معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۱۶- ۱۶:۳۰ - مشاهده: ۲۳۸

اخبار اقتصادی نیجریه (هفته دوم آذر ماه 1399 )

مهمترین اخبار اقتصادی نیجریه در هفته دوم آذر ماه 1399 که در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور انتشار یافته به شرح ذیل می‌باشد:

اختصاص 117 میلیارد نایرا برای بازسازی جاده‌ها در نیجریه

آقای «باباتونده فاشولا»، وزیر مسکن و شهرسازی نیجریه اعلام کرد، دولت فدرال آن کشور یک بودجه 117 میلیارد نایرایی را برای بهسازی و نوسازی جاده‌های کشور اختصاص داده است.

آقای فاشولا اولویت وزارتخانه متبوع خود در سال 2021 را اتمام پروژه‌های ناتمام راه و پل سازی عنوان کرده و مدعی شد برای توسعه و بهسازی شبکه جاده 35 هزار کیلومتری کشور و اتمام پروژه ساخت 13 هزار کیلومتر جاده که در مراحل مختلف طراحی و اجرا هستند، طی سه سال باقیمانده از دولت فعلی می‌بایست سالانه 500 میلیارد نایرا بودجه تخصیص یابد.

یک میلیون و ششصد هزار کودک نیجریه ای در خطر گرسنگی شدید قرار دارند

صندوق نجات کودکان (Save the Children) در گزارش اخیر خود که در تاریخ 30 نوامبر 2020 منتشر شده است، نسبت به خطر گرسنگی شدید یک میلیون و 651 هزار و 700 کودک زیر پنج سال در مناطق شمالی نیجریه به شدت ابراز نگرانی نمود.

در این گزارش که از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز بازنشر گردید، اعلام شده است که در مجموع یازده میلیون کودک زیر پنچ سال در مناطق آفریقا، کارائیب و خاورمیانه و در کشورهای افغانستان، بورکینافاسو، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، مالی، نیجر، نیجریه، سومالی، سودان جنوبی، سودان و یمن در خطر گرسنگی مطلق بسر می‌برند که از این میان 1.6 میلیون نفر در مناطق شمال شرق و شمال غرب نیجریه قرار دارند.

این گزارش دلیل اصلی وضعیت اخیر در مناطق شمالی نیجریه را فعالیت های ویرانگر گروه تروریستی بوکوحرام دانسته که موجب تخریب کشاورزی و آوارگی شمار زیادی از ساکنان مناطق مذکور شده و سیستم تولید و توزیع غذا در این مناطق را با اختلال اساسی مواجه ساخته است.

بر اساس این گزارش، مجموع افرادی که در فاصله اکتبر تا دسامبر  2020 در سراسر نیجریه در خطر گرسنگی مطلق قرار دارند 9 میلیون و 800 هزار نفر (اعم از افراد بالغ و کودکان زیر پنج سال) می‌باشد که در صورت عدم بهبود شرایط امنیتی و زیستی، شمار این افراد تا آگوست  2021 به 13.8 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

شایان ذکر است در یکی از آخرین حملات بوکوحرام که در تاریخ 28 نوامبر 2020 رخ داد 76 کشاورز در ایالت شمال شرقی نیجریه کشته شدند.

تولید سالانه 3 میلیون تن گوجه فرنگی در نیجریه

دکتر «آبایومی اولانیان»، دبیر کل موسسه ملی تحقیقات کشاورزی نیجریه در مراسم افتتاحیه یک کارگاه توانمندسازی زنان و جوانان کشاورز در ایالت جنوبی دلتا اعلام کرد؛ کشاورزان نیجریه در مجموع 2.3 میلیون تن گوجه فرنگی در سال تولید می‌کنند.

بر اساس اظهارات این مقام نیجریه ای در حالیکه مصرف سالانه گوجه فرنگی و فراورده‌های آن در نیجریه بیش از 3 میلیون تن می‌باشد تولید داخلی این محصول تا سال 2018 تنها 1.9 میلیون تن بوده که این میزان طی سال گذشته به 2.3 میلیون افزایش یافته است با این حال این حجم از تولید همچنان تا تامین نیازهای داخل فاصله قابل توجهی دارد.

شایان ذکر است درحالیکه نیجریه دومین تولید کننده بزرگ گوجه فرنگی در آفریقا و چهاردهمین تولید کننده این محصول در جهان است اما ضعف اساسی زیرساخت های کشاورزی، استفاده از بذرهای نامرغوب و فساد محصول در جریان انتقال آن به بازار و یا در مراحل انبارداری موجب شده تا این کشور برای تامین مصرف داخلی همواره نیازمند واردات گوجه و رب گوجه فرنگی باشد.

امضای یادداشت تفاهم همکاری میان امارات متحده عربی و نیجریه

روز سه شنبه اول دسامبر 2020 آقای «جفری اونیاما»، وزیر امور خارجه نیجریه، از امضای یک یادداشت تفاهم همکاری با امارات عربی متحده خبر داد.

بر اساس اعلام وزیر امور خارجه نیجریه سند مذکور که به امضای ایشان و آقای «فهد التفاق»، سفیر امارات عربی متحده در نیجریه به نمایندگی از دولت های متبوع ایشان رسیده است ناظر بر همکاری گسترده دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله همکارهای تجاری و حقوقی می‌باشد.

شایان ذکر است ارزش تجارت دوجانبه نیجریه و امارات در سال 2019 به بیش از 1.5 میلیارد دلار بالغ شد و امارات به نشانه گسترش روابط با نیجریه طی سال گذشته کنسولگری خود در لاگوس را با حضور آقای «یمی اوسینباجو»، معاون رئیس جمهور نیجریه افتتاح نمود.

 برنامه دولت فدرال نیجریه برای تامین برق خورشیدی برای 30 میلیون نفر

بر اساس اعلام آقای «لائولو آکانده»، دستیار ارشد رسانه ای معاون رئیس جمهور نیجریه دولت فدرال آن کشور قصد دارد تا طی هفته آینده پروژه سراسری تامین برق برای 25 میلیون نفر از ساکنان مناطق روستایی و دوردست آن کشور را آغاز نماید.

بر این اساس با توجه به سکونت بخش قابل توجهی از مردم نیجریه در مناطق حومه و صعب العبور و محرومیت این جمعیت از دسترسی به شبکه انتقال نیروی کشور دولت فدرال قصد دارد تا طی سه سال آینده طرحی را با محوریت اداره برق روستایی نیجریه برای استقرار 5 میلیون پنل خورشیدی و تامین برق 25 میلیون جمعیت ساکن این مناطق را به اجرا در آورد.

بعلاوه در چارچوب برنامه جامع برق رسانی دولت فدرال نیجریه تحت عنوان «نایجا سولار پاور» پروژه دیگری برای تامین برق پنج میلیون خانوار مناطق روستایی آن کشور توسط بخش خصوصی به اجرا درخواهد آمد.

شایان ذکر است بر اساس آخرین آمارهای موجود تنها 60 درصد از مردم نیجریه –شامل 86 درصد از جمعیت شهری و 41 درصد از جمعیت روستایی- به برق دسترسی دارند که این دسترسی نیز هیچگاه مداوم نبوده و روزانه با قطعی‌های مداوم و چندباره همراه است.

تداوم سیاست بسته نگاه داشتن مرزهای زمینی نیجریه

آقای «صابو نانونو»، وزیر کشاورزی و توسعه روستایی نیجریه اعلام کرد؛ دولت فدرال مرزهای نیجریه را بسته و کلید آن را در مرداب انداخته است.

این مقام نیجریه ای که در یک مراسم توزیع نهاده‌های کشاورزی در ایالت کبی سخن می‌گفت با ابراز رضایت از نتایج بسته شدن مرزها تاکید نمود دولت محمدو بوهاری تا هنگام تحقق اهداف خود در زمینه تقویت کشاورزی و رونق دادن به این بخش مهم از اقتصاد کشور به سیاست انسداد مرزها ادامه خواهد داد.

وزیر کشاورزی نیجریه افزایش تولید برنج، ارزن و ذرت و کاهش واردات غیرقانونی این محصولات را نتیجه اعمال سیاست مورد اشاره دانسته و تاکید نمود با توجه به آسیب دیدن کشاورزان نیجریه ای از سیل های ویرانگر فصل بارانی در آن کشور دولت فدرال با هدف حمایت از این کشاورزان مرزهای کشور را همچنان بسته نگاه خواهد داشت.

 مشکلات نیجریه در فروش نفت خام

آقای «مله کیاری»، رئیس شرکت ملی نفت نیجریه اعلام کرد، در ماه آوریل و در حالیکه به دلیل کاهش تقاضا جهانی و اوج گرفتن جنگ نفتی میان عربستان سعودی و روسیه بهای جهانی این ماده خام با رسیدن به 15 دلار به کمترین قیمت از سال 1999 میلادی کاهش یافته بود، این کشور برای فروش نفت خام خود با مشکلات شدیدی مواجه بوده و علی رغم ارائه تخفیفات فراوان و حتی عرضه نفت به قیمت بشکه ای 9 دلار به سختی توانسته است خریداری برای نفت تولیدی خود پیدا کند.

بر اساس اظهارات رئیس شرکت ملی نفت نیجریه، این کشور در حالی با مشکل فوق مواجه شد که بعد از مدتها در ماه آوریل 2020 توانست به رکورد تولید 2.49 میلیون بشکه در روز برسد و در مسیری تحقق هدف جاه طلبانه تولید 3 میلیون بشکه نفت در روز قرار داشت. که این روند با توجه به کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی و کاهش سهمیه صادرات آن کشور در نتیجه توافق اوپک پلاس متوقف شده است.

 افتتاح یک پالایشگاه توسط رییس جمهور نیجریه 

آقای محمدو بوهاری، رئیس جمهور نیجریه، در مراسمی ‌با حضور فرمانداران برخی از ایالت های جنوبی، حکام محلی و مقامات ارشد وزارت نفت آن کشور فاز نخست پالایشگاه خصوصی ایبیگوه «Ibigwe» در ایالت ایمو را افتتاح نمود.

بنا بر اظهار مقامات مسئول شرکت ملی نفت نیجریه، ظرفیت این پالایشگاه که با سرمایه گذاری 90 درصدی شرکت خصوصی والتر اسمیت نیجریه و مشارکت10 درصدی دولت فدرال در حال احداث است، در فاز نخست 5 هزار بشکه در روز بوده و مقرر است این ظرفیت تا 30 ماه آینده و با اتمام فاز های دوم و سوم به 25 هزار  و نهایتا 45 هزار بشکه افزایش یابد.

شایان ذکر است پس از پالایشگاه 11 هزار بشکه ای «اوگبه له» در ایالت ریورز، این دومین پالایشگاه خصوصی است که در ماه‌های اخیر در جنوب نیجریه احداث می‌گردد. بعلاوه عملیات احداث پالایشگاه خصوصی هفت هزار بشکه ای «اوپاک» در ایالت دلتا نیز پایان یافته و به زودی طی مراسمی رسمی افتتاح خواهد شد.

در کنار پالایشگاه‌های مورد اشاره انتظار می رود، پالایشگاه 500 هزار بشکه ای و خصوصی دانگوته لاگوس نیز طی سال آتی میلادی به بهره برداری برسد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما