معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۱۹- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۷۵

افزایش 1درصدی ترانزیت کالا در بندر «آکتائو» قزاقستان در 7 ماه ابتدایی سال2020

بر اساس برخی آمار منتشر شده از عملکرد ترانزیتی بندر آکتائو، میزان کلی حمل و نقل محموله‌های ترانزیتی در این بندر طی 7 ماه نخست سال جاری میلادی به میزان 1 درصد افزایش داشته است.

براساس آمار موجود بیشترین حمل و نقل دریایی در بندر آکتائو در مدت زمان مذکور مربوط به صنایع نفت کشور قزاقستان بوده، بنحوی که در این دوره زمانی 1.3 میلیون تن نفت در این بندر بارگیری شده است که نسبت به دوره زمانی مشابه در سال گذشته افزایش چشمگیری نشان می دهد. افزایش آمار میزان ترانزیت نفت در بندر آکتائو در حالی است که که عمده ترین محموله‌های این بندر که عبارتند از فلزات، غلات و سیمان روند کاهشی داشته اند. برهمین اساس، حجم حمل‌ونقل فلزات و غلات در این مدت به ترتیب  9.5 هزار تن و  373.4 هزار تن برآورد شده  است که نسبت به زمان مشابه سال گذشته، فلزات  78 درصد و غلات  14 درصد کاهش داشته اند. در این خصوص حجم حمل‌ و نقل سایر محموله‌ها بالغ بر 281.6 هزار تن بوده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته 264.3 هزار تن یا 7 درصد افزایش یافته است.

  به این ترتیب، حجم کلی محموله حمل‌ونقل شده از طریق بندر «آکتائو» در 7 ماه اول سال جاری یک میلیون و 979 هزار تن اعلام شده  که نسبت به زمان مشابه سال گذشته که یک میلیون و 977 هزار تن بوده یا یک درصد افزایش یافته است. همچنین لازم به ذکر می‌باشد که بیش از 122.4 هزار تن از محموله‌هایی که از طریق این بندر حمل شدند، محموله‌های کانتینری بودند که 5 برابر از زمان مشابه سال گذشته بیشتر شده است.

 شایان ذکر است، هرچند آمار ترانزیت در بندر آکتائو طی دوره 7 ماهه اول سال 2020 افزایش یک درصدی داشته است؛ ولی توجه به این نکته ضروری است که این افزایش آمار عمدتا مربوط به صنایع نفت این کشور می‌باشد. تولید نفت و صادرات آن در کشور قزاقستان طی هفت ماهه گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرده  و این در حالی است که میزان ترانزیت فلزات، غلات و سیمان که از عمده ترین محموله‌های این بندر بوده، در این دوره زمانی کاهش داشته است.  

 یکی از مهمترین محموله‌های ترانزیتی بندر آکتائو سیمان می‌باشد؛ که باتوجه به محدودیت های وضع شده از سوی دولت قزاقستان واردات این محصول برای یک دوره به صورت موقت ممنوع شده است. بنابراین، با وجود ممنوعیت واردات سیمان و کاهش آماری در میزان ترانزیت محموله‌های فلزات و غلات، آمار ترانزیت بندر آکتائو با افزایش روبرو بوده است؛ لذا، عمده ترین افزایش مربوط به محصولات نفتی این کشور می‌باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما