معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی لبنان

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی لبنان در نیمۀ دوم فروردین ‌ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح فایل ضمیمه ارائه می‌گردد.

تقویت حضور شرکت هواپیمایی یونانی ایجین در خاورمیانه

تردد مسافر در خاورمیانه طی 20 سال آتی رشد سالانه 4 درصدی را تجربه خواهد کرد و میزان رشد تردد مسافر در منطقه خاورمیانه، بالاتر از میانگین جهانی قرار خواهد داشت.

آمار صادرات ترکیه به کشورهای مناطق بالکان، خاورمیانه و خلیج فارس

مجمع صادر کنندگان ترکیه گزارشی به بررسی روابط تجاری این کشور با مناطق بالکان، خلیج فارس و خاورمیانه از ژانویه الی سپتامبر 2022 پرداخت که اهم آن به شرح ذیل می‌باشد.

اخبار اقتصادی عراق - بغداد

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق در هفته اول دیماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی قطر

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی قطر در هفته سوم آذر ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

چشم انداز اقتصاد الجزایر

دولت الجزایر با توجه به منابع سرشار این کشور به دنبال تنوع بخشی به اقتصاد است و برخی حوزه‌ها از جمله بخش کشاورزی، معدن، داروسازی، بنگاهای کوچک و متوسط و استارت آپ ها را در اولویت توسعه قرار داده است.

اخبار اقتصادی ژاپن

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ژاپن در هفته چهارم تیر ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌ گردد:

اخبار اقتصادی اردن هفته دوم اردیبهشت ماه 1400

اهم اخبار و تحولات اقتصادی کشور اردن در هفته دوم اردیبهشت ماه 1400 که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته است به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

فروش سهام آرامکو به چین، آیا چرخش استراتژیک در بازار نفت و خاورمیانه پیش رو است؟

روزنامه «وچرنی لیست» (پر تیراژترین روزنامه بالکان و کرواسی) در مطلبی تحلیلی به قلم «حسن حید دیاب» خبرنگار لبنانی الاصل خود موضوع فروش سهام شرکت نفتی آرامکو عربستان به چین را مورد توجه قرار داده و نوشته است: یک چرخش ژئوپلیتیک در خاورمیانه و بازار نفت پیش روست. چینی‌ها که دولت جدید آمریکا آنها را دشمن خود می داند، خواهان ورود سرمایه به بزرگترین شرکت نفتی جهان، آرامکو عربستان هستند. برگردان این مقاله در ادامه مطلب ارائه گردیده است:

دو گانه فرصت و تهدید فرایند دیجیتال شدن و شبکه‌‌سازی برای منطقه خاورمیانه

شیوع ویروس کرونا و همزمانی آن با گسترش فضای دیجیتال و شبکه‏ ای شدن روابط، موجب تغییرات گسترده‏ ای در نظام بین‏ الملل بویژه منطقه خاورمیانه شده است. فرایند دیجیتال شدن و شبکه‌سازی در خاورمیانه از سویی می‏تواند، باعث جایگزینی نظام شبکه‌ای به‌جای نظام سنتی ملت- دولت شده و با افزایش تهدیدات امنیتی به شکل‌گیری فضای آشوب‌زده منجر گردد و از سوی دیگر این امکان را به دولت‌ها خواهد داد تا با بهره‌گیری هوشمندانه از فرصت‌های فضای مجازی، تهدیدات امنیتی را کاهش، روند افول قدرت سنتی خود را کُند یا متوقف نموده و ضمن کسب اقتدار، نظارت خود بر رفتارهای گوناگون شهروندان خویش را افزایش بدهند. هر کدام از این شرایط نتایجی را در این کشورها پیش آورده و می‎آورد که در مطلب پیش‌رو، برگرفته از ماهنامه رویدادها و تحلیل‌ها شماره 342 (ماهنامه مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران) شماره 342(دی ماه 1399)، به آنها می‌پردازد.