معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۵

اهداف اندونزی از ریاست این کشور بر گروه 20

بهداشت فراگیر، تحول مبتنی بر دیجیتالی و گذر به انرژی‌های تجدیدپذیر از مهمترین اهداف اندونزی در دوره ریاست این کشور بر گروه 20 به شمار می روند

اندونزی ریاست یک ساله خود بر گروه 20 را که از اول دسامبر 2021 الی 30 نوامبر 2022 با سخنرانی ویدئویی آقای جوکووی ویدودو رئیس جمهور این کشور آغاز نموده است، اکنون تمام توان خود را برای مدیریت هرچه بهتر یک سال ریاست خود بر این گروه را بکار گرفته است. شعار اندونزی در زمان ریاست اش بر گروه 20 " با هم بهبود یابیم ، با هم قوی تر پیشرفت کنیم " می‌باشد.

آقای جوکووی درسخنرانی خود که در اول دسامبر 2021 انجام شد، اظهار داشت : " اندونزی از این "امتیاز" برای تقویت همکاری و فشار برای پیشرفت های بزرگ جهانی استفاده خواهد نمود و به دنبال تقویت همبستگی جهانی در رسیدگی به تغییرات آب و هوا و توسعه پایدار است و کشورهای توسعه یافته را وادار می‌کند تا تعهد خود را برای کمک به کشورهای درحال توسعه افزایش دهند."

رئیس جمهور اندونزی درادامه گفت: " در مدت ریاست کشورش بر گروه 20 از فرصت استفاده کرده و برای آرمان‌ها و منافع کشورهای درحال توسعه و در جهت ایجاد" نظم جهانی عادلانه تر" تلاش خواهد شد." وی اضافه کرد: " به طور خاص ، در مدت یک سال مذکور در درجه اول بر مراقبت های بهداشتی فراگیر، تحول مبتنی بر دیجیتال و گذار به انرژی پایدار متمرکز خواهد شد و کشورش به ترغیب کشورهای گروه 20 برای دستیابی به موفقیت های بزرگ و تشویق آنها برای تقویت همکاری‌ها و ایجاد قدرت برای اطمینان از این که جامعه جهانی تأثیر مثبت این همکاری را احساس خواهدکرد، ادامه خواهدداد."

رئیس جمهور اندونزی درهمین راستا دو هفته قبل در نشست مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس طی سخنرانی  مجازی به دو موضوع مهم اشاره نمود:

 اول: تلاش برای ایجاد آژانس بهداشت جهانی جدید

در این خصوص رئیس جمهوراندونزی گفت که اندونزی درطول ریاست اش بر گروه 20 برای ایجاد یک آژانس بهداشت جهانی جدید تلاش خواهد نمود. وی گفت آژانس جدید می‌تواند" تاب آوری سلامت " در جهان را تقویت می‌کند و به فراگیرتر شدن سیستم بهداشت جهانی و پاسخگویی بیشتر به بحران‌ها کمک می نماید. جوکووی اضافه کرد که وظیفه این آژانس بسیج منابع بهداشتی جهانی از جمله برای تامین هزینه‌های فوریت های بهداشتی ، خرید واکسن ، تهیه دارو و دستگاه‌های پزشکی خواهد بود و در عین حال این آزانس به تدوین دستورالعمل های استاندارد برای فعالیت هایی مانند برون مرزی کمک می نماید و روی افزایش ظرفیت تولید دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت خواهد کرد. وی تاکید کرد که سازمان بهداشت جهانی ظرفیت محدودی برای مقابله با همه گیری کووید -19 از خود نشان داده است و این که بسیاری از همکاریهای جهانی بهداشت جهانی ازجمله در مورد واکسن‌ها فقط برنامه‌های موقتی بودند و نقش این سازمان دربسیاری از موارد جنبه‌های راهبردی را برای جهان پوشش نداده است.رئیس جمهور اندونزی ضمن درخواست از اقتصادهای بزرگ دنیا برای حمایت از این ایده اندونزی از طریق کمک های مالی اضافه کرد که هزینه‌های این آژانس به وضوح کمتر از ضررهای جهان به دلیل شکنندگی سیستم بهداشت جهانی است.  

