معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۲/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۳

وابستگی آلمان به روسیه و چین جهت تامین مواد خام

کمتر از سه درصد از نفت خامی‌که توسط آلمان مصرف می‌شود از خود این کشور استخراج شده است. این در حالی است که حدود 33 درصد نفت مورد نیاز آلمان از روسیه تامین می‌شود.
  • ذغال سنگ :

از حدود سه سال پیش دیگر ذغال سنگی در آلمان استخراج نمی‌شود و تقریبا نیمی از نیاز آلمان به این ماده طبیعی از طریق روسیه تامین می‌گردد. البته کل  واردات آلمان از روسیه کمتر از دو درصد تجارت جهانی ذغال سنگ است.

  • انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی بدون شک یکی از مناسب‌ترین تکنولوژی‌ها برای حفظ آب و هوا است. اما بازار جهانی این صنعت امروزه تحت حکومت جمهوری خلق چین است. بر اساس تحلیل مؤسسه IHS Markit ، سهم جهانی تولید‌کنندگان چینی در تولید قطعات خورشیدی در سال 2020  حدود 67 درصد بوده است. این در حالی است که شرکت‌های اروپایی جمعاً فقط سه درصد این بازار را تصاحب کرده اند.

  • نیکل

نیکل قبل از جنگ روسیه نیز کمیاب بود. به همین دلیل ایلان ماسک رئیس شرکت تسلا ، در بهار 2021 گفته بود نیکل بزرگترین نگرانی ما هنگام افزایش تولید باتری برای اتومبیل‌های برقی است. با این حال آلمان حدود 44 درصد نیکل پالایش شده خود را از روسیه دریافت می‌کند.

  • خاک‌های کمیاب

اصطلاح خاک‌های کمیاب به مجموعه ای از 17 عنصر شیمیایی تلقی می‌شود که بدون آنها هیچ نیروگاه بادی، اتومبیل هیبرید، تلفن همراه ، لپ تاپ و .. نمی‌تواند کار کند. با این حال چین بازارهای جهانی بسیاری از خاک‌های کمیاب را تحت کنترل دارد. آلمان نیز در این خصوص به شدت به جمهوری خلق چین وابسته است. بر اساس گزارش مؤسسه فدرال علوم زمینی و مواد خام، در سال 2020 بیش از 93 درصد خاک‌های کمیاب از چین وارد شده‌ است.

منبع: هفته نامه اشپیگل

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما