معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۱۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۲۳

درخواست آلمان برای حذف زغال سنگ تا سال 2030 و دیدگاه کشورهای شرق اروپا

دولت جدید آلمان از متحدان اروپایی خود خواست برای حذف سریع زغال سنگ تا سال 2030 اقدام نمایند. این در حالی است که برخی کشورهایی اروپایی همچون لهستان، چک و بلغارستان همچنان برای تولید برق به زغال سنگ متکی هستند.

بر اساس برآوردهای سازمان محیط زیست Ember، برلین در حالی قصد دارد آخرین ظرفیت زغال سنگ خود را تا سال 2030 ( به جای سال 2038 ) تعطیل کند که سه کشور  لهستان ، چک و بلغارستان همچنان جمعا 95 درصد برق خود را از زغال سنگ تولید می‌کنند. کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که تولید انرژی زغال سنگ را بین سال های 2015 تا 2030 تا 99 درصد کاهش خواهند داد اما جمهوری چک، لهستان و بلغارستان در مجموع شاهد کاهش 42 درصدی خواهند بود.  Ember خاطرنشان می‌کند که برای دستیابی به هدف جلوگیری از گرمایش جهانی به میزان بیش از 1.5 درجه سانتیگراد تا پایان قرن، کشورهای اتحادیه اروپا باید تا سال 2030 زغال سنگ را کنار بگذارند.

به گفته Ember ، اتحادیه اروپا به سرعت در حال کاهش ظرفیت زغال سنگ است و تنها دو سال پس از اولین درخواست ها برای کنار گذاشتن زغال سنگ، تولید در حال حاضر به نصف کاهش یافته است و اگر برنامه‌های ملی از جمله طرح جدید آلمان را ملاک قرار دهیم، انتظار می رود در سال 2030 برق زغال سنگ 83 درصد نسبت به سال 2015 کاهش یابد.

بر اساس برنامه‌های ملی، سه کشور لهستان (با بیشترین سهم 63 درصد برق تولیدی)، جمهوری چک (18 درصد) و بلغارستان (14 درصد) جمعا  95 درصد برق زغال سنگ را تولید خواهند کرد. آنها همچنین قصد دارند زغال سنگ را بسیار کندتر از هر کشور دیگری در اتحادیه اروپا کنار بگذارند.

کابینه وزیران بلغارستان تاریخ مشخصی را برای کنار گذاشتن زغال سنگ تا سال 2038 یا 2040 ثبت کرده است که هنوز توسط کمیسیون اروپا (EC) در حال ارزیابی است. با این حال، درخواست‌هایی در کشور برای طولانی‌ترین بهره‌برداری ممکن از مجتمع‌های زغال سنگ وجود دارد، زیرا یکی از راه‌ها توسعه فناوری‌های جذب و ذخیره دی اکسید کربن است.

اکثر نیروگاه‌های بزرگ زغال سنگ در بالکان در حال حاضر مهلت تعطیلی دارند. یونان یکی از پیشرو ترین‌ها است که تاریخ کنار گذاشتن زغال سنگ را تا سال 2025 در دست پیگیری دارد و به انرژی سبز و نیروگاه‌های گازی متکی خواهد شد. مقدونیه شمالی ظرفیت زغال سنگ خود را در سال 2027 و رومانی در سال 2032 خواهد بست.

این در حالی است که لهستان حتی بحثی در مورد کنار گذاشتن زغال سنگ آغاز نکرده است، اگرچه در این کشور صحبت از تأسیسات جایگزین مانند مزارع بادی فراساحلی و نیروگاه‌های هسته ای شده است. این کشور قصد دارد معادن زغال سنگ خود را تا سال 2049، یک سال قبل از پایان ضرب الاجل اتحادیه اروپا برای دستیابی به حذف کربن، فعال نگه دارد. لهستان در تامین 70 درصد برق به زغال سنگ متکی است.

جمهوری چک همچنین برای تولید برق به زغال سنگ متکی است. در سال 2019 کمیسیونی در این کشور تشکیل شد تا تمامی مزایا و خطرات کنار گذاشتن زغال سنگ را تجزیه و تحلیل کند. این کمیسیون  سال 2038 را تاریخ تعطیلی این تاسیسات در نظر گرفت. نگرش هایی در دولت چک برای انجام این کار قبل از این مهلت وجود دارد، اما هنوز چیزی مشخص نشده است.

علاوه بر بلغارستان، لهستان و جمهوری چک، سه کشور کرواسی، رومانی و اسلوونی نیز تا سال 2030 انرژی زغال سنگ تولید خواهند کرد اما هر سه برنامه دارند تا مدت کوتاهی پس از آن زغال سنگ را کنار بگذارند.

منبع:

https://www.investor.bg/evropa/334/a/otkazyt-na-germaniia-ot-vyglishta-ostavia-bez-syiuznik-bylgariia-polsha-i-chehiia-341332/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما