معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۷/۲۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۳

تلاش ترکیه برای بهبود جایگاه خود در استفاده از انرژیهای سبز

اندیشکده انرژی Ember در گزارش تحلیلی انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه انرژیهای بادی و خورشیدی ترکیه اشاره نموده است.

بر اساس این گزارش،سهم منابع فسیلی وارداتی که 50 درصد از تولید برق ترکیه در سال 2021 میلادی را تامین می‌کرد، می‌تواند تا سال 2030  میلادی با استفاده از انرژی‌های بادی و خورشیدی به زیر 25 درصد کاهش یابد و برای دستیابی به این امر بایستی افزایش قابل توجهی در ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی این کشور ایجاد شود.

ترکیه در سال گذشته میلادی با عضویت در معاهده پاریس هدف خاصی را تا سال 2053 میلادی تعیین کرده و در راستای اهداف مورد نظربرنامه‌های انرژی جدیدی را تبیین و اعلام نموده است.

اهداف تعیین شده در استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی در طرح انرژی نو می‌تواند نه تنها کربن زدایی بلکه استقلال انرژی کشور را تضمین کند،

ترکیه تا سال 2030 میلادی می‌تواند با پیشرفتی که در انرژی بادی و خورشیدی ایجاد خواهد کرد وابستگی خارجی خود را در تولید برق به نصف کاهش دهد. این کشور که در سال 2021 میلادی نیمی از برق خود را با زغال سنگ و گاز طبیعی وارداتی تولید میکرد، می‌تواند این میزان را در 8 سال آینده به کمتر از 25 درصد کاهش دهد.

برای رسیدن به این هدف، سهم استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی در تولید برق کشور باید افزایش یافته و حداقل به یک سوم کل منابع برسد. این در حالیست که تا سال2021 میلادی سهم انرژیهای بادی و خورشیدی در تولید برق کشور 13.6 درصد بود.

بر اساس برنامه مورد نظر، ظرفیت انرژی خورشیدی تا سال 2030 میلادی در ترکیه باید به 40 گیگاوات برسد. برای کاهش 50 درصدی سهم سوخت‌های فسیلی وارداتی، بایستی تا سال 2030 میلادی هر سال به طور متوسط 4 گیگاوات به ظرفیت انرژی خورشیدی کشور اضافه شود.

در سال های اخیر، هر سال تقریباً 1 گیگاوات ظرفیت خورشیدی راه اندازی شده است. با این حال، ظرفیت تولید پانل های خورشیدی در داخل کشور هشت برابر آن است.

علاقه سرمایه گذاران به انرژی خورشیدی در این کشور نیز در سطح بسیار بالاتری قرار دارد، به طوری که تقاضا برای مزایده انرژی خورشیدی که هر ساله برگزار می‌شود، 10 تا 15 برابر ظرفیت مزایده‌های اعلام شده است.

تا سال 2030 میلادی ظرفیت انرژی بادی در ترکیه باید به حداقل 30 گیگاوات برسد. توان استفاده از انرژی بادی با ظرفیت کنونی که 11 گیگاوات است باید در عرض هشت سال آینده تقریباً سه برابر شود. برای تحقق این امر،  بایستی هر سال نیروگاه بادی 2.5 گیگاواتی در کشور نصب شود. با این حال، میزان مصرف سالانه ظرفیت بادی در کشور تقریباً 1 گیگاوات است.

استفاده از انرژی خورشیدی مزایای قابل توجهی از جمله ارزان بودن و داشتن ظرفیتهای بالارا در کشور دارد. تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی در تابستان به دلیل افزایش مصرف به اوج خود می رسد و می‌تواند کمبود انرژی آبی را در فصول خشک جبران کند.

به لطف انرژی خورشیدی، نیروگاه‌های برق آبی با سدهایی که در تابستان برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند در زمستان مورد استفاده قرار گرفته  و نیاز به نیروگاه‌های گاز طبیعی و مصرف گاز طبیعی را کاهش دهد.

تحولات اخیر در جهان، منطقه و بروز جنگ روسیه و اوکراین بار دیگر نشان داد که وابستگی به سوخت‌های فسیلی مانند زغال‌سنگ و گاز طبیعی چقدر می‌تواند بی ثبات و غیرقابل اعتماد باشد که راه حل رهایی از آن استفاده از منابع انرژی ارزان و پاک مانند انرژیهای بادی و خورشیدی است.

استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی نقش پیشرو در تضمین استقلال در انرژی کشورهای دارای منابع انرژی محدود مانند ترکیه دارند و این کشور مصمم است تا با اجرای برنامه‌های لازم دراستفاده از این گونه انرژی‌ها بتواند درکاهش میزان آلایندگی هوا و استفاده از انرژیهای تجدید پذیر به جایگاه مناسبی در منطقه و جهان برسد.

منبع : http:// temizenerji.org به نقل http://www.ember-climate.org

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما