اخبار اقتصادی ترکیه - آنکارا
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ترکیه در شهریور ماه 1400 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
ت .ر.ت خبر- اردوغان: ذخایر ارزی ترکیه به فراتر از 118 میلیارد دلار رسیده است
اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی ضمن اشاره به عملکرد اقتصادی دولت اعلام داشت، بر اساس برنامه میان مدت سه ساله، تا پایان سال 2024 درامد سرانه به 11 هزاردلار و طی این مدت تولید ناخالص ملی را ابتدا به 800 میلیارد دلار سپس در پایان دوره (2024) به یک تریلیون دلار خواهیم رساند. وی در خصوص میزان ذخایر ارزی ترکیه نیز گفت، ذخایر ارزی کشور که در سال گذشته به 93.3 میلیارد دلار رسیده بود در ماه اوت از 118 میلیارد دلار فراتر رفته و روند صعودی همچنان ادامه دارد.
درآمدهای کشور از محل گردشگری نیز در مقایسه با سال قبل 31 درصد رشد داشته است. ساختار برنامه میان مدت ترکیه مبتنی بر ایجاد اشتغال، بهبود کسری حساب جاری و توزیع عادلانه درآمد است. براساس این برنامه نرخ بیکاری بتدریج کاهش و مشوق هایی برای سرمایه گذاریهای خارجی در نظر گرفته شده است. اردوغان اذعان داشته که اقتصاد ترکیه با رشد 21.7 درصد، دومین کشور جهان از لحاظ رشد اقتصادی میباشد.
وزارت انرژی- افزایش 42 درصدی واردات نفت خام توسط ترکیه
براساس اعلام سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه، واردات نفت خام ترکیه در ماه ژوئن سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با 43.2 درصد افزایش به 3.99 میلیون تن رسیده است. بیشترین میزان واردات نفت خام در ماه ژوئن از کشورهای روسیه 1.13 میلیون تن، عراق 986 هزار و قزاقستان 344 هزار تن بوده است. کارشناسان، بهبود در وضعیت کرونا و از سرگیری مجدد فعالیت کارخانهها با طرفیت کامل را از عوامل مهم در افزایش واردات نفت خام ترکیه ذکر کرده اند.
وزارت تجارت – صادرات 8 ماهه ترکیه به 104 میلیارد دلار رسید
براساس اعلام محمت موش، وزیر تجارت ترکیه، میزان صادرات این کشور در ماه آگوست سالجاری با 52 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 18.9 میلیارد دلار و در بازه زمانی ژانویه – آگوست نیز به 104.2 میلیارد دلار رسیده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 37 درصد رشد داشته است.
وزیر تجارت ترکیه همچمنین اعلام داشت، با روندی که بخش صادرات در پیش گرفته است، انتظار می رود تا پایان سالجاری میزان صادرات کشور به 210 میلیارد دلار برسد.
خبرترک- هدف 19 میلیارد دلاری در صادرات پوشاک و منسوجات ترکیه
مصطفی گل تپه، رئیس اتحادیه پوشاک و منسوجات ترکیه گفت: از کشورهای اروپایی و آمریکا تقاضاهای زیادی برای واردات پوشاک از ترکیه وجود دارد. کارخانههای تولید پوشاک درصدد هستند تا ظرف چند ماه آینده به تمامی تقاضاهای کشورهای خارجی پاسخ دهند. با این روند امیدواریم تا به صادرات 19 میلیارد دلاری که یک رکورد در تاریخ ترکیه در زمینه صادرات پوشاک و منسوجات خواهد بود، دست یابیم.
استار- تولید بیش از 10 هزار مگاوات برق از انرژی بادی در ترکیه
بنابر اعلام وزارت انرژی ترکیه، میزان تولید برق از سانترالهای انرژی بادی به بیش از 10 هزار مگاوات رسیده است. همچنین براساس این گزارش، تعداد شرکتهایی که در زمینه تولید برق بادی فعالیت دارند به 3500 و میزان اشتغال در این بخش به 25 هزار نفر رسیده است.
ترکیه در بازه زمانی ژانویه – جولای سالجاری بالغ بر 187.3 میلیارد کیلوات ساعت برق تولید کرده که از این میزان 16.8 میلیارد کیلو وات ساعت آن از انرژی بادی بوده که این نیز معادل 9 درصد از کل تولیدات برق این کشور را شامل میشود.
بیشترین تولید برق از انرژهای بادی در ترکیه در شهرهای ازمیر با 1700 مگاوات، بالی کسیر 1300 مگاوات، چاناک قلعه 850 مگاوات، مانیسا 750 مگاوات و استانبول 420 مگاوات صورت میگیرد.
خبرترک- نرخ بیکاری ترکیه به 10.6 درصد رسید
سازمان آمار ترکیه، نرخ بیکاری این کشور را در پایان ماه ژوئن اعلام کرد. براساس این گزارش، نرخ بیکاری ترکیه در پایان ماه ژوئن با 2.5 درصد کاهش به 10.6 درصد رسید. همچنین، تعداد افراد بیکار بالای 15 سال با 823 هزار نفر کاهش به سه میلیون و 399 هزار نفر رسید.
حریت-جابجایی 5.5 میلیون مسافر توسط ترکیش ایر
بنابر اعلام شرکت ترکیش ایر، این شرکت در ماه جولای 2021 بالغ بر 5.5 میلیون مسافر جابجا کرده است. این میزان مسافر معادل 71.2 درصد ظرفیت ترکیش ایر بوده است.
بر اساس این گزارش، ترکیش ایر در هفت ماهه ژانویه - جولای سالجاری 20.1 میلیون مسافر جابجا کرده که این نیز معادل 64.4 درصد ظرفیت هواپیماهای ترکیش ایر بوده است. در همین مدت بالغ بر یک میلیون و 73 هزار و 632 تن نیز حمل بار داشته که نسبت به سالهای گذشته 26 درصد رشد داشته است.
وب سایت خبرها- افزایش 20 درصدی صادرات میوه و سبزیجات ترکیه
بنابر اعلام انجمن صادرکنندگان ترکیه، صادرات میوه و سبزیجات این کشور در بازه زمانی ژانویه – آگوست 2021 با 20.5 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 17 میلیارد و 953 میلیون دلار رسید که این بیشترین صادرات هشت ماهه در تاریخ بخش کشاورزی است.
غلات ، حبوبات و دانههای روعنی با 5 میلیارد و 580 میلیون دلار بیشترین صادرات در دوره مذکور را در بخش کشاورزی داشته اند. همچنین از این میزان صادرات سهم بخش آبزیان و محصلات دامی 36.5 درصد، میوه و سبزیجات 22.9 درصد، خشکبار 11.8 درصد و فندق، زیتون و روغن زیتون 5.4 درصد میباشد.
بیشترین محصولات کشاورزی صادراتی ترکیه به ترتیب به کشور های روسیه 527 میلیون دلار، آلمان 186 میلیون دلار و رومانی 141 میلیون دلار صورت گرفته است.
ت رت خبر- قرارداد صادرات اتوبوس به آذربایجان توسط ترکیه
شرکت اتوکار ترکیه در زمینه مونتاژ اتوبوس، مینی بوس و تانک های زرهی فعالیت دارد. تولیدات این کارخانه به بیش از 50 کشور دنیا صادر میشود. در تفاهم نامه ای که میان این شرکت با کشور آذربایجان منعقد شده است، قرار است تا شرکت اتوکار 50 اتوبوس به این کشور صادر نماید.