معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۴/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۶

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته سوم تیر ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

درآمد 2.5 میلیون دلاری طالبان از معادن افغانستان در یک هفته

وزارت معادن و صنایع حکومت موقت طالبان اعلام کرد که در هفته اول این ماه حدود دو و نیم میلیون دلار از استخراج معادن، درآمد به دست آورده است. بر اساس اعلام این وزارتخانه، 343 میلیون افغانی از این درآمد مربوط به زغال سنگ بوده است. زغال سنگ افغانستان، اخیرا بیشتر به پاکستان صادر می‌شود. (خبرگزاری پارس)

https://parstoday.com/dari/news/afghanistan-i180994

 افزایش ۶۸ درصدی قیمت آرد در افغانستان

کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ، گزارش داد که قیمت مواد خوراکی به ویژه آرد در افغانستان به‌‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است. در گزارشی که 22 تیر از سوی کمیته منتشر شد، آمده است که از ماه ژوئن سال گذشته‌ میلادی تا کنون، بهای آرد ۶۸ درصد، روغن مایع ۵۵ درصد، کود ۱۰۷ درصد و مواد سوختی ۹۳ درصد افزایش یافته است. در این گزارش، آمده است که قیمت آرد به دلیل محدودیت‌هایی که قزاقستان بر صادرات گندم به افغانستان وضع کرده، افزایش یافته است. قیمت روغن نیز، به دلیل جنگ اوکراین چند برابر شده است. (روزنامه صبح کابل)

https://subhekabul.com/خبرها/red-cross-the-price-of-flour-in-afghanistan-has-increased-by-68/

 واکنش شرکت چینی تولیدکننده  برق در پاکستان به افزایش قیمت زغال سنگ افغانستان

شرکت چینی تولید‌کننده برق در پاکستان «هوانینک» تهدید کرده که اگر طالبان مکانیسم قیمت‌گذاری توافق‌شده را ظرف یک هفته تایید نکنند، واردات زغال سنگ افغانستان را متوقف خواهد کرد. لی شین؛ مدیر اجرایی شرکت چینی تولیدکننده برق در پاکستان گفته است که چرخش اخیر رویدادها در سطح بین المللی منجر به افزایش چشمگیر هزینه سوخت شده که همراه با افزایش روزافزون ارزش دلار امریکا در برابر روپیه پاکستان، تأثیر افزایش سوخت بر تعرفه برق در پاکستان را دوچندان کرده است. آقای لی افزوده است: «با حفظ هدف کاهش قیمت سوخت و کاهش قبوض واردات به منظور صرفه‌جویی ارزی، از این شرکت خواسته شد تا با پرداخت‌های انجام‌شده به کلدار، جایگزین سوخت ارزان‌تر (در مقایسه با قیمت زغال سنگ موجود) را بررسی کند.» شرکت هوانینگ شن دونگ رویی که مسئولیت تولید نیروگاه برق زغالی ساهیوال در پنجاب را در دست دارد، در نامه‌ای به سازمان ملی برق پاکستان نوشته است که افزایش نرخ زغال وارداتی از افغانستان باعث می‌شود که برق ارزان برای پاکستان تولید نشود. حکومت طالبان اخیراً قیمت زغال صادراتی را ۱۲۰ درصد افزایش داد و قیمت ۱ تن زغال افغانستان از ۹۰ دلار به ۲۰۰ دلار افزایش یافته‌است. (خبرگزاری افق)

https://ufuqnews.com/archives/202298

 طالبان می خواهد زغال‌سنگ را به «نرخ بین‌المللی» بفروشد

 وزارت معادن و صنایع طالبان می‌خواهد زغال‌سنگ افغانستان را به نرخ بین‌المللی صادر کند که در بازارهای جهانی ۳۵۰ دلار در هر تن است. طالبان اخیرا قیمت زغال سنگ صادراتی به پاکستان را از ۹۰ دلار در هر تن به ۲۰۰ دلار رسانده است. اسلام آباد که تا حدودی به دلیل کمبود ذخایر ارز خارجی برای واردات زغال سنگ یا گاز برای نیروگاه‌های خود با کمبود شدید انرژی مواجه است، اخیراً اعلام کرد که قصد دارد به جای دلار، زغال سنگ را از افغانستان به روپیه پاکستان وارد کند. به این ترتیب، این کشور امیدوار بود که وابستگی خود را به زغال سنگ گرانتر افریقای جنوبی کاهش دهد. پاکستان حدود ۷۰ درصد زغال سنگ خود را از افریقای جنوبی وارد می‌کند. با این حال، در چند ماه گذشته به‌دلیل افزایش شدید قیمت زغال سنگ، نتوانسته است این کار را انجام دهد. وزارت معادن افغانستان ۸۰ میدان زغال سنگ را در سراسر کشور بررسی کرده که از میان آنها ۱۷میدان فعال بوده است. (خبرگزاری شفقنا)

https://af.shafaqna.com/FA/527531

 واردات برق از تاجیکستان

محمدعمر آسوزاده، رئیس شرکت ملی برق تاجیکستان در یک نشست خبری گفت که شرکت برق افغانستان، دارای بدهی است که آن را تدریجا می‌پردازد. وی در ادامه خاطرنشان کرد که تاجیکستان در حال حاضر روزانه 9 میلیون کیلووات برق در ساعت به افغانستان صادر می‌کند. به گزارش آسیا پلاس، رئیس شرکت ملی برق تاجیکستان در ماه ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرده بود که افغانستان ۳۳ میلیون دلار به آن کشور بابت واردات برق بدهکار است. براساس اطلاعات، تاجیکستان در سال گذشته در مجموع به هزینه‌ی ۵۶.۳ میلیون دلار برق به افغانستان صادر کرده است. (روزنامه اطلاعات روز)

https://www.etilaatroz.com/147340/tajikistan-afghanistan-has-not-yet-paid-its-electricity-debt/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما