معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۱/۱۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۸

افزایش نرخ تورم در آلمان و اروپا

تورم در آلمان به سرعت رو به افزایش است. بر اساس آمار منتشره از سوی اداره آمار فدرال سرعت افزایش قیمت‌ها در آلمان در ماه فوریه نسبت به ماه ژانویه به صورت محسوسی بیشتر بوده است و این افزایش قیمت در ماه مارس نیز قابل مشاهده می‌باشد.

دلیل اصلی این تورم افزایش بهای سوخت و انرژی است. هزینه سوخت و انرژی در ماه‌های اخیر حدود 30 درصد بالا رفته است. یک کارشناس از اتاق فکر IMK می‌گوید علائم نشان می‌دهند سرعت تورم در آلمان در ماه‌های آینده بیشتر نیز خواهد شد، چرا که حمله روسیه به اوکراین قطعا باعث گران‌تر شدن انرژی و در نتیجه بالا رفتن هزینه سبد مصرف خانوارها خواهد شد.

همچنین انتظار می‌رود روند رشد اقتصادی آلمان به دلیل عواقب جنگ اوکراین به شدت کند شود. رئیس یک موسسه تحقیقات اقتصادی می‌گوید در شرایط کنونی صرفا انتظار نرخ رشد 2.2 تا 3.1 درصد را داریم. این در حالی است که پیش از این انتظار ‌داشتیم تولید ناخالص داخلی در سال جاری حدود  3.7 درصد افزایش یابد.

کارشناسان به دلیل وضعیت نامشخص در اوکراین دو سناریوی مستقل را مورد بررسی قرار داده اند. در سناریوی خوشبینانه، قیمت نفت تا پایان سال جاری به تدریج از بشکه‌ای 101 یورو (قیمت فعلی)به 82 یورو و قیمت گاز طبیعی نیز از 150 یورو به 108 یورو کاهش می‌یابد. اما در سناریوی بدبینانه، قیمت نفت تا ماه مه به 140 یورو در هر بشکه افزایش می‌یابد و  قیمت گاز طبیعی تا ماه مه به 200 یورو افزایش می یابد. به گفته موسسه OFI، این افزایش قیمت به این معنی است که حدود 6 میلیارد یورو قدرت خرید مردم تنها تا پایان ماه مارس از بین خواهد رفت.

به گزارش روزنامه اقتصادی هندلسبلات، انجمن بانک‌های آلمان (BdB) انتظار نرخ تورم 5.9 درصدی در سال جاری را دارد. مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از کارشناس چشم اندازی را برای بهبود وضع موجود در اینده نزدیک قابل مشاهده نمی دانند. هولگر اشمیدینگ، رئیس انجمن اقتصاددان بانک برنبرگ در همین خصوص معتقد است ریسک‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث گردد نتوانیم به این زودی از این وضعیت خارج نشویم.

تورم در ماه‌های گذشته در کل منطقه یورو به شدت افزایش یافته است. بالاترین تورم در کشورهای بالتیک وجود دارد، خصوصا در استونی. بانک مرکزی اروپا (EZB) سعی دارد ترتیبی دهد که افزایش قیمت‌ها بیش از حد نباشد.

هدف مشخص بانک مرکزی اروپا تورم سالانه دو درصدی است. البته در ده سال گذشته، نرخ تورم عمدتاً خیلی کمتر از این هدف بوده و بانک مرکزی مجبور شده با توسل به اقداماتی مانند اعطای وام های بدون بهره کشورها را به خرید و تجارت بیشتر ترغیب کند.اما بحران کرونا همه چیز را تغییر داد. محدودیت های کرونایی باعث شد تولید عملا متوقف شود، زیرا قطعات مهم برای محصولات نهایی وجود نداشتند ، بازارها تعطیل بودند، کشتی‌ها اجازه حرکت نداشتند و ..  این موضوعات باعث گردید تولید به شدت کاهش یابد.

با این حال بهبود وضع کرونایی مجددا میل خرید را در میان مردم افزایش داد. اما به واسطه تولید کم و در نتیجه خالی شدن انبارها در دوران همه گیری این عطش مجالی برای سیراب شدن نیافت و بازار به دلیل تقاضای اشباع نشده با یک جهش ناگهانی قیمت ها روبه رو شد.

منبع: روزنامه‌های‌هاندسبلات،  زودویچه زایتونگ و شبکه اول تلویزیون آلمان

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما