معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۰/۱۷- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۰۰

امضاء توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی بین اندونزی و کره جنوبی

اندونزی وکره جنوبی پس از ده سال مذاکره نهایتا توافق نامه مشارکت جامع اقتصادی (IK-CEPA) را امضاء کردند. انتظار می رود اجرایی شدن توافقنامه مذکور منجر به تقویت تجارت بین دو کشور و همچنین سرمایه گذاری بیشتر کره جنوبی درطرح های زیر ساختی در اندونزی گردد و روابط دوجانبه فی مابین را در حوزه‌های مختلف گسترده تر و عمیق تر نماید.

وزیر تجارت اندونزی در این خصوص اظهارداشت که انتظار می رود این توافقنامه بویژه از طریق صادرات بیشتر محصولات صنعتی، کشاورزی، شیلات و صنایع جنگلی اندونزی به کره جنوبی بیشترین منافع اندونزی را بهمراه داشته باشد. وی اضافه کرد از طریق این توافقنامه کارگران زیادی در کره جنوبی مشغول بکار خواهند شد و توافقنامه یک مزیت ارزشمند برای اندونزی در مقابل رقبای خود است که هیچ توافقنامه تجارت آزاد با کره جنوبی ندارند. بگفته وی، دولت اندونزی همچنین امیدوار است که این توافقنامه بتواند نسبت به افزایش سرمایه گذاری کره جنوبی در اندونزی کمک نماید.

طبق مفاد توافقنامه، اندونزی متعهد به حذف 92% از تعرفه‌ها برای کالاهای وارداتی از کره جنوبی خواهد بود و در مقابل آن کشور نیز 95.54% از تعرفه‌ها را برای کالاهای وارداتی از اندونزی را به اجرا خواهد گذاشت. البته این درصدها بالاتر ازتوافقنامه مشارکت جامع منطقه (RCEP) می‌باشد. با حذف تعرفه‌ها از سوی کره جنوبی، محصولات اندونزی که قرار است با تعرفه‌های صفر وارد بازار کره جنوبی شوند شامل روغن‌های پایه روان کننده، اسید استئایک ،البسه، فرآوره‌های جنگلی، میوه‌های خشک و جلبک دریایی خواهند بود.

خانم شینتا حمدانی معاون اتاق بازرگانی اندونزی (کادین) در خصوص توافقنامه مذکور اظهار داشت که انتظار می رود این توافقنامه تجاری اعتماد بنفس را در بین مشاغل اندونزی و کره جنوبی و همچنین بطور کلی سرمایه گذاری را افزایش دهد. وی اضافه نمود که توافقنامه بدون تبعیض برای سرمایه گذاران و حل و فصل اختلافات بین دو کشور و سرمایه گذاری در بخش خدمات متعهد به آزادسازی 100% زیر مجموعه این توافقنامه هستند. ایشان در ادامه گفت که اتاق بازرگانی معتقد است توافقنامه منجر به سرمایه گذاری کره جنوبی در هر دو بخش خدمات و اشتغال اندونزی خواهد شد، بویژه در بخش هایی که تولید کنندگان فناوری‌های پیشرفته کره جنوبی، حضور خود در بازار بزرگ اندونزی را توسعه خواهند داد.

برای اندونزی امضاء چنین توافقنامه ای با کره جنوبی از مدت ها قبل در اولویت بود و از نظر دولتمردان اندونزیایی، کره جنوبی یک شریک راهبردی برای این کشور محسوب می‌شود که ظرفیت های زیادی برای توسعه روابط دارد.

یکی از مهمترین منافع این توافقنامه در رشد و توسعه تجارت فی مابین دو کشور خواهد بود. بطوریکه طبق اظهارات وزیر تجارت اندونزی با اجرایی شدن توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی ارزش تجارت دو کشور طی سال های آتی بین 5 تا 10 درصد افزایش خواهد یافت. در این خصوص تحلیل بر این است که برخورداری کره جنوبی از تکنولوژی‌های پیشرفته خصوصا در صنایع دیجیتال، لوازم خانگی، کشتی سازی، خودروسازی و تسلیحات نظامی فرصت بسیار مغتنمی‌برای اندونزی جهت بهره برداری از این ظرفیت های کره جنوبی در جهت پیشرفت و توسعه خود در حوزه‌های فوق بوجود خواهد آورد.

براساس آمار وزارت تجارت اندونزی حجم مبادلات تجاری دو کشور در بازه زمانی ژانویه تا اکتبر سال 2020 میلادی  10.74 میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 13.25 میلیارد دلار بوده، کاهش 18.25 درصدی را نشان می دهد. میزان صادرات اندونزی به کره جنوبی در این مدت 5.25 میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13.4% کاهش داشته است. اندونزی در 10 ماه سال 2020 حدود 229.5 میلیون دلار کسری تجاری با کره جنوبی به ثبت رسانده که البته این کسری در مقایسه با کسری یک میلیارد دلاری سال 2019 بهبود چشمگیری را نشان می دهد.

بر اساس گزارش اعلامی از سوی شورای هماهنگی سرمایه گذاری اندونزی، کره جنوبی پنجمین کشور سرمایه گذار در اندونزی بشمار می رود. طبق آمار میزان سرمایه گذاری آن کشور در اندونزی از ژانویه تا سپتامبر 2020 بمیزان 1.14 میلیارد دلار بوده که این میزان تقریبا دو برابر مدت مشابه سال 2019 می‌باشد که 638.6 میلیون دلار بوده است.

اندونزی جهت تقویت روابط تجاری خود و دست یافتن به بازارهای مصرف و غیر سنتی جدید توافقنامه‌های مشابهی علاوه بر کره جنوبی با استرالیا، انجمن تجارت آزاد اروپا شامل کشورهای سوئیس، لیختن اشتاین، نروژ و ایسلند بامضاء رسانده و با اتحادیه اوراسیا شامل روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان و اتحادیه اروپا نهایی شده است و با اتحادیه آفریقا و برخی کشورهای آفریقایی و همچنین با بلوک تجاری آمریکای جنوبی موسوم به مرکسور نیز در حال مذاکره می‌باشد.

Indonesia-South Korea Comprehensive Economic Partnership Agreement (IK-CEPA).

Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP).

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما