معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۰۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۳۸

میزان تجارت خارجی سوئد در 9 ماهه 2021

سازمان آمار سوئد گزارش خود پیرامون حجم تجارت خارجی این کشور طی ماه‌های ژانویه – سپتامبر 2021 را منتشر نمود. در این دوره ، ارزش صادرات کالاهای سوئد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 12 درصد و ارزش واردات کالاها 14 درصد افزایش داشته است.

در دوره ژانویه تا سپتامبر 2021، ارزش (به قیمت های جاری) صادرات کالاهای سوئد به 1181 میلیارد کرون رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 12 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در این مدت، ارزش واردات کالاها 14 درصد افزایش و به 1151 میلیارد کرون رسیده است.در بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر 2021، صادرات کالا از نظر حجمی 8 درصد (به قیمت ثابت) و واردات کالا 11 درصد افزایش یافته است. تجارت خالص 30 میلیارد کرون مازاد در دوره ژانویه تا سپتامبر 2021 را نشان می دهد. در مدت مشابه در سال 2020، مازاد تجاری خالص 44 میلیارد کرون بود.

در سه ماهه سوم سال 2021، صادرات کالاهای سوئدی 17 درصد از نظر ارزش و از نظر حجم صادرات کالا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5 درصد افزایش یافته است. واردات کالا از نظر ارزشی 18 درصد و از نظر حجمی 8 درصد افزایش داشته است.در مقایسه با سه ماهه قبل صادرات کالا از این کشور از نظر ارزش 5 درصد و از نظر حجم 9 درصد کاهش یافته است. همچنین در مدت زمان مشابه واردات کالا از نظر ارزشی 2 درصد و از نظر حجمی 5 درصد کاهش داشته است.

شاخص ارزش و شاخص حجم روندهای ارزش اسمی و واقعی را در طول زمان توصیف می‌کنند. روندهای ارزش واقعی روندهایی را توصیف می‌کنند که در آن تغییرات قیمت حذف شده است. شاخص ها، شاخص های زنجیره ای با سال پایه 100=2015 هستند.

شاخص ارزش صادرات کالا در سه ماهه سوم 2021 نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته اما بالاتر از میانگین سال 2020 است. قیمت صادرات نسبت به سه ماهه قبل کمی افزایش نشان می دهد. شاخص حجم نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته، اما نسبت به شاخص حجم در سه ماهه سوم سال 2020 افزایش یافته است.

شاخص ارزش واردات کالاها در سه ماهه سوم 2021 نسبت به سه ماهه قبل کاهش داشته اما کمی‌بیشتر از شاخص ارزش سه ماهه سوم سال 2020 است. قیمت واردات کمی‌بالاتر از سه ماهه قبل است. شاخص حجم نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته است، اما نسبت به فصل مشابه سال قبل اندکی بیشتر است.

در این مدت صادرات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل 11 درصد افزایش یافت. در این حوزه محصول، صادرات خودروهای جاده ای 18 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین صادرات مواد معدنی 27 درصد افزایش یافته است. در این حوزه، صادرات سنگ آهن 45 درصد و صادرات محصولات چوبی و کاغذی 15 درصد و سوخت معدنی و جریان برق 59 درصد افزایش داشته است. صادرات مواد شیمیایی و محصولات لاستیکی 2 درصد کاهش و در همین ارتباط صادرات محصولات دارویی 23 درصد کاهش داشته است. در حوزه محصولات دیگر، منسوجات/پوشاک/کفش 7 درصد افزایش یافته است.

در سه ماهه سوم 2021 صادرات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل از نظر ارزشی 4 درصد و از نظر حجمی 3 درصد افزایش یافته و در این حوزه محصول، صادرات خودروهای سواری هم از نظر ارزشی و هم از نظر حجمی 16 درصد کاهش داشته است. صادرات سوخت معدنی و جریان برق از نظر ارزشی 92 درصد و از نظر حجمی 12 درصد افزایش یافت. تفاوت زیاد بین توسعه ارزش و حجم به دلیل افزایش قیمت محصولات نفتی است. مواد معدنی از نظر ارزشی 44 درصد و از نظر حجمی 9 درصد افزایش یافته است. محصولات شیمیایی و لاستیکی از نظر ارزش ۲۱ درصد و از نظر حجم ۱۵ درصد افزایش یافت. صادرات پلاستیک در این حوزه از نظر ارزشی 50 درصد و از نظر حجمی 24 درصد افزایش یافته است. صادرات محصولات چوبی و کاغذی از نظر ارزشی 31 درصد افزایش یافت در حالی که از نظر حجمی ثابت ماند. در حوزه سایر محصولات، صادرات مواد غذایی/نوشیدنی/دخانیات از نظر ارزشی 8 درصد و از نظر حجمی 1 درصد افزایش یافته است.

طی این مدت واردات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل 15 درصد افزایش داشته است. در این حوزه کالایی، واردات خودروهای سواری 20 درصد ، واردات مواد معدنی 34 درصد ، واردات محصولات چوبی و کاغذی 6 درصد و واردات محصولات شیمیایی و لاستیکی 9 درصد، واردات سوخت معدنی و جریان برق 34 درصد و واردات نفت خام نیز 50 درصد افزایش یافته است. واردات سایر محصولات نیز 6 درصد رشد نشان می دهد.

واردات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل از نظر ارزشی 9 درصد و از نظر حجمی 8 درصد افزایش داشته است. در این حوزه، واردات خودروهای سواری از نظر ارزشی 16 درصد و از نظر حجمی 18 درصد کاهش یافت. واردات سوخت معدنی و جریان برق از نظر ارزشی 70 درصد و از نظر حجمی 3 درصد افزایش یافت. واردات نفت خام در این حوزه از نظر ارزشی 98 درصد و از نظر حجمی 24 درصد افزایش یافته است. تفاوت زیاد بین توسعه ارزش و حجم به دلیل افزایش قیمت نفت خام است. واردات مواد شیمیایی و محصولات لاستیکی از نظر ارزشی 18 درصد و از نظر حجمی 7 درصد افزایش یافت. واردات پلاستیک در این حوزه از نظر ارزشی 43 درصد و از نظر حجمی 14 درصد افزایش یافته است. واردات محصولات چوبی و کاغذی از نظر ارزشی ۱۹ درصد و از نظر حجمی ۸ درصد افزایش یافت. مواد معدنی از نظر ارزشی 54 درصد و از نظر حجمی 18 درصد افزایش یافت. در حوزه سایر محصولات، واردات مواد غذایی/نوشیدنی/دخانیات از نظر ارزشی 8 درصد و از نظر حجمی 2 درصد افزایش یافته است.

میزان صادرات از سوئد به کشورهای عضو اتحادیه اروپا 16 درصد و واردات از آنجا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 15 درصد افزایش یافته است. صادرات به کشورهای اروپایی 15 درصد افزایش یافته و واردات از آنجا 14 درصد افزایش نشان می دهد. در میان کشورهای اتحادیه اروپا، صادرات به آلمان 12 درصد، دانمارک 15 درصد و فنلاند 13 درصد افزایش داشته است. همچنین واردات از آلمان 10 درصد، دانمارک 17 درصد و از فنلاند 7 درصد افزایش نشان می دهد.

حجم صادرات به سایر کشورهای اروپایی 18 درصد و واردات از آنجا 15 درصد افزایش یافته است. صادرات به بریتانیا 30 درصد افزایش داشته در حالی که واردات از آنجا 14 درصد کاهش یافته است. در این دوره، صادرات چوب و فرآورده‌های نفتی بیشترین افزایش را به بریتانیا داشته است. واردات مواد شیمیایی و محصولات لاستیکی بیشترین کاهش را از بریتانیا داشته است. صادرات به نروژ 13 درصد و واردات از آنجا 24 درصد افزایش یافته است. صادرات به روسیه 21 درصد و واردات از آنجا 30 درصد افزایش نشان می دهد. در این دوره، صادرات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل بیشترین افزایش را به روسیه داشته است. در مدت زمان مشابه، واردات نفت خام بیشترین افزایش را از روسیه داشته است.

صادرات به آسیا 5 درصد کاهش یافته، در حالی که واردات از آنجا 13 درصد افزایش نشان می دهد. صادرات به چین 19 درصد کاهش یافت، در حالی که واردات از آنجا 16 درصد افزایش داشته است. در این دوره، صادرات محصولات دارویی بیشترین کاهش را به چین و واردات ماشین‌آلات و تجهیزات حمل‌ونقل بیشترین افزایش را به خود اختصاص داده است. صادرات به آمریکا 12 درصد افزایش یافت، در حالی که واردات از آنجا 5 درصد کاهش یافت.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما