معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۰۳- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۸۵۳

اشتیاق سرمایه‌گذاران اروپایی به ایران

تارنمای ‌هافینگتون پست در گزارشی با عنوان «اروپا موتور خود برای تجارت با ایران را بار دیگر گرم می‌کند» نوشت: دفتر موسسه ملی تجارت خارجی ایتالیا (ICE) در تهران، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در ماه آینده کنفرانسی برای سرمایه‌گذاران اروپایی مایل به تجارت در بازار ایران، برگزار خواهد شد که در آن چشم انداز سرمایه گذاری در ایران در شرایط رفع تحریم های آمریکا را مورد بررسی قرار دهند.

کنفرانس آنلاین تجارت اروپا و ایران با بودجه اتحادیه اروپایی از 14 تا 16 دسامبر سال 2020 برگزار خواهد شد و اولین رویداد در نوع خود طی دو سال اخیر به شمار می آید. پس از امضای توافق هسته ای در سال 2015، چندین همایش بین المللی در زمینه اقتصاد، تجارت و مناسبات بانکی با ایران برگزار شده بود، اما ابتکار عمل‌هایی از این نوع پس از خروج ترامپ از برجام در سال 2018، صورت نگرفته بود. در بیانیه برگزارکنندگان این نشست آمده است که بایدن خواهان بازگشت ایران به رعایت کامل توافق هسته ای است تا امریکا نیز بتواند به برجام بازگشته و تحریم ها را برطرف کند. کنفرانس بررسی چشم انداز سرمایه‌گذاری اروپاییها در ایران توسط مرکز تجارت بین الملل سازمان ملل متحد، که تحت مدیریت مشترک سازمان ملل و سازمان تجارت جهانی قرار دارد، و سازمان توسعه تجارت ایران و با حمایت انجمن آمبروزتی برگزار خواهد شد. قرار است پلتفرم آنلاین موسسه آمبروزتی میزبان این نشست مجازی باشد. در این همایش امکان برگزاری نشست های  B 2 B برای شرکت های صادراتی ایرانی ( به مدت 20 روز از 11 آذر تا 1 دی ماه ) فراهم آمده است. 

تحریم ها و سیاست فشار حداکثری ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران باعث شد که  صادرات اروپا به ایران از 10.6 میلیارد یورو در سال 2017 به 4.4 میلیارد یورو در سال 2019 و واردات اروپا از ایران از 10.1 میلیارد یورو به 700 میلیون یورو در همان بازه زمانی، کاهش پیدا کند. حذف همه موانع موجود در این مسیر زمان‌ بر خواهد بود، چرا که این موضوع فقط فهرست طولانی تحریم های دوباره اعمال شده و مرتبط با برنامه هسته ای را شامل نمی‌شود، بلکه تحریم های غیرمربوط به برنامه هسته‌ای ایران را، که حتی قبل از خروج امریکا از برجام نیز مانع از همکاری اقتصادی واقعی با تهران می‌شد، در بر می‌گیرد. به این موارد باید احتیاط بیش از حد یا پیروی بیش از حداکثر بانک های اروپایی از تحریم ها را نیز افزود که برای اجتناب از جریمه‌های واشنگتن، از معامله با تهران خودداری می‌کنند.

همایش دسامبر بر سه سازوکار اروپایی حمایت از تجارت متمرکز خواهد بود:

1- برنامه راهبرد ملی صادرات (NES) با بودجه اتحادیه اروپا برای توسعه صادرات شرکت های کوچک و متوسط ایرانی؛

2- فعالیت مرکز ارزیابی صلاحیت برای ارائه خدمات مشاورتی به شرکت ها برای تعامل با ایران ضمن رعایت مقررات اروپا؛

3- اینستکس که ساز و کاری است که توسط چند کشور اروپایی برای تبادل کالا و خدمات با ایران بدون تراکنش مالی و از طریق تهاتر ایجاد شده است.

منبع:

https://www.huffingtonpost.it/entry/leuropa-torna-a-scaldare-i-motori-del-business-con-liran_it_5fb285c2c5b6d87818092fd8 /

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما