معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۷۲

نگاهی به تمهیدات برجسته اتریش در زمینه مدیریت بحران کرونا

بر اساس آمار وزارت بهداشت اتریش ، از ابتدای بحران کرونا تا 7 سپتامبر 2021 (16 شهریور 1400) 10 هزار و 801 نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.با درنظرداشت تعداد افراد درگذشته و مبتلایان می‌توان گفت که اتریش در زمره کشورهای قرار دارد که در حوزه مدیریت کرونا نسبتا موفق عمل نموده است.

اتریش تاکنون سه پیک کرونا را پشت سر گذاشته و هم اکنون نیز در شروع پیک چهارم قرار دارد:

پیک اول : 22 – 28 مارس 2020 – 5400 هزار مورد جدید مبتلایان در روز

یپک دوم: 8 تا 14 نوامبر 2020 – با ثبت رکورد 52 هزار مورد جدید مبتلایان

پیک سوم: 21 تا 27 مارس 2021 -  23 هزار مورد جدید در روز

شروع پیک چهارم: 26 ژوئیه 2021

 

  • تمهیدات اتخاذ شده از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تا کنون:
  • برقراری تعطیلی‌های سراسری(لاک دان) سخت گیرانه همزمان با اوج گیری تعداد مبتلایان :

-لاک دان اول: 16 مارس تا 14 آوریل 2020

 -لاک دان دوم:

3 تا 16 نوامبر 2020 (خفیف )

17  نوامبر تا 6 دسامبر 2020 (سخت گیرانه)

لاک دان سوم: 26 دسامبر 2020 تا 18 ژانویه 2021

  • اعمال محدودیت های سفر:

از 11 مارس 2020 محدودیت هایی برای سفر از برخی کشورهای آلوده به کرونا اعمال شد و به صورت مستمر و بنا بر شرایط، محدودیت های جزیی و یا کامل برای سفرهای کاری و توریستی از کشورهای مختلف اعمال گردید.

  • اعمال محدویت نسبت به ارتباطات و فاصله اجتماعی و تجمعات:
  • تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها
  • اجرای طرح کار کوتاه مدت و پرداخت بخشی از حقوق ماهیانه کارکنان شرکت ها توسط دولت.
  • اجرای گسترده دورکاری برای کارمندان دولتی و شرکت ها
  • ممنوعیت برگزاری هر گونه مراسم و گردهمایی اعم از فرهنگی و غیره
  • محدودیت های عبور و مرور از جمله اعمال خرید مواد غذایی صرفا در محدوده محلی.

 

  • تمهیدات حفاظتی برای اشخاص :
  • اجرای کارزار تست سراسری و همه جانبه کرونا (غربالگری): تاکنون در اتریش با جمعیت کمتر از 9 میلیون نفر، تعداد 78 میلیون و 261 هزار و 780  تست کرونا انجام شده که از این منظر، در زمره کشورهای نخست جهان قرار دارد.
  • اجباری کردن استفاده از ماسک2 FFP از 25 ژانویه 2021
  • راه اندازی سامانه ردیابی بیماران کرونا به نام اپلیکیشنCorona Stop از 25 مارس 2020 (به دلیل انتقادات مبنی بر مغایرت با قوانین، با موفقیت بالایی همراه نبود)
  • راه اندازی سامانه ای با عنوان چراغ رهنما از 23 اکتبر 2020 برای منطقه ای نمودن تمهیدات و محدودیت ها متناسب با میزان شیوع همه گیری کرونا.
  • تخصیص بسته‌های کمکی به بخش های مختلف اقتصادی کشور، مجموعا به مبلغ 52 میلیارد یورو.

 

  • زیرساخت های درمانی و بیمارستانی:

اتریش در حوزه زیرساخت های سلامت از استاندارد بالایی برخوردار می‌باشد و در این زمینه در جهان جایگاه 26 را در اختیار دارد. مجموع تعداد تخت های مراقبت های ویژه قبل از همه گیری کرونا 2547 بوده که 243 مورد جدید به آن اضافه شده است. در دسترس بودن ظرفیت مراقبت های ویژه در بیمارستان‌ها از شاخص های مهم تصمیم گیری برای لاک دان بوده است. با این وصف، نظام درمانی و بیمارستانی اتریش در پیک نوامبر 2020  با بحران پرسنل و کمبود تخت های مراقبت های ویژه مواجه گردید. به نحوی که اخبار دردناکی از شرایط بیمارستان‌ها و خستگی کادر درمان در رسانه‌های منتشر می‌شد.

  • عملکرد نهادهای دولتی در دوره اول از ابتدای شیوع ویروس (فوریه 2020 ) تا تابستان 2020 نسبتا موفق ارزیابی می‌گردد. به نحوی که اتریش هم در تعداد مبتلایان و هر در تعداد مرگ و میر یکی از بهترین رکوردها را ثبت کرد. با خوش بینی ایجاد شده ناشی از این شرایط مناسب، تمهیدات کافی در پاییز به درستی اتخاذ نشد و لذا این کشور در نوامبر 2020 سهمگین ترین شرایط بحران را تجربه کرد. به نحوی که تعداد مبتلایان روزانه به صورت متوسط 52 هزار نفر و تعداد مرگ و میر روزانه تا 80 نفر نیز رسید.
  • با این وصف، با درنظرداشت تعداد افراد درگذشته و مبتلایان می‌توان گفت که اتریش در زمره کشورهای قرار دارد که در حوزه مدیریت کرونا نسبتا موفق عمل نموده است. در ارزیابی عملکرد نهادهای دولتی برای کنترل و مدیریت بیماری کرونا ، باید بین دو دوره قبل از شروع واکسیناسیون و دوره اجرای واکسیناسیون عمومی تفاوت قائل شد.
  • یکی از تمهیداتی که اتریش در زمینه مقابله با همه گیری کرونا تاکید بسیار داشت، اجرای غربالگری یا کارزار تست های سراسری با هدف شناخت سریع مبتلایان بوده است. اتریش در این زمینه پس از قبرس و دانمارک در رتبه سوم از نظر تعداد تست های کرونا قرار دارد.
  • از دیگر تمهیدات بسیار موثری که دولت اتریش برای مقابله با همه گیری کرونا اتخاذ کرد، اجرای طرح کار کوتاه مدت و همچنین اجرای دورکاری بود. در طرح کار کوتاه مدت ، دولت به شرکت ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کرد تا در ازای پرداخت بخشی از حقوق کارکنان، آنها به محل شرکت هایشان مراجعه نداشته باشند. همچنین، با تصویب قوانین و مقررات لازم، زمینه اجرای طرح دورکاری را در کشور فراهم ساخت. در این ارتباط، دولت سرمایه گذاری زیادی برای فراهم ساختن زیرساخت های دورکاری در کشور اعم از دسترسی گسترده به نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی داشت.
  • دولت با تخصیص 52 میلیارد یورو بسته‌های کمکی به شرکت ها، نهادها، اصناف، مراکز فرهنگی و فعالین اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تلاش زیادی نمود تا تاب آوری جامعه را در برابر لاک دان‌های سختگیرانه، ارتقا بخشد. علی رغم آن، اتریش در سال کرونا (2020 ) با کاهش 7 . 6 ( شش ممیز هفت ) درصدی تولید ناخالص داخلی نسبت به سال 2019 مواجه شد. با این وصف، علی رغم فشار بودجه ای ، کسری زیاد و افزایش شدید تعداد بیکاران، با بخشودگی مالیاتی و تمدید مهلت پرداخت مالیات ها، کاهش مالیات بر ارزش افزوده مواد غذایی ، تلاش کرد فشار وارده بر شرکت ها، خویش فرمایان و همه شهروندان را کنترل و مدیریت نماید.
  • واکسیناسیون سراسری در اتریش از می 2021 سرعت مناسبی پیدا کرد و متعاقب آن تعداد مبتلایان جدید و مرگ و میر با کاهش قابل توجهی مواجه گردید. همزمان با کاهش و رفع محدودیت ها، فعالیت های اقتصادی به سمت نرمال شدن پیش رفت. به نحوی که در ژوینه 2021 اعلام شد سطح فعالیت های اقتصادی به قبل از دوره بحران کرونا رسیده است. همانگونه که در بالا ذکر شد تاکنون حدود 62 درصد از شهروندان اتریشی ، واکسن کرونا را دریافت کرده اند و روند واکسیناسیون به شدت کند شده و به نظر می رسد بخش زیادی از 38 درصدی از واجدین شرایط که تاکنون نسبت به واکسیناسیون اقدام نکرده اند، تمایلی در این زمینه ندارند. دولت با اقدامات تشویقی، تلاش دارد افراد بیشتری به دریافت واکسن ترغیب نماید. همزمان بحث اجباری نمودن واکسن کرونا نیز در جریان است. ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما