معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۹/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۹۹

اخبار اقتصادی قطر

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی قطر در هفته سوم آذر ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

امور بازرگانی و تجاری قطر

- شرکت قطر انرژی اعلام کرد که قرارداد خرید و فروش بلند مدت گازی با شرکت گاز چینی منعقد کرده است که بر اساس آن به مدت 10 سال از 2024 قطر سالانه یک میلیون تن گاز طبیعی مایع به چین پمپاژ خواهد کرد.

- مجموعه QNB، بزرگترین مؤسسه مالی در منطقه خاورمیانه و آفریقا، جایزه «بهترین ارائه دهنده خدمات ارزی خارجی در خاورمیانه» و «بهترین ارائه دهنده خدمات ارزی خارجی در قطر» را از مجله «گلوبال فایناس» دریافت کرد. این جایزه قدردانی از پیشتازی آن در بازارهای محلی و منطقه ای در زمینه خدمات بازار مبادلات ارزی بر اساس بالاترین استانداردهای کیفی است.

- امیر قطر قانون شماره «23» سال 2021 در مورد تصویب بودجه عمومی‌کشور برای سال مالی 2022 را صادر کرد. علی بن احمد الکواری وزیر دارایی در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که مجموع درآمدها در بودجه سال مالی 2022 بالغ بر 196 میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به سال قبل 22.4 درصد نسبت به بودجه سال 2021 افزایش دارد. الکواری گفت: بودجه عمومی‌ برای سال 2022 بر اساس میانگین قیمت نفت 55 دلار در هر بشکه به دلیل بهبود قابل توجه قیمت های جهانی انرژی تعیین شده است که همچنان نشان دهنده ادامه اتخاذ تخمین‌های محافظه کارانه از درآمدها به منظور حفظ تعادل مالی و کاهش اثرات و نوسانات قیمت نفت بر عملکرد مالی است.

میزان صادرات خارجی قطر

- نشریه ماهانه اتاق بازرگانی قطر منتشر کرد که صادرات بخش خصوصی در سپتامبر 2021 همچنان به رشد خود ادامه داد و به سطح رکوردی در حدود 4.98 میلیارد ریال دست یافت که نسبت به ارزش آن در ماه سپتامبر سال 2020 بیش از 350 درصد رشد سالانه داشت است و در آن زمان حدود 1.09 میلیارد ریال بوده است. در این نشریه آمده است که مجموع صادرات بخش خصوصی تا پایان سه ماهه سوم سال جاری حدود 20.9 میلیارد ریال بوده که نسبت به 11.1 میلیارد ریال در مدت مشابه سال گذشته، بیش از 88 درصد افزایش داشته است.

- آژانس توسعه و ارتقای صادرات قطر «تصدیر» بازوی صادراتی بانک توسعه قطر، در سه ماهه آخر سال 2021 حضور بین المللی قابل توجهی را به ثبت رساند، چه با افزایش حضور بین المللی شرکت ها و کارخانه‌های صادرکننده قطری و چه با افتتاح بین المللی جدید در کشورهای مختلف جهان، با افزایش سرعت این دستاوردها در ماه‌های اخیر، به طرز قابل توجهی چالش ها و موانع ناشی از همه گیر کرونا ویروس دور زده شد. این آژانس وظایف بسیاری را برای حمایت و ارتقای جایگاه کارخانه‌های صادرکننده قطر در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی با ارائه حمایت های مالی، ارائه دانش کافی به صادرکنندگان از بازارهای جهانی بر عهده می‌گیرد و فرصت های مناسب را برای آنها تقدیم می‌کند و بعلاوه بر تبلیغ موثر محصولات و خدمات غیرنفتی و غیر هیدروکربنی خود در مجامع مختلف بین المللی اقدام می‌کند. 

صادرات گاز

- وب سایت «middleeastmonitor» گزارشی تحت عنوان «قطر، بریتانیا را در بحران عرضه گاز نجات داد» را منتشر کرد و در آن خبر داد که قطر ناجی بریتانیا در جریان عرضه گاز است و دوحه قصد برای افزایش صادرات انرژی خود به لندن با تکیه بر چهار نفتکش جدید برای اطمینان از ورود گاز قطر به انگلیس در مرحله بعدی را دارد. در این گزارش اشاره شده که مذاکرات پیشرفته ای بین مقامات مسئول دو کشور با هدف انعقاد این معامله و رهایی بریتانیا از کمبود ذخایر گاز طبیعی که منجر به افزایش آشکار قیمت ها در آخرین مرحله شد، در جریان است. این گزارش بر اساس آخرین گزارش های فایننشال تایمز تأکید نموده که دو طرف پس از گفتگوهای طولانی که مسئولین بخش انرژی در قطر و انگلیس را گردهم آورد به تکمیل و شروع کار نزدیک شده اند.

- قطر عضویت شورای اجرایی سازمان بین المللی دریانوردی در رده C را در جریان انتخابات  اجلاس مجمع عمومی عادی سازمان که در لندن برگزار شد به دست آورد.

قراردادهای نفت وگاز قطر

- در یک اتحاد متشکل از شرکت انرژی قطر و اکسون موبیل، یک قرارداد برای اکتشاف گاز و اشتراک تولید در بلوک 5 واقع در جنوب شرقی جزیره قبرس، با دولت قبرس امضا کردند. این دومین منطقه اکتشافی برای شرکت انرژی قطر در جمهوری قبرس است که در آن توافقنامه اکتشاف و اشتراک تولید در سال 2017 در بلوک 10 همین اتحاد امضا شد که منجر به کشف یک میدان گازی «گلاوکاس» شد که در فوریه سال 2018 اعلام گردید و براساس داده‌های اولیه، حجم آن بین 5 تا 8 تریلیون فوت مکعب گاز برآورد شده است.

آمار صادارت تجاری قطر

- براساس گزارش ماهانه اتاق بازرگانی که روزنامه اقتصادی لوسیل آن را منتشر کرد: صادرات بخش خصوصی در هشت ماهه نخست سالجاری 2021 حدود 25.9 میلیارد ریال بوده است و بر اساس گزارش گواهی مبدا صادره از اتاق بازرگانی قطر، در مدت مشابه سال 2020 با افزایش چشمگیر 58 درصدی به حدود 10 میلیارد ریال رسیده است. بیشترین بهبود صادرات بخش خصوصی در ماه می‌با حدود 2.57 میلیارد ریال به ثبت رسید که نسبت به ماه قبل حدود 24 درصد افزایش و به حدود 2.07 میلیارد ریال رسیده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما