معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اظهارات رئیس آلمانی اینستکس در خصوص آینده این سازوکار مالی اروپایی

روز چهارشنبه برابر با 13 اسفند ماه 99 آقای میشائیل بوک، رئیس آلمانی تبار اینستکس در سومین روز از همایش تجاری ایران و اروپا که توسط سازمان توسعه‌‌تجارت کشورمان و موسسه همایش ساز ITC برگزار گردید، با اشاره به تاریخچه کوتاه تاسیس این کانال مالی از آن بعنوان یک تجربه جدید که میتوانست تجارت بین شرکت‌های ایرانی و اروپایی را با هزینه‌هایی به مراتب پایین‌تر از سیستم بانکی و تاثیرپذیری کمتر از FATF، تسهیل کند یاد کرد ولی تصریح نمود علیرغم انتظارات و امیدهای فراوان فعالان بخش تجاری به نقش‌آفرینی اینستکس جهت فراهم‌آوردن زمینه لازم برای ادامه مبادلات تجاری دوطرف، این سیستم تا کنون موفقیت آمیز عمل نکرده است. برگردان خلاصه ای از اظهارات وی در پی خواهد آمد.

اشتیاق سرمایه‌گذاران اروپایی به ایران

تارنمای ‌هافینگتون پست در گزارشی با عنوان «اروپا موتور خود برای تجارت با ایران را بار دیگر گرم می‌کند» نوشت: دفتر موسسه ملی تجارت خارجی ایتالیا (ICE) در تهران، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در ماه آینده کنفرانسی برای سرمایه‌گذاران اروپایی مایل به تجارت در بازار ایران، برگزار خواهد شد که در آن چشم انداز سرمایه گذاری در ایران در شرایط رفع تحریم های آمریکا را مورد بررسی قرار دهند.

گفتگوی معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با روزنامه ایران

پیش‌بینی‌های مختلفی درباره وضعیت اقتصادی کشور در شرایطی که درآمد نفتی زیر سایه تحریم‌های سنگین امریکا به کمترین میزان خود رسیده است، مطرح می‌شود. گمانه‌هایی که اغلب فضای مطلوبی را تصویر نمی‌کنند و موجد این نگرانی هستند که آلترناتیوهای موجود، متناسب با تحولات پرفراز و فرود سیاست خارجی نیست؛ اما غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نگاه دیگری دارد و معتقد است راهبرد اقتصادی توسعه صادرات و اتکا به سیاست صادرات غیر‌نفتی و افزایش سهم آن در تجارت جهانی برای رهایی از وابستگی اقتصاد کشور به نفت تنها راه قابل اعتنا برای عبور از وضعیت موجود است. راهبردی که گرچه بواسطه فشار حداکثری امریکا در دستور کاردولت قرار گرفته است اما به باور او پیگیری این سیاست همواره یکی از اهداف مهم اقتصادی برای تصمیم‌گیران نظام در چندین دهه گذشته به شمار می‌رفته است که حالا اجرای آن ضرورت یافته است. ذیل همین نگاه است که نگاه به شرق و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای این حوزه و منطقه خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری مورد بحث قرار دارد. انصاری در گفت‌و‌گوی پیش رو به نحو بارزی به فشارهای اقتصادی سنگین حاصل از پیگیری این سیاست در بازه زمانی چند ساله بر سبد معیشتی مردم اشاره می‌کند و در عین حال می‌گوید که نتایج چنین رویکردی در بلند مدت به گشوده شدن روزنه‌های جدیدی برای تأمین منافع اقتصادی مردم خواهد انجامید. این گفت‌و‌گو را با هم می‌خوانیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با «شرق»

جناب آقای غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، در گفت‌وگو با روزنامه صبح «شرق» که با تیتر " نگران لباس ‌‌آبی‌ها هستیم " در صفحه اول این روزنامه در تاریخ 3 تیر ماه 1399 به چاپ رسیده به موضوعات مختلفی در حوزه دیپلماسی اقتصادی و روابط اقتصاد خارجی پرداخته اند که متن کامل این مصاحبه در پی خواهد آمد :

معاملات در اینستکس، برای ایران قانع کننده نیست

غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما اظهار داشت : معاملات تجاری از طریق اینستکس در حال حاضر برای ایران قانع کننده نیست.

اینستکس: تغییر دهنده بازی

مرکز خلع سلاح و عدم اشاعه وین با انتشار گزارشی تحت عنوان "اینستکس: تغییر دهنده بازی"، ضمن بررسی فرآیند شکل گیری، اهداف و انتظارات طرفین از سازوکار مالی "اینستکس"، به ارزیابی نکات مثبت و منفی و پیشنهادهای ارائه شده برای اصلاح آن پرداخته است. در این گزارش، با اشاره به اینکه این سازوکار تا زمان پایان این گزارش (دسامبر 2019) عملا اجرایی نشده و نتوانسته توقعات ایران را برآورده کند، با این حال، در مقابل یک ابزار سیاسی خوب برای اروپایی‌ها جهت تأخیر در از سرگیری برنامه هسته ای ایران بوده است. در این گزارش تئوری بودن، چند ملیتی بودن و در نهایت داشتن ماهیت تهاترگونه کالا به جای ماهیت بانکی نوین را سه علت اصلی اجرایی نشدن این سازوکار دانسته و در نهایت با اشاره به مواضع مقامات اروپایی و برخی کارشناسان، احتمال معامله کالاهای تحت تحریم آمریکا مانند نفت را ناممکن و در خوش بینانه ترین حالت، تبادل کالاهای انسان دوستانه را ذیل این سازوکار ممکن دانسته است. برگردان این گزارش برای آگاهی مخاطبین در پی خواهد آمد . بدیهی است مسئولیت نظرات و اخبار ارائه شده در این گزارش بر عهده نویسندگان آن می باشد .

سیر تحولات در اینستکس به منظور تسریع در انجام مبادلات تجاری بین ایران و اروپا

نکات بر گرفته از برخی مقالات چاپ شده در سایت بیزینس و بازار مورخ 30 جولای 2019 در خصوص برخی از اقدامات و تحولات صورت گرفته در رابطه با " اینستکس " در نوشتار پیش رو آمده است که در اختیار علاقمندان قرار می گیرد .