معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۱۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۶۴

صادرات زباله پلاستیکی آلمان در سال 2021

بخش اقتصادی روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ در گزارشی آماری از حجم صادرات زباله‌های پلاستیکی آلمان و اصلی ترین کشورهای واردکننده ارائه می دهد.خلاصه ای از این گزارش به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 سال گذشته میلادی شرکت های مختلف آلمانی در مجموع بیش از 700 هزار تن زباله پلاستیک به خارج از کشور صادر کرده اند. این میزان صادرات از نظر وزن یک سوم کمتر از سال 2020 بوده است. تغییراتی در لیست کشورهای واردکننده نیز دیده می‌شود. به گزارش فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، طبق آمار «مجمع فدرال اقتصاد موادخام، آب و دفع زباله» (BDE) سالانه در آلمان به صورت تفکیک شده نزدیک به شش میلیون تن زباله پلاستیکی اعم از بسته بندی‌های غذایی، ورقه‌های صنعتی پلاستیکی و زباله‌های صنعتی تولید می‌شود. این زباله‌ها در فرایند بازیافت به گرانول های پلاستیکی تبدیل و سپس برای سوخت نیروگاه‌ها استفاده می‌شوند. این گرانول ها همچنین برای تولید پارچه‌های پلی استر، تیرک های مهار در خیابان‌ها و یا کیسه‌های پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما بخشی از زباله‌های پلاستیکی در آلمان بازیافت نشده و فرایند بازیافت در دیگر کشورها صورت می‌گیرد. اگرچه حجم صادرات زباله‌های پلاستیکی در سال 2021 نسبت به 2020 یک سوم کاهش داشته، اما درآمد حاصل از آن تغییری نکرده است: نزدیک به 260 میلیون یورو. چین که برای سال های متمادی بزرگترین وارد کننده زباله‌های پلاستیکی آلمان بود، در سال های اخیر ضوابط سختگیرانه تری برای ورود این مواد وضع کرده است تا از این طریق از ورود زباله‌های با کیفیت پایین که قابل بازیافت نیستند، جلوگیری شود. از سال 2018 مالزی برای مدتی جای چین را به عنوان بزرگترین واردکننده زباله‌های پلاستیکی از آلمان گرفته است. در سال های اخیر هند، اندونزی و ویتنام نیز بخش بزرگی از صادرات آلمان را دریافت کرده اند.

اما سال گذشته، مالزی از جایگاه اول واردکنندگان به جایگاه چهارم تنزل پیدا کرد و هنگ کنگ، ویتنام و اندونزی نیز از لیست ده واردکننده اول خارج شدند و هلند با واردات بیش از 136 هزار تن زباله پلاستیکی بیشترین سهم واردات از آلمان را بدست آورد. ترکیه و لهستان نیز در جایگاه دوم و سوم واردکنندگان سال 2021 بوده اند. آلمان نیز خود در سال 2021 واردکننده 446 هزار تن زباله (نه درصد کمتر از 2020) از کشورهای دیگر بوده است.

به عقیده آقای «پتر کورت»، (Peter Kurth) رئیس BDE، صادرات و واردات زباله‌های پلاستیکی در کل در یک اقتصاد دورانی ضروری است. این تجارت باعث می‌شود که زباله به عنوان یک کالای صادراتی و وارداتی بازیافت شده و کمتر وارد محیط زیست شود. وی در عین حال اذعان می دارد که این تجارت همواره با چالش هایی روبروست. نبود استاندارهای لازم برای کیفیت بازیافت در برخی کشورها یکی از این مشکلات است. موضوع صادرات زباله از سوی فعالان محیط زیست همواره به چالش کشیده می‌شود. سیاست مداران اروپائی و آلمانی بویژه از حزب سبز با توجه به عدم رعایت استاندارهای بازیافت، خواهان کاهش و توقف صادرات زباله‌های پلاستیکی و بازیافت آنها در مرزهای اروپائی هستند. شایان ذکر است که بواسطه «اقتصاد زباله» در کشورهای وارد و صادرکننده سالانه هزاران شغل جدید ایجاد می‌شود.

منبع:

 https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/klima-nachhaltigkeit/deutschland-exportiert-weniger-plastikmuell-17722924.html?GEPC=s30

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما