قبلی، بهای هر تن دانه روغنی با افزایش 33 درصدی (در مقایسه با مدت مشابه یک سال قبل) به طور متوسط 584 دلار در هر تن محاسبه شد.
نگرانی دولت و شرکتهای گوشتی اروگوئه از روند کاهشی تقاضا از سوی چین (روزنامه ال اوبزروادور- اروگوئه)
دولت اروگوئه و متصدیان صنعت دامداری دائما تحولات در چین را رصد میکنند، چرا که کاهش مختصر تقاضای چین (طی یک ماه گذشته) برای خرید گوشت از اروگوئه درصورت تداوم میتواند بازار داخل را تحت تأثیر قرار دهد. این موضوع اگرچه برای تولید کنندگان دام و شرکت های صنعتی چندان خوشایند نیست، اما برای مصرف کننده داخلی در اروگوئه سودمند خواهد بود، چرا که بهای گوشت در سوپرمارکت ها و قصابیها از ماه سپتامبر سال جاری تاکنون روند نزولی یافته است. خوان ایگناسیو بوففا قائم مقام وزیر دامداری، کشاورزی و شیلات اروگوئه در مصاحبه با روزنامه ال اوبزروادور گفت: بطور شک از آنجایی که صادرات اروگوئه بیشتر بر بازار چین متمرکز است و این ابر قدرت آسیایی حدود شصت درصد از گوشت صادراتی اروگوئه را به خود اختصاص داده است، لذا بروز هرگونه کاهش در تقاضا میتواند بر بهای محصول گوشت تولیدی کشور در بازار داخل تأثیر گذار باشد. آمارهای موجود نشان می دهند که اروگوئه از ابتدای سال جاری تاکنون 411900 تن گوشت گاوی به ارزش 1445 میلیون دلار به چین صادر کرده است که این رقم حدود 60 درصد از کل صادرات گوشت گاوی اروگوئه را به خود اختصاص داده است. بوففا در عین حال در بخشی از مصاحبه مذکور از راهبرد اروگوئه در قبال تغییرات احتمالی (ناشی از کاهش تقاضای چین) خبر داد و گفت: راهبرد مذکور بر دو محور اصلی: بهبود وضعیت ادغام در بازارهای خارجی و انعقاد توافقات تجارت آزاد مبتنی است.
ابراز رضایت وزیر اقتصاد اروگوئه درخصوص رشد اقتصادی کشور تا پایان سال 2022 (روزنامه ال پائیس- اروگوئه)
آثوسئنا آربئلچه وزیر اقتصاد و دارایی اروگوئه در سخنرانی به مناسبت گرامیداشت "روز ملی ساخت و ساز 2022" گفت: درحالی که شرایط عدم قطعیت در جامعه بین الملل حاکمفرما است، تخمین زده میشود که رشد اقتصادی سالانه اروگوئه تا پایان سال میلادی جاری به حدود 5 درصد بالغ شود. آربئلچه خاطرنشان کرد: در نیمه نخست سال جاری تنها در بخش ساخت و ساز شاهد رشدی به میزان 7.6 درصد بوده ایم. وی همچنین عملکرد کشور در زمینه سرمایه گذاری در بخش های دولتی و خصوصی را مناسب توصیف کرد و گفت: در دوره زمانی 2020 لغایت 2024 برآورد میشود که با احتساب پروژههای زیربنایی اعم از راه آهن، بنادر، فرودگاهها، ارتباطات، انرژی، مسکن و غیره در مجموع 10800 میلیون دلار تخصیص سرمایه در کشور داشته باشیم. وی در بخش دیگری از اظهاراتش مشارکت شرکت های خصوصی در پروژههای توسعه پایدار را نیز قابل ملاحظه دانست.
مسافرت بی سابقه شهروندان اروگوئه به آرژانتین در سه ماهه سوم سال 2022 (روزنامه ال اوبزروادور- اروگوئه)
به گزارش وزارت گردشگری اروگوئه، در سه ماه سوم سال 2022 در مجموع 661 هزار و 581 نفر از اروگوئه به کشور همسایه آرژانتین سفر نمودند که در مقایسه با سه ماه دوم سال جاری 56 درصد بر تعداد مسافرین افزوده شده است. طبق آمارهای موجود در سه ماه سوم (جولای لغایت سپتامبر سال جاری) هزینه سفر و مخارج اروگوئه ایها در آرژانتین در مجموع 247 میلیون دلار برآورد شد که حدود صد میلیون دلار بیشتر از سه ماه قبل بود. شایان ذکر است، کل هزینه و مخارج سفر اتباع اروگوئه به آرژانتین و سایر کشورهای جهان (در سه ماه سوم) به 393 میلیون دلار بالغ شد. در دسته بندی مذکور، پس از آرژانتین (که حدود 63 درصد از کل هزینهها را به خود اختصاص داد)، برزیل، اروپا و آمریکای شمالی به ترتیب در ردیف های بعدی قرار گرفتند. از جمله مهمترین دلایل سفر شهروندان اروگوئه ای به آرژانتین اختلاف قابل ملاحظه نرخ تبدیل دلار میان دو کشور همسایه است.
افزایش نرخ بیکاری در اروگوئه به 8.7 درصد تا سپتامبر 2022 (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)
به گزارش موسسه ملی آمار اروگوئه، نرخ بیکاری تا ماه سپتامبر سال جاری به 8.3 درصد افزایش یافت. طبق آمار مذکور شاخص اشتغال در اروگوئه به 56.8 درصد (از جمعیت در سن کار) بالغ شد. بررسی روند نرخ بیکاری در اروگوئه نشان می دهد که در پایان دولت قبلی (فوریه 2020) نرخ بیکاری 10.5 درصد بود اما در دوران بیماری همه گیر کووید-19 تا 11.2 درصد افزایش نشان داد، ولی سپس در پایان سال 2021 به 7 درصد کاهش یافت. هم اکنون نیز با توجه به نرخ ماه سپتامبر (8.3 درصد) به نظر می آید که مجدداً نرخ بیکاری در اروگوئه روند صعودی یافته باشد.
افزایش قابل ملاحظه صادرات ذرت پاراگوئه به بازارهای جهانی (روزنامه اولتیما اورا- پاراگوئه)
اتاق تجار و صادرکنندگان غلات و دانههای روغنی پاراگوئه (Capeco) در تازه ترین گزارشی با اشاره به روند فزاینده کشت ذرت در پاراگوئه از ماه جولای سال جاری اعلام کرد: صادرات ذرت از ابتدای سال جاری تا پایان ماه سپتامبر 2022 در مجموع به حدود 2.2 میلیون تن بالغ شد که مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش 77 درصدی را به ثبت رساند. بر اساس این گزارش، در 9 ماه ابتدای سال جاری صادرات ذرت 616 میلیون دلار برای پاراگوئه ارزآوری داشت که 340 میلیون دلار بیشتر از مدت مشابه سال 2021 میباشد. آمارهای بانک مرکزی پاراگوئه نشان می دهند که بازارهای مقصد پاراگوئه برای صادرات ذرت افزایش یافته و از چهار کشور در سال گذشته به چهارده کشور در سال جاری افزایش یافته اند. اگرچه برزیل در سال گذشته اصلی ترین خریدار ذرت از پاراگوئه بود، ولی در سال جاری تنها 52 درصد از کل صادرات پاراگوئه در زمینه ذرت را به خود اختصاص داد. شیلی (8%)، کره جنوبی(6%) و عربستان سعودی (5%) در سال جاری به عمده ترین بازارهای صادراتی ذرت پاراگوئه مبدل شده اند. 29 درصد مابقی صادرات نیز به اسرائیل، اروپا، آرژانتین و اروگوئه صادر میشوند. عملکرد قابل ملاحظه کشت ذرت در پاراگوئه عمدتاً به دلیل تبعات ناشی از جنگ میان روسیه و اوکراین بوده است.
اظهارات رئیس جمهور اروگوئه درباره محدودیت های اعمالی آرژانتین بر واردات برخی کالاها (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)
لوئیس لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه نسبت به اقدام اخیر دولت آرژانتین برای اعمال محدودیت بر واردات برخی اقلام تجاری، با اشاره به اینکه آرژانتین تاکنون تدابیر مشابه زیادی بدین شکل اتخاذ کرده است گفت: چنین اقداماتی به مرکوسور آسیب می رساند. وی افزود: تدابیر دیپلماتیک لازم از سوی اروگوئه در این ارتباط در دست انجام است. لاکاژه پو همچنین با اشاره به مشکلاتی که برای برخی شرکت های اروگوئه ای برای صادرات به آرژانتین به وجود آمده است گفت: با دیدگاه شرکت های اروگوئه ای کاملاً موافقم و معتقدم که تصمیمات مذکور با روح یا ایده اصلی مرکوسور در تضاد است. رئیس جمهور اروگوئه اظهارات مذکور را پس از آن ایراد کرد که وزارت اقتصاد آرژانتین در تازه ترین اقدامیبرای مواجه با وضعیت نابسامان اقتصادی، مجوز خودکار برای واردات اقلام تجاری به آرژانتین را لغو و اعلام کرد، فوریت و ضرروتی برای ورود برخی اقلام تجاری وجود ندارد.