معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۱/۱۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۶۲

گزارش آنکتاد از کاهش قابل توجه ورود سرمایه خارجی در آفریقا

کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) در سی و هشتمین گزارش بررسی روند جهانی سرمایه گذاری خارجی با اشاره به پیامدهای مخرب همه گیری کرونا بر اقتصاد بین المللی، از کاهش 42 درصدی حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کل جهان و همچنین کاهش 18 درصدی این شاخص در قاره آفریقا طی سال 2020 خبر داده است.

بر اساس این گزارش در حالیکه ارزش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای آفریقایی در سال 2019 بیش از 46 میلیارد دلار بود، این رقم در سال 2020 با کاهشی 18 درصدی به رقم 38 میلیارد دلار تنزل یافته است. در این میان کشورهای شمال آفریقا با کاهشی 32 درصدی در میزان جذب سرمایه مستقیم خارجی مواجه بوده و طی سال 2020 تنها توانسته اند 9.5 میلیارد دلار سرمایه را که بیشتر در بخش های انرژی، گاز و حمل و نقل بوده است، به خود جذب کنند.

در میان کشورهای آفریقایی مصر، با وجود کاهش 39 درصدی جذب سرمایه مستقیم خارجی طی سال گذشته میلادی توانست 5.5 میلیارد دلار سرمایه را که بیشتر برای صنعت خودروسازی، صنایع هوایی، نساجی و بخش خدمات بوده، جذب کند.

نیجریه نیز علی رغم کاهشی 21 درصدی در شاخص FDI در مجموع با جلب 2.6 میلیارد دلار سرمایه در جایگاه دوم کشورهای آفریقایی از این منظر قرار گرفته است. شاخص ترین سرمایه گذاری خارجی در نیجریه در بازه زمانی مورد مطالعه، سرمایه گذاری 1.8 میلیارد دلاری یک شرکت چینی برای ساخت بندر آب های عمیق در بخش لکی شهر ساحلی لاگوس بوده است.

پس از مصر و نیجریه، آفریقای جنوبی نیز علی رغم کاهش 45.65 درصدی در میزان پذیرش سرمایه گذاری مستقیم خارجی با جذب تنها 2.5 میلیارد دلار طی سال 2020 در جایگاه سوم قاره آفریقا قرار گرفته است.

عمده ترین سرمایه گذاری خارجی انجام گرفته در آفریقای جنوبی در سال گذشته میلادی، خرید گروه غذایی پایونیر (Pioneer Foods Group) آن کشور توسط گروه پپسی و به ارزش 1.8 میلیارد دلار بوده است.

 طی سال 2020 میلادی اتیوپی (با جذب 2.1 میلیارد دلار) و موزامبیک (با جذب 2 میلیارد دلار) به ترتیب در جایگاه چهارم و پنجم کشورهای آفریقایی از منظر جذب سرمایه خارجی قرار گرفته اند.

در این بین کشور سنگال با جذب 1.5 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی در بخش انرژی خود توانست علی رغم روند نزولی جذب سرمایه در قاره آفریقا در سال 2020، رشدی 39 درصدی در این شاخص را به ثبت برساند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما