معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۸۶

سرمایه گذاری قابل توجه چین در جمهوری دموکراتیک کنگو

شرکت های چینی سهم بزرگی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جمهوری دموکراتیک کنگو دارند. سرمایه گذاران چینی در سال 2008 بدون نگرانی در مورد وضعیت اجتماعی-اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو و بدون توقع اصلاحات یا بهبود فضای کسب و کار در این کشور مستقر شدند.

شرکت های چینی سهم بزرگی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جمهوری دموکراتیک کنگو دارند. طبق سندی که مورد بررسی قرار گرفت، مالیات‌های پرداخت شده در سال 2021 توسط شرکت‌های چینی بدون احتساب حق امتیاز یا سود سهام در مواد یا امور مالی، 16 درصد به درآمدهای بودجه دولت کمک کرده است.

مشارکت چین و کنگو کمک قابل توجهی به صنعتی شدن این کشور کرده است. رویایی برای ارتقای زیرساخت های آن، ایجاد ثروت و بهبود شرایط زندگی جمعیت آن، که به استقلال جمهوری دموکراتیک کنگو برمی‌گردد.

در سال 2006، در حالی که دولت کنگو فاقد امکانات مالی برای بازسازی کشور بود،گروهی از شرکت های چینی با سرمایه گذاری‌های سنگین مالی خود بدون تعیین شرایط زیاد و بدون تردید از قبل، به درخواست جمهوری دموکراتیک کنگو پاسخ مثبت دادند...

با سرمایه گذاری‌های چین، جمهوری دموکراتیک کنگو در حال حاضر نه تنها معادن بیشتری دارد، بلکه زنجیره‌های فرآوری نیز دارد. هنگامی‌که شرکت های چینی در معادن سرمایه گذاری می‌کنند، زنجیره‌های فرآوری و تولید مواد معدنی را نیز در محل راه اندازی می‌کنند، مانند شرکت های SOMIDEZ، SICOMINES، COMIKAL، COMILU و غیره.

چین نه تنها سرمایه به ارمغان می آورد، بلکه با تأسیس شرکت های صنعتی مدرن، به توسعه صنعت ج.د. کنگو نیز کمک می‌کند. با این روش ، ارزش افزوده بیشتر و نیروی کار محلی بیشتر با کارگران ماهر وجود دارد. این کمک موثری به صنعتی شدن جمهوری دموکراتیک کنگو و توسعه بلندمدت و پایدار این کشور است.

 چین نسبت به سرمایه گذاران دیگر سریع عمل می‌کند.

رئیس جمهور فلیکس تشیسکدی در مجامع مختلف در غرب و شرق شرکت کرد، ایشان به منظور جذب سرمایه گذاران و ارتقای پتانسیل کشور با چندین دولتمرد دیدار داشت. تعدادی وعده تاکنون محقق نشده با شرایط متفاوتی به او داده شد. در چنین شرایطی چین با شرایط و وعده‌های منطقی به سرعت وارد میدان شد و با حضور پر قدرت توانست سهم قابل توجهی در توسعه این کشور داشته باشد.

به عنوان مثال، سهم چین در چندین دستاورد در سراسر کشور، به ویژه سد برق آبی بوسانگا (Busanga) با سرمایه گذاری از طرف چین در حدود 656 میلیون دلار، اولین پروژه بزرگ زیرساخت انرژی در منطقه کاتانگا بزرگ در جمهوری کنگو با بیش از 60 سال قدمت، قابل مشاهده است. بندر خشک کازوم بالسا (Kasumbalesa) در این لیست قرار دارد، یک پروژه سرمایه گذاری چینی با حدود 230 میلیون دلار که تجارت واردات و صادرات ج.د. کنگو را ارتقا داده است. هم چنین باید به ساخت یک مرکز فرهنگی در کینشازا به عنوان هدیه ای از چین به جمهوری دموکراتیک کنگو، که از این پس بزرگترین ساختمان آفریقای مرکزی در حوزه فرهنگی خواهد بود، اشاره شود. هم چنین باید به ساخت تصفیه خانه آب با ظرفیت 220000 مترمکعب در لوکونگا در شهر کینشازا با سرمایه 100 میلیون دلار، که به طور کامل توسط دولت چین به میزان 4.5 درصد تامین مالی شده است اشاره کرد.

در مورد ساخت و سازهای زیرساختی: بیمارستان دوستی چین و کنگو در اندجیلی، کمک مالی دولت چین در کینشازا به مبلغ 6 میلیون دلار با ظرفیت 150 تخت، بیمارستان cinquantenaire، بیمارستان عمومی و مرجع در لوبوباشی، سالن دولت، کاخ مردم، استادیوم des martyrs، استادیوم کالمیه، استادیوم گوما، نیروگاه هیدرولیک زونگو 2(Zongo II)، بلوارهای پیروزی (triomphale)، Sendwe و Lumumba که مرکز شهر را به فرودگاه N'djili متصل می‌کند، بلوار 30 ژوئن که فروشگاه Kitambo را به ایستگاه مرکزی متصل می‌کند، خیابان tourisme که فروشگاه Kitambo را به پمپ بنزین متصل می‌کند، پلKinsuk، خیابان Kasa-vubu، خیابان کنارگذر در کینشازا; جاده Musonoi-Kapata-Kolwezi، بلوار de Butembo، بازسازی جاده Boma-Matadi به عنوان سرمایه گذاری چینی قابل شمارش است.

منابع:

https://actualite.cd/2022/08/10/la-chine-na-pas-attendu-lamelioration-du-climat-des-affaires-pour-investir-en-rdc

https://www.chine-magazine.com/la-chine-accompagnera-la-rdc-dans-son-developpement-economique-et-social/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما