معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۵۸

اخبار اقتصادی استرالیا

گزیده اخبار اقتصادی استرالیا در هفته آخر شهریور ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

توافق آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند برای ساخت ریزتراشه‌ها

رهبران کشورهای آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا که در چارچوب گروه کواد همکاری دارند توافق کردند گام‌هایی برای ساخت زنجیره تامین نیمه رسانا بردارند. نشریه نیک کی ژاپن با اشاره به پیش نویس بیانیه مشترک این گروه، اعلام کرد سران گروه کواد در نشستی که هفته جاری در واشنگتن برگزار می‌شود، این توافق را اعلام می‌کنند. جو بایدن، رییس جمهور آمریکا میزبان نخستین نشست حضوری سران کشورهای کواد خواهد بود . طبق گزارش نیک کی، در این پیش نویس گفته شده که این چهار کشور به منظور ایجاد یک زنجیره تامین قوی، ظرفیت تامین نیمه رسانای خود را مشخص کرده و آسیب پذیری‌ها را شناسایی می‌کنند.

کاهش سریع نرخ بیکاری 

در طول 18 ماه گذشته به ویژه در فاصله ماه اکتبر سال گذشته (پایان اجرای برنامه پرداخت یارانه حقوق و دستمزد) و ماه ژوئن (آغاز شیوع ویروس دلتا در نیوسات‌ویلز)، نرخ بیکاری به سرعت کاهش پیدا کرده و از 6.9 درصد به 4.9 درصد رسید. شمار افراد شاغل به 13,165,800 نفر رسید. تعداد افراد بیکار به  679,200 نفر کاهش پیدا کرد که در طول دو سال بی‌سابقه بود. به علاوه تعداد افراد نیمه بیکار نیز به پایین‌ترین میزان طی 6 سال گذشته یعنی  1,030,000 نفر کاهش پیدا کرد.

دولت ایالتی نیو ساوت ویلز: دولت در حال کار روی برنامه ای برای باز کردن مرزهاست

خانم گلادیس برجیکلیان، سروزیر ایالت نیوساوت ویلز استرالیا، می‌گوید دولت در حال کار روی برنامه ای برای باز کردن مرزهای استرالیا و از سرگیری سفرهای بین المللی پس از رسیدن نرخ واکسیناسیون کامل به ۸۰ درصد است. وی اشاره کرد بخشی از این برنامه مربوط به امکان بازگشت استرالیایی‌هایی است که در خارج از این کشور گرفتار شده اند و می خواهند به خانه‌های خود برگردند. خانم برجیکلیان گفت یکی از چیزهایی که انتظار داریم با رسیدن به ۸۰ درصد رخ دهد بررسی مرزهای بین المللی است. یعنی استرالیایی‌ها بتوانند از طریق فرودگاه سیدنی به خانه‌های خود برگردند و همین طور شهروندان ما این فرصت را داشته باشند تا بتوانند به سفرهای خارجی بروند. در این ایالت نرخ واکسیناسیون دو دوز به بیش از ۵۰ درصد رسیده است. انتظار می رود این نرخ تا اواسط اکتبر به ۷۰ درصد برسد. استوارت آیرز، وزیر گردشگری نیوساوت ویلز، می‌گوید از اواخر این ماه یک برنامه قرنطینه در خانه به صورت آزمایشی در مورد استرالیایی‌هایی اجرا خواهد شد که از خارج از کشور به استرالیا بر می‌گردند. مرحله اول این است که برای مدت یک هفته در خانه خود تحت قرنطینه قرار خواهند گرفت. چنین برنامه آزمایشی قبلا در ایالت ساوت استرالیا نیز شروع شده است. دکتر ماریان گیل، معاون مقام ارشد درمانی نیوساوت ویلز، اعلام کرده است در این ایالت در حال حاضر (روز دوشنبه) هزار و ۲۴۵ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در بیمارستان بستری هستند. از این بین، ۲۲۸ نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند و ۱۱۲ نفر برای تنفس به دستگاه ونتیلاتور نیاز دارند.

توقف برخی از معاملات صرافی بایننس در استرالیا

بایننس (Binance)، بزرگ‌ترین صرافی رمز ارز جهان از لحاظ حجم معاملات، اعلام کرده است از این پس سرویس‌های معاملات اختیاری معاملات آتی (Futures) این صرافی در استرالیا متوقف خواهد شد. به گزارش رسانه‌های استرالیا، بایننس علاوه بر سرویس‌های معاملات آتی و اختیاری، توکن‌های اهرم ‌شده را نیز حذف خواهد کرد. توکن‌های اهرم ‌شده محصولاتی هستند که به کاربران اجازه می‌دهند از اهرم‌ها بدون ریسک لیکویید شدن استفاده کنند. بنا بر اعلام بایننس، کاربران استرالیایی از ۲۴ سپتامبر (۲ مهر) ۹۰ روز فرصت خواهند داشت تا از موقعیت ‌های (Position) خود خارج شوند. بایننس اخیرا انجام معاملات با دلار سنگاپور و کرون نروژ را نیز متوقف کرده است. در اواخر ماه جولای (مرداد) Binance Futures در پاسخ به هجوم دستگاه‌های نظارتی و قانون‌گذاری سراسر جهان، حداکثر میزان اهرم (لوریج) خود را از ۱۰۱x به ۲۰x کاهش داده بود. این صرافی همچنین به منظور مطابقت با قوانین جهانی وضع شده، احراز هویت (KYC) را برای مشتریان خود اجباری کرده است.

سخت شدن توافق تجاری استرالیا و اروپا با پیمان اوکاس

تنش دیپلماتیک بین پاریس و کانبرا بر سر لغو قرارداد 35 میلیارد دلاری ساخت زیردریایی، بر سر مذاکرات تجاری با اتحادیه اروپا سایه انداخته است. وزرای خارجه اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه گذشته در جریان نشستی در نیویورک با بحث در مورد لغو سفارش زیردریایی‌های فرانسوی از سوی استرالیا به دلیل توافق تازه با آمریکا و انگلیس موسوم به پیمان آوکاس، از فرانسه حمایت و با این کشور اعلام همبستگی کردند. دن تیهان، وزیر تجارت استرالیا، روز چهارشنبه از اتحادیه اروپا خواست تا در جهت دستیابی به توافق تجارت آزادی که نفع تمامی طرف‌ها را تامین کند، گام بردارد. وزیر تجارت استرالیا همزمان با آغاز تلاش این کشور برای جبران تاثیر منفی لغو قرارداد 35 میلیارد دلاری خرید زیردریایی از فرانسه بر روابط کانبرا با پاریس و بروکسل، اعلام کرد که توافق تجاری استرالیا و اتحادیه اروپا ضمن تضمین سود متقابل به اعضای این اتحادیه اجازه خواهد داد تا در منطقه اقیانوس هند- آرام نقش‌آفرینی و حضور بیشتری داشته باشند. تیهان همچنین با اشاره به درک اتحادیه اروپا از وزن اقتصادی منطقه اقیانوس هند-آرام حصول این توافق تجاری را عاملی برای تقویت تعامل اعضای اتحادیه اروپا در این منطقه عنوان کرد. قرار بوده است دور تازه مذاکرات استرالیا و اتحادیه اروپا برای حصول توافقی تجاری، ۱۲ اکتبر آینده (۲۰ مهر) برگزار شود. هنوز مشخص نیست که آیا بروز این اختلاف بر دور بعدی مذاکرات تجاری اتحادیه اروپا و استرالیا تاثیرگذار خواهد بود یا خیر. نشستی که موفقیت آن با بروز تنش تازه میان دو طرف با تردید مواجه شده است. استرالیا هفته گذشته اعلام کرد که به دنبال عقد پیمان «اوکاس» (AUKUS) با امریکا و انگلیس با هدف همکاری دفاعی و امنیتی در منطقه اقیانوس هند-آرام، سفارش زیردریایی‌های فرانسوی را لغو کرده و در عوض حداقل ۸ زیردریایی دارای موتور اتمی از آمریکا خریداری می‌کند. تصمیمی‌که خشم فرانسه را برانگیخت و با اعلام پشتیبانی بروکسل از پاریس منجر به بروز تنش در روابط استرالیا و اتحادیه اروپا شد.

کاهش رشد اقتصادی استرالیا در گزارش چشم انداز سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)

بر اساس پیش بینی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، رشد اقتصادی استرالیا به دلیل سرایت ویروس دلتا به شهرهای بزرگ این کشور و اجرای قرنطینه به شدت کاهش یافته است اما انتظار می رود استرالیا از ثبت رکود متوالی در سه ماهه چهارم بجهد. این سازمان در گزارش خود پیش بینی کرده است اقتصاد استرالیا در سال 2021 میلادی 4 درصد رشد کند که این رقم 1.1 درصد کمتر از پیش بینی این سازمان در ماه مه می‌باشد. این رقم بیشترین کاهش در میان اعضای OECD است که علت آن تعطیل شدن کسب و کارها در ایالت های ویکتوریا، نیو ساوت ویلز و قلمروی پایتخت استرالیا اعلام شده است. همچنین این سازمان پیش بینی رشد اقتصادی استرالیا برای سال 2022 را اندکی کاهش داد و با 0.1 درصد کاهش به 3.3 درصد رسانده است. استرالیا در سال 2020 میلادی با ثبت رشد اقتصادی منفی 2.5 درصدی از بقیه جهان پیشی گرفت در حالی که در سال گذشته برخی از کشورها همچون اسپانیا با 10.8 درصد، بریتانیا 9.8 درصد و فرانسه 8 درصدی رشد اقتصادی با کاهش شدید تولید ناخالص داخلی روبرو شدند. اما با رفع تدریجی محدودیت های قرنطینه ای، انتظار می رود استرالیا در سال جاری و سال آینده همراه با بهبود اقتصاد جهانی حرکت نماید. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش خود آورده است سیاست پولی تسهیل کننده باید حفظ شود و سیاستهای مالی برای انعطاف پذیری، با توجه به شرایط اقتصادی در آن زمان، تعیین گردد. در این گزارش آمده است در حالی که چشم انداز کوتاه مدت هنوز نامشخص است از برداشتن زودهنگام و ناگهانی سیاست های حمایتی بایستی اجتناب شود. با وجود تحمل ضربات شدید ناشی از قرنطینه، ترس های اولیه از رکود اقتصادی متوالی کاهش یافته زیرا دولت های ایالتی نیو ساوت ویلز و ویکتوریا برای بازگشایی اقتصاد خود در هفته‌های آینده برنامه‌هایی را اعلام کرده اند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما