معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۰۴- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۰۶۳

استراتژی آلمان برای واکسن کوید-19

یِنس شپان وزیر بهداشت آلمان هفته گذشته در خصوص تحقیقات انجام‌شده برای تولید واکسن‌ علیه ویروس کرونا ابراز امیدواری کرد. وی گفت می‌توانیم خوش‌بین باشیم که سریعاً یک واکسن مؤثر علیه این ویروس خطرناک در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. جمعاً شش واکسن وجود دارند که ممکن است تا پایان سال یا در سال 2021 در اتحادیه اروپا مجاز اعلام شوند. یکی از این واکسن‌ها، واکسن مشترک شرکت آلمانی Biontech و شرکت آمریکایی Pfizer است.

برلین حساب می‌کند که دوسوم مردم آلمان باید واکسن شوند تا «ایمنی گله‌ای» ایجاد شود. یعنی برای 55 میلیون نفر از جمعیت آلمان باید واکسن فراهم شود و در کل آلمان توزیع شود. شپان تأکید می‌کند که واکسن احتمالاً در چند هفته یا حتی در چند ماه اول به‌اندازه کافی برای همه افرادی که مایل‌اند واکسن شوند وجود نخواهد داشت.

آلمان و اتحادیه اروپا از چند ماه پیش در مسابقه جهانی برای تأمین واکسن شرکت می‌کنند. در اوایل ماه ژوئن، چهار کشور عضو اتحادیه اروپا – آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند – به ابتکار شپان یک پیمان جهت تأمین واکسن تشکیل داده‌اند. در صورت موفقیت طرح‌های تحقیقاتی، اتحادیه اروپا با تولید‌کنندگان قرارداد خرید می‌بندد تا بدین‌صورت شهروندان در اسرع وقت به واکسن‌های مطمئن دستیابی داشته باشند.

کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل روز پنج‌شنبه اعلام کرد قرارداد با شرکت‌های Biontech و Pfizer نهایی شده و به شرطی که بررسی‌های بالینی موفقیت‌آمیز باشند  300 میلیون دُز از این واکسن برای اتحادیه اروپا رزرو شده است . از این میان بیش از 50 میلیون دز به آلمان تعلق دارد. البته وزیر بهداشت این کشور می‌گوید ممکن است این عدد به 100 میلیون دز برسد. چون جمهوری فدرال آلمان علاوه بر اقدام از طریق اتحادیه اروپا از طریق ملی نیز به دنبال واکسن کرونا بوده است.

دولت آلمان امیدوار است واکسیناسیون در سه ماه اول سال 2021 شروع شود. برخی از تولید‌کنندگان واکسن اعلام کرده‌اند که اولین دز‌های واکسن ممکن است در سال جاری میلادی تحویل داده شود.

اما در این خصوص سؤ‌ال‌های بزرگ نیز وجود دارند اینکه واکسن‌ها چطور باید در آلمان توزیع شود تا همه به آن دستیابی داشته باشند؟ چه کسانی در اولویت هستند؟ اولین دزها به چه کسانی تزریق خواهد شد؟ و ...

شورای اخلاق، آکادمی علوم ملی  و کمیسیون دائمی واکسیناسیون جمهوری فدرال آلمان یک دستورالعمل درباره چگونگی انجام واکسیناسیون کرونا تألیف کرده‌اند که  بر اساس آن افرادی که در محل کار بیشتر در معرض بیماری قرار می‌گیرند و یا بیماری برای آنان بیشتر خطرناک است بیشتر محافظت خواهند شد. درنتیجه سالمندان و افراد دارای بیماری‌های قبلی و همچنین شاغلان در امور بهداشتی در اولویت هستند. ضمناً گروه‌های حرفه‌ای که برای برقراری زندگی عمومی اهمیت ویژه‌ای دارند سریع‌تر می‌توانند واکسن شوند. مأموران پلیس و آتش‌نشانی، معلمان و مربیان مهدکودک بخشی از این گروه هستند

دولت آلمان و ایالات این کشور قصد دارند در ماه‌های آتی یک زیر‌ساخت جدید برای سازمان دادن واکسیناسیون فراهم کنند. قرار است مراکز واکسیناسیون در کل آلمان ایجاد شوند و تیم‌های سیار در مؤسساتی مانند خانه‌های سالمندان ساکنان را واکسینه نمایند. همچنین یک «پایگاه جمع‌آوری اطلاعات» قرار است سن، جنس، محل سکونت و اطلاعات درباره واکسن‌های تزریق‌شده را بدون نام افراد مستندسازی نماید تا با حفظ حریم خصوصی افراد، امکان کنترل بر روند واکسیناسیون نیز وجود داشته باشد.

موفقیت استراتژی دولت آلمان به مؤثر بودن واکسن‌ و امنیت آن وابسته است. علاوه بر این، موفقیت استراتژی به این وابسته است که مردم آلمان تا چه حد حاضرند واکسنینه شوند چون اجباری در این خصوص وجود ندارد. بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها ، فعلاً کمتر از 60 درصد مردم آلمان حاضرند برای پیش‌گیری از کرونا واکسینه شوند.

منبع : روزنامه «هاندلسبلات»، 13 نوامبر 2020

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما