معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مواد معدنی جمهوری دموکراتیک کنگو و سهم آنها در اقتصاد این کشور

جمهوری دموکراتیک کنگو یک انبار جهانی منابع طبیعی، به ویژه در بخش شرقی کشور است و سهم بخش معدن در درآمدهای مورد انتظار دولت حدود 30 درصد یا 16.9 میلیارد دلار در سال 2025 است.

اخبار اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو، در دی ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

روند مناقصه نفتی کنگو: از قوانین تا محیط زیست

مناقصه ۲۷ بلوک نفتی جمهوری دموکراتیک کنگو که در جولای ۲۰۲۲ آغاز شده بود، در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ به دلیل عدم استقبال کافی لغو شد. با این حال، سه بلوک گازی از مجموع ۳۰ بلوک موفق به جذب سرمایه‌گذار شدند.

بانک‌های آفریقا و جایگاه ویژه گروه راوجی در صنعت بانکداری آفریقای مرکزی

صنعت بانکداری آفریقا در سال 2024 با پیشتازی بانک‌های نیجریه‌ای شاهد تحولات مهمی است. Guaranty Trust Bank علی‌رغم رتبه پنجم از نظر اندازه در نیجریه، به دلیل عملکرد استثنایی در شاخص‌های کلیدی، رتبه نخست بانک‌های آفریقا را کسب کرده است.

اخبار اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو، در آبان ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

حمل و نقل رودخانه ای و دریایی جمهوری دموکراتیک کنگو

شبکه راه‌های آبی جمهوری دموکراتیک کنگو نقش حیاتی در حمل و نقل و ارتباطات این کشور ایفا می‌کند.

ثبت و فعالیت شرکت‌های خارجی در جمهوری دموکراتیک کنگو

این گزارش بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط آژانس ملی توسعه سرمایه‌گذاری (ANAPI) جمهوری دموکراتیک کنگو تهیه شده است. همچنین، تمام هزینه‌ها به دلار و فرانک کنگو با نرخ تصعیر 1 دلار 2860 فرانک کنگو مورخ مهر 1403 محاسبه شده‌اند.

مقایسه وضعیت اقتصادی کشورهای فرانسوی و انگلیسی زبان آفریقای جنوب صحرا

کشورهای فرانسوی زبان آفریقای جنوب صحرا در سال‌های اخیر از نظر اقتصادی وضعیت ضعیف تری نسبت به همسایگان انگلیسی زبان خود دارند.

بنادر جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو با وجود اینکه تنها 38 کیلومتر خط ساحلی دریایی در اختیار دارد و به همین دلیل کشوری نیمه محصور در خشکی محسوب می‌شود، اما وجود بنادر داخلی متعدد در امتداد رود کنگو (دومین رود بزرگ آفریقا پس از نیل) زمینه حمل و نقل آبی را برای این کشور فراهم کرده است.

دیدگاههای مطرح شده در مورد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در آفریقا

برخی کارشناسان اعتقاد دارند که صنعتی شدن قاره آفریقا تنها با انرژی‌های فسیلی یا هسته‌ای و تا حدی کمتر با برق آبی قابل دستیابی است. تأمین ناکافی انرژی و قطع برق مانع توسعه آفریقا می‌شود. انرژی‌های تجدیدپذیر برای روشنایی خوب است اما همیشه برای صنعتی شدن مناسب نیستند. بهترین کشورهای برق دار و توسعه یافته در این قاره به انرژی‌های فسیلی یا هسته‌ای متکی بوده‌اند.