 دوم: تامین منابع مالی و انتقال تکنولوژی  انرژی‌های تجدیدپذیر

آقای جوکووی از کشورهای توسعه یافته خواست تا با تامین منابع مالی و انتقال فن آوری به کشورهای درحال توسعه از جمله اندونزی کمک نمایند وی با تاکید بر انتقال تکنولوژی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی دارندگان این نوع فن آوری‌ها به کشورهای درحال توسعه اضافه نمود که فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی به سمت انرژی‌های نو نیازمند بودجه قابل توجه و دسترسی به فن آوری‌های سبز است . وی نیاز اندونزی برای دستیابی به این نوع انرژی‌ها را 50 میلیارد دلار اعلام نمود و 37 میلیارد دلار دیگر را نیز برای بخش های جنگل داری و استفاده بهینه از زمین و حفاظت دریایی اعلام نمود .

خانم مرسودی وزیر خارجه اندونزی نیز در مصاحبه ای در خصوص ریاست کشورش بر گروه 20 گفت: " با توجه به اینکه جهان هنوز درگیر کووید 19 است، انتظار می رود که بهبودی سریع‌تری در سال 2022 اتفاق بیفتد. مضمون پیام ما این است که ناگزیر هستیم برای بهبودی، با هم کار کنیم. هیچ کشوری بدون همکاری سایرین نمی‌تواند به تنهایی بهبود یابد.مطمئنا این رهبری به نفع اندونزی است. بدین صورت که اندونزی در صحنه جهانی حضور دارد و آنچه جهان خواهد دید رهبری اندونزی است. وقتی از رهبری صحبت به میان آورده می‌شود، در واقع در مورد اعتماد، به رسمیت شناختن وجنبه‌های بی شمار دیگر صحبت می‌شود. اعتماد و به رسمیت شناختن تأثیر زیادی بر سرمایه گذاری و گردشگری خواهد داشت. این فرصتی برای  اندونزی جهت نشان دادن رهبری و جلب اعتماد و شناخت جهانی می‌باشد تابتواند از آن به نفع خود سرمایه گذاری کند. همچنین این فرصت وجود دارد که پیشرفت ها و تعهدات خود را به نمایش بگذارد. از نظر اقتصادی، به راحتی می‌توان تخمین زد که تعداد زیاد جلسات قطعا اقتصاد اندونزی را تحریک و رونق می‌بخشد، که شامل درآمدهای ناشی از هتل داری، حمل و نقل، غذا و سایر مشاغل کوچک و متوسط و ... می‌شود. اگرچه منافع اندونزی اولین اولویت است، اما باید به بهبود اقتصاد جهانی نیز کمک شود. نکته اصلی این است که هیچ کس نباید عقب بماند. به عنوان مثال، در مورد شکاف واکسیناسیون، چگونه می‌توان برای کاهش این شکاف تلاش کرد تا هیچ کشوری عقب نماند؟ نکته دیگری که رئیس جمهور (جوکو ویدودو) معتقد است، این است که تمام کارهای گروه 20 تحت رهبری اندونزی باید به کاتالیزوری برای همکاری ملموس و سودمند برای کشورهای در حال توسعه تبدیل شود. "

براساس اطلاعات منتشره ، اندونزی درحال حاضر تقویم فعالیت های خود در خصوص ریاست اش بر گروه 20 را برای 19شهر مختلف در سراسر کشور به این امید که کنفرانس و نشست های بین المللی برگزار شده در این شهرها  از یک سو به شکوفایی اقتصاد محلی کمک نماید و از سوی دیگر اقتصاد کشور را برای بهبودی سریع آماده کند، برنامه ریزی کرده است. براساس اطلاعات منتشره مهمترین موضوعات دستور کار و همچنین مزایای ریاست اندونزی برگروه 20 بشرح ذیل عنوان شده است :

مهمترین ارکان ریاست اندونزی بر گروه 20 در  سال 2022 شامل موارد ذیل می‌باشد :

  • ایجاد محیط و مشارکت
  • ارتقای بهره وری.
  • افزایش انعطاف پذیری و پایداری.
  • تضمین رشد پایدار و فراگیر.
  • رهبری جمعی قوی تر جهانی

مزایای ریاست گروه 20 برای اندونزی

  • در بحبوحه همه گیری کووید -19، ریاست گروه 20 درک قوی در مورد انعطاف پذیری اقتصادی اندونزی در برابر بحران را نشان می دهد.
  • نوعی به رسمیت شناختن بین المللی در مورد موقعیت اندونزی به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان، با توانایی نمایندگی سایر اقتصادهای در حال توسعه.
  • ایجاد ارزش افزوده برای کشور، ریاست گروه 20 فرصتی است که یک بار در طول چند دهه برای این کشور پیش می آید لذا باید به طور کامل از آن بهره برداری نمود تا ارزش افزوده برای بهبود اندونزی از نظر فعالیت اقتصادی و همچنین اعتماد عمومی داخلی و بین‌المللی فراهم شود.
  • اندونزی می‌تواند مذاکرات دستورکار گروه 20 را برای حمایت و تقویت فعالیت های بهبود اقتصادی در اندونزی هماهنگ کند.
  • فرصتی برای نشان دادن رهبری اندونزی در بهبود اقتصاد جهانی. از منظر منطقه ای، ریاست گروه 20 بر رهبری اندونزی در زمینه دیپلماسی بین المللی و اقتصادی در منطقه تأکید می‌کند، با توجه به این که اندونزی تنها عضو گروه 20 در میان کشورهای اتحادیه ASEAN است.
  • ریاست گروه 20 اندونزی را در خط مقدم تمرکز و توجه بین المللی به ویژه از نظر اقتصادی و مالی قرار خواهد داد. این دستاوردهای چشمگیر اندونزی را به جهان نشان می دهد و نقطه شروعی برای بازگرداندن اعتماد اقتصادی پس از همه گیری در داخل و بین المللی است.
  • نشست های گروه 20 در اندونزی همچنین فرصتی برای معرفی بخش گردشگری اندونزی و محصولات محلی این کشور به جهان است و در نتیجه اقتصاد ملی را احیا می‌کند.

اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد آسیای جنوب شرقی  و رتبه شانزدهم اقتصاد جهانی ، ششمین کشور آسیایی است که پس از کره جنوبی، چین، ژاپن، عربستان سعودی و ترکیه، ریاست بزرگترین مجمع و یا گروه اقتصادهای جهان را در طول سال 2022 رهبری می نماید .این نقش جهانی جدید در زمانی اتفاق می‌افتد که جامعه جهانی قرار است وارد سومین سال همه‌گیری کووید-19 شود، بدون این که پایان مشخصی پس از کشف جهش جدید تحت عنوان Omicron ویروس کرونا متصور باشد، که احتمالا بازگشایی‌ها مرزها و بهبود اقتصاد جهانی و محدودیت های اجتماعی را به تعویق می‌اندازد.

 بر اساس گزارش بلومبرگ ، اندونزی درحال حاضر در رتبه 52 از 53 کشور در تاب آوری کووید-19 قرار دارد. آقای ایرلانگا هارتارتو وزیر هماهنگ کننده امور اقتصادی که همزمان ریاست ستاد مبارزه با کووید-19 کشورش را برعهده دارد دراین خصوص اظهارداشت: سه موضوع اولویت دار شامل مراقبت های بهداشتی همه گیری کووید-19، تقویت تحول دیجیتال و انتقال انرژی متمرکز در دستور کار اندونزی درمدت ریاست اش بر گروه 20 می‌باشد. وی اضافه کرد که بهبود اقتصادی باید به شیوه ای فراگیر، انعطاف پذیر و پایدار صورت گیرد و این ریاست به اندونزی فرصتی می دهد تا رهبری جهانی خود را به نمایش گذاشته و به چالش های موجود رسیدگی کند و اندونزی با به عهده گرفتن ریاست گروه20 قادر خواهد بود مسیر بحث های سیاست جهانی را تعیین کند.

برای کمک به سیاست گذاران با ایده‌هایی مانند راه حل های بهبود بیماری همه گیر کووید-19، اندونزی اقدام به ایجاد چندین گروه مشارکت G20 مانند (Think 20 (T20 با هدف تعامل با دولت های گروه 20 نموده است. در واقع T20 اتاق‌های فکر و مراکز تحقیقاتی پیشرو را ازسراسر جهان گردهم می‌آورد و توسط سازمان‌هایی از کشور میزبان با هدف مشارکت در تحقیقات و پیشنهادات سیاستی به رهبران G20 در موردمسائل بزرگ جهانی ، تلاش می نمایند. درسال پیش رو ، T20 توسط موسسه تحقیقات اجتماعی و اقتصادی دانشکده اقتصاد وبازرگانی دانشگاه اندونزی (LPEM FEB-UI) و مرکز مطالعات بین المللی استراتژیک (CSIS) اداره می‌شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما